Thread: ***Index, Čačkalo, Plavi oglasnik & Co*** - Oglasi i komentari

Darjan's Avatar
    Status
    BMW sveznadar
    Registriran
    Jun 2013
    Ime i prezime
    Vozilo
    --------------

Default Re: ***Index, Čačkalo, Plavi oglasnik & Co*** - Oglasi i komentari

Quote Originally Posted by Luka_ri View Post
    Pa ne vjerujem da će neki GTI izgubiti na cijeni u tri godine toliko koliko će E36 pojesti. Posebno akoje trule od E36 a rijetki nisu.

Vezano na GTA, sjećam se da jo od vremena kad sam Alfe pratio je ta imala velike kilometre. Sad je na cca 420tkm...
    https://alfisti.hr/forum/index.php?topic=78676.750

Sa razlogom je takva cijena.
    GTI je dobar primjer zanimljivog auta koji ne gubi puno na cijeni, ali većina modernih auta isto tako boluje od skupih kvarova koji mogu financijski zaviti u crno.

Umjesto Golfa se ubaci npr. 308 GTI ili bilo to sa N57 motorom i ima potencijalni dernek ispod haube.

Za V6 Busso se ne treba bojati kilometara dok god nije trula. Ne vjerujem da će biti due od tjedna na oglasniku.

Prije 15 godina su se ljudi zgraali na cijene BMW kocke od 4t . I takva priča se sad povlači kroz E36 i E46.

Ali realno, čak ni financije nisu najveći problem u svemu tome. Ako sam ne moe odraditi dosta toga, ulazi u začarani krug majstora, fuera, laganja, krpanja i odugovlačenja koji ljudima ogade projekte.
    Quote Originally Posted by danko0013 View Post
    Kad te aute realno budes mogao odrati uz odravanje na cesti i za 20g dok ovi novi sa modulima i hrpom senzora budu u problemu.

Sent from my SM-S938B using Tapatalk
    Te su priče oduvijek, od prelaska s karburatora na ajnpric, na ABS, na električni servo i idu sa generacije na generaciju. Nedostatak tehnologije nije garancija kvalitete.

Status
    BMW entuzijast
    Registriran
    Dec 2020
    Ime i prezime
    Dob
    50
    Vozilo
    320d E92

Na Bmw treba prijaviti aku tako da...

Sent from my SM-S921B using Tapatalk

Ivan316i's Avatar
    Status
    BMW metuzalem
    Registriran
    Oct 2006
    Ime i prezime
    Vozilo
    E46 320Ci Cabrio

Quote Originally Posted by Fix View Post
    Abs problem moze biti i do senzora brzine kotaca, ovisi sta kaze dijagnostika. Ako je to, boschev kosta nepunih 50€. Ovo ostalo ne zvuci bas obecavajuce.

https://www.index.hr/oglasi/auto-mot...6-328i/7205646

Moje felge su na ovom zuci, ali ne znam kakav je auto. Zanimljivo ga je vidit svakako
    Boja je u originalu neka tamna, a presvucen je u foliju. Cim se E36 6 zyl s nesto nizom cijenom ne proda, i to u Dalmaciji gdje je etriseja svetinja, znas da nesto nije u redu 😄

Firechicken's Avatar
    Status
    BMW metuzalem
    Registriran
    Oct 2006
    Ime i prezime
    Dob
    39
    Vozilo
    X5 G05, M4 F82 Comp, GTI 7

Quote Originally Posted by Darjan View Post
    Ali realno, čak ni financije nisu najveći problem u svemu tome. Ako sam ne moe odraditi dosta toga, ulazi u začarani krug majstora, fuera, laganja, krpanja i odugovlačenja koji ljudima ogade projekte.
    Mislim da tocniji post nisam dugo procitao na ovom forumu..

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Luka_ri's Avatar
    Status
    BMW metuzalem
    Registriran
    Sep 2012
    Ime i prezime
    Vozilo
    Karavan sa kukom

GTI je dobar primjer zanimljivog auta koji ne gubi puno na cijeni, ali većina modernih auta isto tako boluje od skupih kvarova koji mogu financijski zaviti u crno.

Umjesto Golfa se ubaci npr. 308 GTI ili bilo to sa N57 motorom i ima potencijalni dernek ispod haube.

Za V6 Busso se ne treba bojati kilometara dok god nije trula. Ne vjerujem da će biti due od tjedna na oglasniku.

Prije 15 godina su se ljudi zgraali na cijene BMW kocke od 4t . I takva priča se sad povlači kroz E36 i E46.

Ali realno, čak ni financije nisu najveći problem u svemu tome. Ako sam ne moe odraditi dosta toga, ulazi u začarani krug majstora, fuera, laganja, krpanja i odugovlačenja koji ljudima ogade projekte.Te su priče oduvijek, od prelaska s karburatora na ajnpric, na ABS, na električni servo i idu sa generacije na generaciju. Nedostatak tehnologije nije garancija kvalitete.
    Sorry, ja to ni ne razmatram kao opciju jer smatram da mora biti lagani luđak (da ne kaem budala) za kupiti N57 ili neki 308.

Ne treba se bojati kilometara kada pričamo o autu od 250-300. Ovo sa 400 plus, auto koji je nedavno lakiran da se dovede u red, na 280 su slagane glave jer je pregrijan itd. Ne bi ga ba razmatra. Prodat će se sigurno, ali ne zato ta vridi te pare nego zato ta je najjeftiniji.

Kako si reka, nije sve u lovi. Dapače, malo toga je u lovi. Ali vrijeme i ivce vie nema nitko. Radije ih provedem na rotilju sa ekipom ili na izletu sa klincima nego traeći mjesto di prokinjava kakav civilni BMW ili ganjajući majstora da pokrpa pragove.

M divizija je druga priča... tu se trud već donekle isplati.

Luka_ri's Avatar
    Status
    BMW metuzalem
    Registriran
    Sep 2012
    Ime i prezime
    Vozilo
    Karavan sa kukom

Quote Originally Posted by Firechicken View Post
    Tocno situacija koju sam ja imao sa plavim 330ci.

Platis auto neku X cifru, onda ulozis 2x toliko, veselis mu se ko kreten, i razjebe te do te mjere da ti se zgadi.
    5k pojede stari "ispravan" auto, kamoli ne neki projekt di iz aviona vidis da mu treba ljubavi.

Ali pustite mene ogorcenog starca, samo nek se sarafa

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
    Ma rijetko tko vie arafa... zna li ti nekoga od ekipe da se arafa ka nekad? Drutvo, gajba, garaa kod nekog dide iz drutva...?
    Sve je to ostarilo a ovi mlađi su samo za IG i trenutnu slavu zainteresirani...

Big D's Avatar
    Status
    V8 u srcu, dizel u kući
    Registriran
    Jun 2008
    Ime i prezime
    Dob
    51
    Vozilo
    C5 3.0 biturbo, Delta TT, GTV 916
    Blog Entries
    2

To je velika istina.

to se tiče ove GTA, meni je suludo dati 14k za auto sa 415k km, pa da je ne znam kakav raritet. Salonsko stanje neće biti nikad, karavan je, ima plin. Nije mi to vie materijal za vikend auto, a ak se realno gleda, u svakodnevnoj eksploataciji je vrlo vjerojatno da će svaki čas neto zezati. A otići moe praktično sve i u tim godinama i na tim kilometrima je sve potroni materijal. Da sad ne ulazim u raspravu u kakvom je stanju limarija, da li je neto već rađeno itd. Vozio sam GTA i taj motor je neto prekrasno i očaravajuće, ali kilometraa je brutalna.

Luka_ri's Avatar
    Status
    BMW metuzalem
    Registriran
    Sep 2012
    Ime i prezime
    Vozilo
    Karavan sa kukom

Ba kako kae BigD... ta GTA vie nije za nita.
    A u svrhu DD je sam vlasnik sve reka...

"Nakon dugo vrimena, nesto se događa...neplanirano dosla mlađa sestra. Skoro duplo slabija i motor trosi krivo gorivo, al sve ostalo je miljama bolje od starog bučnog karavana... :drive:

Boja končar bijela, antikni ručni mjenjač i obični ovjes...

Mogu reć da san oduevljen."

Čovjek kupio Giuliu dizel.

Big D's Avatar
    Status
    V8 u srcu, dizel u kući
    Registriran
    Jun 2008
    Ime i prezime
    Dob
    51
    Vozilo
    C5 3.0 biturbo, Delta TT, GTV 916
    Blog Entries
    2

Ja sam malo slab na taj auto, jer je nov bio parkan tri kuće od mene :-) Jbg, sad su to tempi passati...

U principu, drago mi je da je jo na cesti. Lako je pametovati to napraviti s tuđim autom, ali ja to ne bih prodavao. Vozio bih ju povremeno i to je to. OK, ako se proda, proda.

Status
    BMW metuzalem
    Registriran
    Jul 2018
    Ime i prezime
    Dob
    42
    Vozilo
    x5

Svatko zna sta mu auti neki vrijedi. Ja ne bih dao moda netko drugi bude. To je jako nezahvalno komentirati.

Ja ne bih kupio Giuliu Dizel a ni BMW dizel, sa druge strane imam Wankel tako da ja nisam mjerodavan.

I jo uvijek sam sarafim ali imam vie auta i prostor pa si dam vremena i odradim sta treba. I nije mi problem preventivno nesto promijeniti ali glupi kvarovi me ispizde.

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

Tags for this Thread