Frend vozi Challenger 392 HEMI V8 i uiva u svakom metru, svakom semaforu... A di neće na magistrali, na snijegu itd.
ebalj je to sve vrlo dobro opisao: instaLink
Na E92 imam bixenon koji se zakreće u zavoju i uz dobru arulju, mogu ga samo pohvalit jer stvarno je ugodno voziti po noći s njima.
S druge strane CX-5 ima adaptivni LED ilitiga Matrix, rekao bi da je dugo svjetlo nijansu slabije od xenona na E92, ali isto tako ne mogu reći da nije ugodno kad se po noći ne mora zajebavat dugo-kratko, ne samo to već tebi faktički uvijek duga rade, ako ide auto iz suprotnog smjera, njemu ne smeta, ali je tebi i dalje pregled igre ispred tebe odličan.
Inače znam masu puta kad se s nekim vozi. I lik ne pali duga nikako, nisam jedanput pametovao kako moe samo s kratkim da voze![]()

Meni isto nisu jasni ovi koji samo s kratkima voze. A ja hvala Bogu imam vid jo 100% bez dioptrije.
Također, iz dosadanjeg iskustva dobar adaptivni bi-xenon itekako moe dat papra svakom LEDu, pa i matrix LEDu. Jedino Laser dugo svjetlo moe bacit dalje snop od xenonskog dugog. Ozbiljan bi-xenon od 4300K ima bolju boju svjetla i bolji kontrast pogotovo u loijim uvjetima kie ili slabije vidljivosti. Često ima i dosta iri snop od LEDa. Ne bih se bunio ni u 2025. na jedan bi-xenon sa S klase ili nekog Lexusa od prije 10-15 godina. To su svjetla koja se mogu mjeriti sa najjačim LED sustavima.
Nije uopće stvar u količini svjetla jer je dobar stari xenon tu već preao igricu.
Stvar je u tome da ima osvijetljenu cijelu cestu osim onog komadića gdje je auto kojem bi smetala tvoja duga svjetla.
Kad po noći po kii prai 170-180 onda ti itekako dobro dođe da na vrime vidi lokvu ili neki drugi drek na cesti.
Ne znam čemu se tu čudimo...
https://www.facebook.com/share/1AkXo3b3Lf/
Jucer objavljen, danas ujutro kad sam otvorio link, prodan. Nimalo me ne cudi. 😃
Ovo je kao dobar auto za dobru cijenu?
Sent from my SM-S921B using Tapatalk
Ovog sam vidio na marketplace-u prije 2-3tj
Niska kilometraa.. ako je dobro stanje,to je to
Poslano sa mog SM-S916B koristeći Tapatalk
kocka je klasik,legendarni bmw...E36 je tehnoloki neprednije auto.Imotski u srcu!
Adaptivna svjetla su najveci iskorak u zadnjih 20god autoindustrije.
Na G30 sam imao adaptivni led, na passatu imam iq light a na drugom G30 laser.
Itekako znaci na malo vecoj brzini imati sto bolji pregled.
Druga stvar o kojoj ljudi ne razmisljaju, a mene je gonilo kroz Bosnu i sl : Duga svjetla su dobra i da oni iz kontra smjera cim prije vide tebe, a to vide na nacin da vide tvoj snop i dok matrix luduje s paljenjem/gasenjem.
Zna to itekako pomoci, sprijeci nekog kamikazu da se izbaci racunajuc ma nema nikog u 2 jutri, mogu se izbacit
Sent from my iPhone using Tapatalk