Quote Originally Posted by Prepiksator View Post
Ja to ne gledam tako

Sta znaci pad cijene...?

Mogu mi spustit naftu na 5 kuna ako ne dobijem placu znaci da mi je nafta i dalje pre skupa jel nemam love, paralelu povlacim i na neki "M" auto, recimo e46 top primjerak nece vrijedit 30 000 eura nego i da prepolovi na 15 000 opet nije jeftin, mijenjat ce se vrijednost novca, tj rasti ce a ko u ovo vrijeme nema 30 000 eura za primjerak ne bude imal ni 15 000 za godinu dana. Tako da ne vidim hrpu M-ova kako jurcaju okolo zbog corone.
Prijatelju, pad cijene je vrlo jednostavna stvar. Cijene određenih stvari će značajno pasti u apsolutnom iznosu kuna ili eura.

Potpuno je nebitno koliko veću ili manju plaću imam ja kao pojedinac. Bitno je koliko će prosječne plaće pasti, koliko će porasti nezaposlenost i promet svih roba i usluga. to je loije ukupno stanje, apsolutna cijena je manja.

Polovni M-ovi nisu roba superbogatih. Polovni M-ovi su roba nekog gornjeg spektra srednje klase koja će sigurno u najvećem broju slučajeva stezat remen u predstojećem periodu.
Roba za superbogate kao jahte, Astoni ili Rolexi će pretrpit manji pad jer superbogate neće dotaknit kriza. Superbogati u krizama najvie ulau jer imaju velike zalihe kapitala pa koriste pad cijena za jeftini ulazak u dugoročne investicije.