Quote Originally Posted by Luka View Post
Zaboravih meni skoro najvanije, kad stavi xhp, mozes podeavati okretaje na kojima ubacuje u veću brzinu i trajanje samog saltanja tako da moe staviti da u D rano i dugo salta da ni ne znas kad je prebacio.
Neki dan sam provozao jedan E61 525d pfl i čudio se ta ga vrti toliko, stvarno nema smisla posebno kad je motor hladan da ga vrti do ne znam ni ja ono 2500 okretaja po gradu da bi prebacio u veću.
Jedina stvar koja me smeta na autu je ta lijena mazga od getribe.
Već sam komentirao negdje da mi je ovo podeavanje okretaja na kojima da alta i trajanje samog altanja odlična stvar za odradit.

Točno moram skinut XHP i provjerit vrijednosti.
Iako sumnjam da mi je getriba spremna za nekakvo podeavanje, prije bi bila za servis.

Quote Originally Posted by Luka_ri View Post
Kad sam bio kod kolege koji radi xhp mi je nasao da neki nesto ima nesto nesto od 750mg ili 750ms. Ne sjecam se vise. I kao to je granicna vrijednost pa preporuca da ne prckamo getribu dok je ne repariram. A onaj u hercegovini nema bas volje reparirati getribu koja nema greski i uredno salta. Uz to ni ja nemam vremena a zena ga vozi svaki dan...
Pa cemo vidit dokle cemo tako.
Tak je i meni rekao, nema smisla nita raditi dok nema nekih značajnih simptoma, a to to mene navodno smeta je kao normalno i ispada da cjepidlačim.
Tak da i ja čekam dok počne neto zajebavat pa ću se spremat za servis.

750ms da, to je vec onako dosta, ali i na mom je bilo ako se dobro sjećam nekih 400ms, nakon servisa getribe se tu stanje znacajno popravilo tj. Dolo u propisane tvorničke vrijednosti. Ne treba tebi reparacije getribe imenjace, samo dobar servis 
Kolike su tvorničke vrijednosti u ms?

Quote Originally Posted by Luka_ri View Post
Eto sad me i ti zbuni...
Moram nazvati par majstora pa vidjeti tko to moze posteno servisirati...
Getriba kao getriba većinom radi ili ne, nema tu puno filozofije. Ono to većinu zajebava je "periferija" znaci staro ulje, mehatronik ili wandler, ili kombinacija svega toga.
Zalosno je sto u Hr ne znam nikoga da je ba za getribe samo majstor, u Njemačkoj znam gdje otići i dobiti novo ulje, poklopac sa filterom, mehatronik platu, ulje u diffu i ponitavanje vrijednosti za 650 Eur sa računom, sjedi na kauču 3 metra dalje i gleda kako čovjek radi i čovjek ba zna sta radi i sve to ja ovdje piem su u biti njegove riječi, da ne ispadne da se pravim pametan 
Al zbilja... ima li netko u RH da to moe dobro odraditi i da zna ta radi?
Čuo sam za nekog Raića u Zagrebu ak se ne varam, za nekoga iz Novske (Auto Rafo il tak neto) i bile su neke preporuke u VW grupi na fejsu, al se ne sjećam vie koga su preporučili.

Ovih 650 sa računom je top cijena.
Kod mene "rođo" bez računa trai 400 samo za ulje i karter sa filterom.