Wandler je po meni najveći nedostatak kod E6x getriba, ba prosipa snagu i ne zatvara kad bi bilo normalno (i kad je ispravan), ovo lupanje iz druge i treću se najčeće i deava zbog Wandlera:
(Moda mi se potkrade koja greka u podatcima, davno sam to istraivao)
Inače zatvara potpuno čini mi se tek od 80 km/h to je van svake pameti. Alpina software je to malo poboljao čini mi se. Ali zato kad stavis XHP zatvara već na (mislim) 45 km/h ili u trećoj brzini, ovisi ta prvo dođe. E sad zamisli vozis pod srednje jakim gasom i taman dođe da treba presaltati u treću, a Wandler jo nije zatvorio i u tom trenutku salta u treću i kad je vec presaltao, par milisekundi poslije zatvori Wandler i tu dođe do lupanja, čak i sa xhp-om. Ba zato se (između ostaloga) preporuča napraviti servis getribe prije instaliranja xhp-a.
Naravno, pričam o Wandlerima koji nisu obnovljeni niti novi, kojima su potroene lamelice/opruge i koji pokazuju umor zbog godina.
Na mom bivsem E61 530d pfl me zivciralo uvijek to, ono ima snage i sve to(auto je kretao u D iz druge), ali kad ga opalis po gasu iz mjesta, uvijek ima zadrku od pola sekunde da krene, i kad krene nije to to, a cini mi se da bolje ide od 80-100 kad Wandler zatvori nego od 60-80 dok je otvoren. Pa i u M kad prealtam u prvu iz mjesta je Wandler uvijek jeo snagu.
Ali jbg, imao je ne znam ni ja, 420tkm, Bog zna kad je ista rađeno na getribi, ako ikad, a i ja je nisam ni taknuo tako da je jo bila dobra s obzirom na sve.

Reply With Quote