I ja imao HGT. 2.0. Stavio otraga originalni Supersprint zadnji lonac i maknuo srednji (moj nije imao katalizator).
Auto je trošio ko lud i nije bio brz ali zvuk...
Sve je to nostalgično i lipo, ali stvar je načina koritenja tih auta.
Ako će ga drljat svaki dan u svim uvjetima, teta je to radit nekom top primjerku. Ako nije top primjerak onda će te izluđivat kvarovima kao ta je pukla sajla od vrata, proputanje vode tu i tamo, neko crijevo u motoru, čudna vibracija na 90km/h... pa će gubit vrime, pare i ivce jer ti auto treba a nema ga...
Ajde zamislimo da si u situaciji da ga ima di drat pa provozat vikendom ili otići na neki izlet od par dana. Pod uvjetom da je auto zdrav i pouzdan. Da bi bio takav opet trai pare i vrijeme ali to je manji problem jer ne ovisi o njemu. Ali mora bit propisna motorizacija i zabavan karakter. Tu već dolazimo do onoga da nema smisla nita ispod M ili 330/540...
I opet se postavi pitanje koji auto imati za DD... isto neki BMW ili neki ogai...
Meni je srića da imam slubeni pa taj slui za drljanja, ali je nesrića da nemam prostora za dranje trećeg auta a zbog familije ovaj obiteljski mora ostati praktičan i relativno nov.
Nije teta nita, dok god čovjek guta u tome to radi.
Gledam ovaj Porsche, i mislim da čovjek ne bi bio sretniji da se svaki dan vozio u kakvoj bezličnoj Toyoti i Porschea izvodio samo na sunčan vikend.
ivot je kratak i nikad ne zna to sutra moe donijeti, tako da tko god je u mogućnosti kupiti auto koji mu je elja s postera, neka se ne misli puno.
https://www.topgear.com/car-news/ret...12-million-kms
https://youtu.be/8IXnSiUvEmw?si=52hUILhz0wstqj6i

Ovaj dida mi je idol.
Teko da je itko s većim gutom provezao milijun kilometara od njega
Pa mozes naci veselje i u jeftinijim autima. Danas bez auta ne ide. Ako ti je budget 5000 za auto ne mora to biti neki dosadni auto moze on biti i zabavan. Ja sam imao seicento sporting, dao 1000 za njega vozio ga 2g i prodao za 1000. Po meni je samo stvar da li da ili ne.
Drugi primjer, imam frenda kojo drka na civic type R odkad smo bili klinci, vozi neki auris dizel, jer malo trosi a radi 5000km godinje, kad smo stavili na papir skuzili da nije to neka razlika godinje naspram npr benz kojo trosi 12l. Ali type R je stariji od tog Aurisa i to ga jebe. Mene to ne bi jebalo ako bi dobio auto koji me zanima.
Sent from my SM-S938B using Tapatalk