Page 78 of 467 FirstFirst ... 28686970717273747576777879808182838485868788128178 ... LastLast
Results 771 to 780 of 4664

Thread: ***Index, Čačkalo, Plavi oglasnik & Co*** - Oglasi i komentari

Luka_ri's Avatar
    Status
    BMW metuzalem
    Registriran
    Sep 2012
    Ime i prezime
    Vozilo
    Karavan sa kukom

Default Re: ***Index, Čačkalo, Plavi oglasnik & Co*** - Oglasi i komentari

Quote Originally Posted by salemetal View Post
    a kad ga imaju, nadam se da se i voze u njemu.
    Ja se nadam da uživaju u njemu. A iskreno, ja ne vidim kako bi recimo ja uživao više u njemu nego u Focusu u situacijama kada se vozim na gradilište, kada se guram u blato, kada tražim parking u nekom centru i tako to. Samo bi me nerviralo što tako dobar auto koljem i ubijam.

Status
    BMW metuzalem
    Registriran
    Sep 2017
    Ime i prezime
    Dob
    32
    Vozilo
    BMW

Quote Originally Posted by Luka_ri View Post
    Zato to je preskup za svakodnevno taljiganje po gradu.
    Ili ti ba vidi hrpu M3-ojki koji prelaze 30-40tkm godinje kao to je slučaj sa 318d i 520d verzijama?

Ba ponekada fascinirate sa razmiljanjem. Uvrijeeno miljenje je da nita vie od 520d nije potrebno i već 530d je nepotreban troak u registraciji i gorivu (makar se ima novaca na lopate, ali eto svi racionalni...) a onda se čudimo ko pura dreku kada netko izjavi da je M3 vikend auto.
    Kome preskup? Meni i tebi da. Kolega rdrljevic vozi svakodnevno F90 Competition, prije toga je imao F12 Competition i u 3god presao preko 120t Km. I to je samo jedan od primjera, na samo ovom forumu. Ima ih dosta, tocno onoliko koliko ima kupaca koji su u stanju uzeti M3-4-5-6-7-8..
    Price da auto nije za grad, svakodnevnu voznju itd prolaze kod nekih GT2, GT3, i supercar/hypercar divizije. Tu se slazem.
    M3 F80 je 4door 6ak s klasicnim automatikom, navigacijom, grijanjem sjedista, dosta civilnim ovjesom.. F90 uz to jos ima i xDrive. Sve ostalo je stvar zelje i platezne moci.

Poslano sa mog SM-N980F koristeći Tapatalk

salemetal's Avatar
    Status
    BMW sveznadar
    Registriran
    Oct 2016
    Ime i prezime
    Dob
    37
    Vozilo
    Hyundai i30N

Ja se nadam da uživaju u njemu. A iskreno, ja ne vidim kako bi recimo ja uživao više u njemu nego u Focusu u situacijama kada se vozim na gradilište, kada se guram u blato, kada tražim parking u nekom centru i tako to. Samo bi me nerviralo što tako dobar auto koljem i ubijam.
    Karikiraš.
    Voziš službeni auto u službene svrhe. Ja u svom autu ne idem po gradilištima.
    A ovo oko parkinga i ostalog, na forumu se stvorila fama kao da su BMW-i u najmanju ruku Paganiji proizvedeni u 4 primjerka. I ja pazim na svoj auto, ali ne mislim se voziti u puntu po gradu ako ne moram.

Calamari's Avatar
    Status
    Dr. Photoshop
    Registriran
    Oct 2006
    Ime i prezime
    Vozilo
    G21 330d & E87 118i

Ja se nadam da uivaju u njemu. A iskreno, ja ne vidim kako bi recimo ja uivao vie u njemu nego u Focusu u situacijama kada se vozim na gradilite, kada se guram u blato, kada traim parking u nekom centru i tako to. Samo bi me nerviralo to tako dobar auto koljem i ubijam.
    Ma jasno. Budimo realni, u civiliziranom svijetu M3 je auto za svaki dan samo onima koji zarađuju par stotina tisuća eura godinje nakon poreza.
    Dodatno, ovi novi M-ovi su prejaki i prebrzi auti za uvjete cestovne vonje. Tko ne ide na stazu zadnjih godina ima sve manje racionalnih razloga za kupit M-a jer su performanse civilnih BMWa otile strano naprijed u zadnjih 15 godina. Danas se moe imati jako brzi daily driver za upola trokova jednog M3. Primjeri su već i G20 330d, a pogotovo M340i i M340d koji jedu malu djecu. Pa pobogu dananji obični 320d ide ispod 6.9 sekundi do 100kmh. Prije 20 godina te performanse je imao E46 330i uz duplo veću potronju goriva.
    Last edited by Calamari; 08.12.2020 at 11:16.

solar's Avatar
    Status
    BMW odmetnik
    Registriran
    May 2017
    Ime i prezime
    Dob
    38
    Vozilo
    AMG

Quote Originally Posted by Calamari View Post
    Ma jasno. Budimo realni, u civiliziranom svijetu M3 je auto za svaki dan samo onima koji zarađuju par stotina tisuća eura godišnje nakon poreza.
    Dodatno, ovi novi M-ovi su prejaki i prebrzi auti za uvjete cestovne vožnje. Tko ne ide na stazu zadnjih godina ima sve manje racionalnih razloga za kupit M-a. jer su performanse civilnih BMWa otišle strašno naprijed u zadnjih 15 godina. Danas se može imati jako brzi daily driver za upola troškova jednog M3. Primjeri su već i G20 330d, a pogotovo M340i i M340d koji jedu malu djecu. Pa pobogu današnji obični 320d ide ispod 6.9 sekundi do 100kmh. Prije 20 godina te performanse je imao E46 330i uz duplo veću potrošnju goriva.

kojih parsto tisuca eura, M3 ovdje uzmes za cijenu jednog dana rada.

Luka_ri's Avatar
    Status
    BMW metuzalem
    Registriran
    Sep 2012
    Ime i prezime
    Vozilo
    Karavan sa kukom

Quote Originally Posted by luka92 View Post
    prije toga je imao F12 Competition i u 3god presao preko 120t Km. I to je samo jedan od primjera, na samo ovom forumu. Ima ih dosta
    https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/s...d=C&sfmr=false

Izbaci ove 240i, 550i/d i slične M izrode. Pravih M-ova ćeš nabrojati na prste. Ima ih dosta malo sutra...
    U fliter stavi novije od 2017 bez kilometraže - 3438 rezultata.
    Dodaj da imaju više od 100tkm - 78 rezultata
    Dakle, brzom matematikom, samo 2,7% M i "oskvrnutiM" modela radi 100+tkm u 4 godine.
    Ne zanosite se...ni ljudi koji imaju novca nisu baš budalasti. Da, i na forumu imamo novijih M-ova ali prvi koji mi pada na pamet ga je kupio da ga zadrži cijeli život. Da ga planira mijenjati nakon 3 godine pitanje bi li to bio M ili nešto ipak civilnije...

Calamari's Avatar
    Status
    Dr. Photoshop
    Registriran
    Oct 2006
    Ime i prezime
    Vozilo
    G21 330d & E87 118i

Quote Originally Posted by solar View Post
    kojih parsto tisuca eura, M3 ovdje uzmes za cijenu jednog dana rada.
    Novi ili par godina stari M3 uzme za cijenu jednog dana rada. Da, ako zarađuje parsto tisuća eura godinje, kao to sam i rekao. :-D

A nismo niti spominjali cijenu osnovnog i kasko osiguranja u Britaniji koji za skupe sportske aute leti u nebo.
    Last edited by Calamari; 08.12.2020 at 11:48.

Darjan's Avatar
    Status
    BMW sveznadar
    Registriran
    Jun 2013
    Ime i prezime
    Vozilo
    --------------

Daily Drive određuje samo debljina novčanika.

Netko tko M3 kupi zadnjom kunom, sigurno mu je taj auto ogroman teret, financijski i psihički.

Onaj tko taj auto zaradi za par mjeseci, to je samo prijevoz od točke A do točke B, s manjim ili većim gutom.

U okolici ima jedan M4, leti preko leećih kako ja ne idem na balonkama i na 16", ide uredno na trotoare, čovjek ima novaca, kad mu dosadi kupiti će drugi auto i nema tu neke prevelike filozofije.

Poslano sa mog M2003J15SC koristeći Tapatalk

Darjan's Avatar
    Status
    BMW sveznadar
    Registriran
    Jun 2013
    Ime i prezime
    Vozilo
    --------------

Quote Originally Posted by luka92 View Post
    Kome preskup? Meni i tebi da. Kolega rdrljevic vozi svakodnevno F90 Competition, prije toga je imao F12 Competition i u 3god presao preko 120t Km. I to je samo jedan od primjera, na samo ovom forumu. Ima ih dosta, tocno onoliko koliko ima kupaca koji su u stanju uzeti M3-4-5-6-7-8..
    Price da auto nije za grad, svakodnevnu voznju itd prolaze kod nekih GT2, GT3, i supercar/hypercar divizije. Tu se slazem.
    M3 F80 je 4door 6ak s klasicnim automatikom, navigacijom, grijanjem sjedista, dosta civilnim ovjesom.. F90 uz to jos ima i xDrive. Sve ostalo je stvar zelje i platezne moci.

Do prije koju godinu dosta auta je bilo zavidano na gevindama do nevozljivosti, gume navučene da se ne moe popeti ni preko sredinje bijele crte, nekad se vozile Kockice sa zavarenim diferencijalima i kada sicevima, a sad auto koji moe sve kao i Passat 1.6 TDI, i uz to juriti nije dobar za svakodnevnu vonju.

"Nije to skupo, nego si se ti draga loe udala."

Luka_ri's Avatar
    Status
    BMW metuzalem
    Registriran
    Sep 2012
    Ime i prezime
    Vozilo
    Karavan sa kukom

Quote Originally Posted by Darjan View Post

U okolici ima jedan M4, leti preko ležećih kako ja ne idem na balonkama i na 16", ide uredno na trotoare, čovjek ima novaca, kad mu dosadi kupiti će drugi auto i nema tu neke prevelike filozofije.

Ovaj balkanski sindrom M-a je druga stvar. Otimačina temeljena na stranačkoj iskaznici malo poremeti stav prema novcu jer novac dolazi sam po sebi bez oranja i kopanja. Pa ga onda, logično, ni ne cijeniš.
    Uzmi za primjer vlasnike uspješnih tvrtki koje su nastale uz barem 90% poštenog rada (jer u HR teško da će nešto biti baš 100% pošteno) pa vidi šta voze... Od njih 100 možda će 3 imati kakav AMG/M/RS za DD.
    Pomorci se znaju bahatiti, ovi lopovi iz 90-ih i kojekakvi banditi također. Ali ti M-ovi se ionako voze zbog sela a ne zbog gušta u vožnji.

Tags for this Thread