Ne dajes mu, nego isplacujes.
Slazem se inace sa zadnjih par postova.
Ja sam i radnik i vlasnik, radim kod ujaka za placu + bonuse, i nema tu u poslu rodbinstva i sl, druzba i sluzba ne idu zajedno. A i vlasnik sam kafica obiteljskog, te sudjelujem u vodjenju.
Radnicima treba dati do znanja da ih se cijeni i nagraditi kako god se moze. Ali to treba zasluziti, pojedini ljudi misle da je dovoljno da postoje i to je to. Ja necu dobit bonus ako ne prodam kamion, ne vidim zasto bi on dobio povisice i stimulacije ako ne pokaze barem malo truda, ako saznas da je prespao na skolovanje koje se placa 280 dan + hotel i put od 1000Km?
Daleko od toga da vecina ne iskoristava radnike na max, ali bome i zadnjih god se ustalila neka praksa da se traze neka prava koja ti ne pripadaju, da se gonjaju neke cifre koje se ne zasluzuju i da se sve svodi na to : jebem mu mater on ima ovo, on vozi ono, zena mu nosi ovo i ono, ocu i ja 3000KM placu. Ma vidi molim te. Koje su tvoje vjestine, sta znas radit, cime smatras da zasluzujes to?
U BiH su ukupne obveze.na placu izmedju 70 i 80%, dakle za 1000 treba uplatiti 1750 cca.
Bujrum svima nek otvore i probaju sami.
Poslano sa mog SM-S908B koristeći Tapatalk