Thread: ***Index, Čačkalo, Plavi oglasnik & Co*** - Oglasi i komentari

kacigae30's Avatar
    Status
    BMW metuzalem
    Registriran
    Apr 2010
    Ime i prezime
    Vozilo
    F10,E90.... zx10r

Default Re: ***Index, Čačkalo, Plavi oglasnik & Co*** - Oglasi i komentari

Tako i ja koliko god gledam kocke i vazem i razmisljam moram priznati da ju nebih vise nikad uzeo ipak

Nikad nije dovoljno dobro ako nemas svoje resurse 100% iako znas sta radis ali vise ti se neda ostavljati leda ruke i oci na varenju i kemijanju i razmisljanju

A to je danas svakoj potrebno
    Koliko god da kostala

Luka_ri's Avatar
    Status
    BMW metuzalem
    Registriran
    Sep 2012
    Ime i prezime
    Vozilo
    Karavan sa kukom

U tom procesu obnavljanja starca limarija je svakako najtezi zalogaj. To se isplati samo na autima koji nisu DD i imaju trzisnu ili sentimentalnu vrijednost. Ali ako planiras koristiti auto svakodnevno onda ga se rijesis na prvi spomen ruzine. Bas taj problem limarije me na kraju i odvratio od E46/E39 ili starijih modela. U nasim krajevima DD auti su ipak redovno na soli a povremeno i na snijegu i znam da bi mi stalno visilo nad glavom kada ce poceti trunuti, cak ako i uspijes naci zdravoga.

Status
    BMW metuzalem
    Registriran
    Jul 2018
    Ime i prezime
    Dob
    41
    Vozilo
    x5

Quote Originally Posted by Luka_ri View Post
    U tom procesu obnavljanja starca limarija je svakako najtezi zalogaj. To se isplati samo na autima koji nisu DD i imaju trzisnu ili sentimentalnu vrijednost. Ali ako planiras koristiti auto svakodnevno onda ga se rijesis na prvi spomen ruzine. Bas taj problem limarije me na kraju i odvratio od E46/E39 ili starijih modela. U nasim krajevima DD auti su ipak redovno na soli a povremeno i na snijegu i znam da bi mi stalno visilo nad glavom kada ce poceti trunuti, cak ako i uspijes naci zdravoga.
    Ma nije to toliki problem koliki su problem majstori, koliko ljudi misle da je za mehinku problem, limarija je 10x veci jer ih 90% fusari da to nisu istine a cijene u plafonu. Ja sam mislio X5 osvjeziti zbog parking ozljeda i u HR me traze vise love nego u DE.

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

Shogun's Avatar
    Status
    Banned
    Registriran
    Jan 2010
    Ime i prezime
    Dob
    35
    Vozilo
    white horse

kolko je sad lakiranje jednog elementa 1200-1400kn ?

kacigae30's Avatar
    Status
    BMW metuzalem
    Registriran
    Apr 2010
    Ime i prezime
    Vozilo
    F10,E90.... zx10r

Jbt a bilo 100e prije par god i to su se jos majstori htjeli zajebavati ako je hauba losija da ima koju piknjicu hrde ili da se ljusti lak jako
    Danas zele lakirati samo ekstra elemente vecina njih

Problem kod staroga auta po meni je sto nikad nemozes rijesiti hrdu kako treba
    Uvijek je negdje ostane
    Osim ako kupis mint primjerak pa ga samo doradujes
    Ja nisam nikad imao vikend vozilo
    I kad sam imao dva auta uvijek sam pokusao voziti oba
    Bmw nisam nikada mazio da mi stoji a ja da trazim drugi prijevoz,osim ako je drugi auto bilo govno da se bmw ne trga previse,ali sam mu i dao sta mu je trebalo
    Kad je doslo do toga da mi se neda vise ceprkati tuda sranja nakupljena godinama presao sam na motore a zeni i sebi ostavio jedan auto za svaki dan..
    Bas kako je Luka rekao,uvijek negdje u psihi imas kad ce poceti hrdati to sto si pokusao dovesti u red jer nase ceste i uvijeti su katastrofalni

BladeRunner's Avatar
    Status
    BMW metuzalem
    Registriran
    Jun 2012
    Ime i prezime
    Dob
    36
    Vozilo
    E36 Coupe 323i, Passat B5.5V, E91 318dA N47T

Quote Originally Posted by Shogun View Post
    kolko je sad lakiranje jednog elementa 1200-1400kn ?
    1000kn je neki minimum. 100 eura teški fuš.

Cijeli auto neke srednje veličine ispod 2k eura nema šanse.

Prijatelj mi je limar pa mu nekad uzimam materijal i donekle pratim cijene, to je skočilo nenormalno. 3M brusni papiri su 3-4 puta skuplji nego prije godinu dana. Mene je zajebao, rasteže mi pituranje što imam po coupeu, ispast će me duplo skuplje.

Luka_ri's Avatar
    Status
    BMW metuzalem
    Registriran
    Sep 2012
    Ime i prezime
    Vozilo
    Karavan sa kukom

Quote Originally Posted by kacigae30 View Post
    Problem kod staroga auta po meni je sto nikad nemozes rijesiti hrdu kako treba
    Uvijek je negdje ostane
    Ovo je uvjetno točno. Da, ne možeš na način na koji to radi 99,9% ljudi.
    Auto koji pokaže ruzinu se rastavi do golog lima. Ispjeskari, otvori, dobro pregleda svaki džep, svaki ćošak. Onda ga se uredno polimari, dooobro zaštiti i kraju lakira. Pa možeš računati da će potrajati koje desetljeće ako ga baš ne voziš svaki dan u sol.
    Ali koliko to košta...? Ili ćeš sve to raditi sam ili ćeš istresti neku ludu lovu. Da ja to radim za nekoga ne vjerujem da bi pristao na manje od 6k€...
    Quote Originally Posted by Perinho View Post
    calamari (lignja) nije zivotinja.

Status
    BMW metuzalem
    Registriran
    Jul 2018
    Ime i prezime
    Dob
    41
    Vozilo
    x5

Ovo je uvjetno točno. Da, ne moe na način na koji to radi 99,9% ljudi.
    Auto koji pokae ruzinu se rastavi do golog lima. Ispjeskari, otvori, dobro pregleda svaki dep, svaki ćoak. Onda ga se uredno polimari, dooobro zatiti i kraju lakira. Pa moe računati da će potrajati koje desetljeće ako ga ba ne vozi svaki dan u sol.
    Ali koliko to kota...? Ili će sve to raditi sam ili će istresti neku ludu lovu. Da ja to radim za nekoga ne vjerujem da bi pristao na manje od 6k...
    Zna se za svaki model koje su bolne tocke, nije to toliko neka mudrost koliko to uzima vremena i onda kad odvagne to ili polakirati par elemenata po osiguranju bez zajebancije odabere drugo.

Jos je veci problem sto ih vecina ne zna sa limom ni raditi, znaju samo sa novim elemenatima a i njih ne znaju uklopiti kako treba nego i to nakon xy vremena ispadne jos veci problem nego je bio.

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

marac83's Avatar
    Status
    BMW metuzalem
    Registriran
    Feb 2012
    Ime i prezime
    Dob
    42
    Vozilo
    E39 540 iA Aspen Silber,Bmw E36 323 ci

Ljudi neće da plate u startu te starije aute...uvik ima auta ta imaju dobre osnove,ali ljudi su slipi...prodava san super zdravi e36 pa me je..u u mozak ta mu je opa lak

Poslano sa mog SM-G965F koristeći Tapatalk
    kocka je klasik,legendarni bmw...E36 je tehnoloki neprednije auto.Imotski u srcu!

kacigae30's Avatar
    Status
    BMW metuzalem
    Registriran
    Apr 2010
    Ime i prezime
    Vozilo
    F10,E90.... zx10r

Ovo je uvjetno točno. Da, ne možeš na način na koji to radi 99,9% ljudi.
    Auto koji pokaže ruzinu se rastavi do golog lima. Ispjeskari, otvori, dobro pregleda svaki džep, svaki ćošak. Onda ga se uredno polimari, dooobro zaštiti i kraju lakira. Pa možeš računati da će potrajati koje desetljeće ako ga baš ne voziš svaki dan u sol.
    Ali koliko to košta...? Ili ćeš sve to raditi sam ili ćeš istresti neku ludu lovu. Da ja to radim za nekoga ne vjerujem da bi pristao na manje od 6k€...
    Istina je to sta kazes
    Ali jako je malo takvih auta koji vec stari a da nisu dobro naceti iznutra
    Osim onih s mora i toplijih krajeva s uvijetom da bivsi vlasnici nisu karabudili i bili cicije za odrzavanje
    Kad se sjetim sta se sve nade u pragovima koji su vec radeni a majstori iznutra samo povrsno obrusili pa nakacili novi prag..
    A tih igara po slavoniji i unutrasnjosti ima koliko hoces
    Ili kad ides brusiti pod pa sto dalje brusis vidis sve vise koje zlo te ceka jer se godinama samo bacala zastita,pogotovo na zadnjem mostu na uporistima i nosacima
    To radis sam za sebe a za takvo sta naci preciznoga limara je ravno lutriji koji bi se uopce uhvatio toga

Vidim da onaj GIGI sto restaurira stvarno radi dobre poslove,ako se ne varam je iz Varazdina..

Tags for this Thread