Thread: ***Index, Čačkalo, Plavi oglasnik & Co*** - Oglasi i komentari

Status
    BMW metuzalem
    Registriran
    Jul 2018
    Ime i prezime
    Dob
    42
    Vozilo
    x5

Default Re: ***Index, Čačkalo, Plavi oglasnik & Co*** - Oglasi i komentari

Quote Originally Posted by Luka_ri View Post
    Pa da uzme 20 eura po kvadratu i dnevno odradi 15 kvadrata tu ti je na 300 eura. Mjesečno 6.000. Nek radi 10 mjeseci i 2 lei eto ga na 60.000...
    Nema ozbiljnog obrtnika koji ivi od 40k godinje. Pa nisu budale...
    Ja znam koji tako ima obrt i radi smireno od 7 do 15h pon-cet i kaze ako ima mjesec sa vise uzme odmor i ne radi. Ne ganjaju svi novce, on kaze da mu je 2000 mjesecno dosta i vise mu ne treba.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

BMW_Motorsport's Avatar
    Status
    BMW metuzalem
    Registriran
    Jan 2009
    Ime i prezime
    Vozilo
    E30 E36 E46 E90

ako hoces nekome dati 1200€ plaću to te mjesečno košta 2050€ (850€ uzme država)
    ako uzmeš u obzir blagdane i godišnji, tebe taj čovjek dnevno košta 110€, bez prehrane,bez prijevoza, i bez bolovanja
    a on dobije jedva 60 na dan

glupo je spomenuti, ali nek uđe u kalkulaciju. firma mora naplatiti 2000+ 500€ pdv da bi radniku isplatila tu plaću. a radnik kad potroši tu plaću plati 240€ pdva.

država ubere 1600€ na takvom primjeru.

nije sav problem u lopovskom narodu, nego je lopovska država školovala narod.

Luka_ri's Avatar
    Status
    BMW metuzalem
    Registriran
    Sep 2012
    Ime i prezime
    Vozilo
    Karavan sa kukom

Jednostavna računica koja je mnogima nejasna.

Još dodaj na to činjenicu da taj radnik ima u nekom ludom slučaju efektivnih 6 sati rada i da osim plaće mora opravdati troškove alata, potrošnog materijala, režija, pasivne i aktivne troškove poslovanja te zaraditi i nešto za one koji se bave ostatkom poslovanja. Znači da on dnevno mora uprihoditi barem 250€ + PDV a poželjno bi bilo 300€. Dakle sat rada moraš naplatiti 50€ + PDV.
    Pa sad ne znam koliko treba vremena za koji posao, ali znam da bi se stranke uredno čudile tim cijenama...
    Quote Originally Posted by Perinho View Post
    calamari (lignja) nije zivotinja.

Status
    BMW sveznadar
    Registriran
    Sep 2018
    Ime i prezime
    Vozilo
    Bmw X7 40d

Quote Originally Posted by BMW_Motorsport View Post
    ako uzmeš u obzir blagdane i godišnji, tebe taj čovjek dnevno košta 110€, bez prehrane,bez prijevoza, i bez bolovanja

glupo je spomenuti, ali nek uđe u kalkulaciju. firma mora naplatiti 2000+ 500€ pdv da bi radniku isplatila tu plaću. a radnik kad potroši tu plaću plati 240€ pdva.

Nije ni drugdje puno bolje...

Mene moj radnik kojem dajem 4500x13mjeseci košta u konačnici 7500x12 s davanjima, godišnjim 5 tjedana, blagdani, itd itd...

Status
    BMW metuzalem
    Registriran
    Sep 2017
    Ime i prezime
    Dob
    33
    Vozilo
    BMW

Ne dajes mu, nego isplacujes.

Slazem se inace sa zadnjih par postova.
    Ja sam i radnik i vlasnik, radim kod ujaka za placu + bonuse, i nema tu u poslu rodbinstva i sl, druzba i sluzba ne idu zajedno. A i vlasnik sam kafica obiteljskog, te sudjelujem u vodjenju.

Radnicima treba dati do znanja da ih se cijeni i nagraditi kako god se moze. Ali to treba zasluziti, pojedini ljudi misle da je dovoljno da postoje i to je to. Ja necu dobit bonus ako ne prodam kamion, ne vidim zasto bi on dobio povisice i stimulacije ako ne pokaze barem malo truda, ako saznas da je prespao na skolovanje koje se placa 280 dan + hotel i put od 1000Km?

Daleko od toga da vecina ne iskoristava radnike na max, ali bome i zadnjih god se ustalila neka praksa da se traze neka prava koja ti ne pripadaju, da se gonjaju neke cifre koje se ne zasluzuju i da se sve svodi na to : jebem mu mater on ima ovo, on vozi ono, zena mu nosi ovo i ono, ocu i ja 3000KM placu. Ma vidi molim te. Koje su tvoje vjestine, sta znas radit, cime smatras da zasluzujes to?
    U BiH su ukupne obveze.na placu izmedju 70 i 80%, dakle za 1000 treba uplatiti 1750 cca.

Bujrum svima nek otvore i probaju sami.

Poslano sa mog SM-S908B koristeći Tapatalk

Status
    BMW metuzalem
    Registriran
    Dec 2018
    Ime i prezime
    Dob
    37
    Vozilo
    -

Quote Originally Posted by BMW_Motorsport View Post

Znam ja to sve dobro, sad napravi istu kalkulaciju za placu nez 1000e i 300e na ruke... koliko je tu gazda ustedia na godisnjoj razini? Jako malo. A za mene je lopov i za 300 i za 3.000.000, s tim da za 300 je i glup a za 3.000.000 mogu razumit...
    I sto cemo s ovima kod kojih nema na crno i nema isplata ispod stola? Oni nek kradu il idu na bolovanje il jednostavno isele iz hr?
    Iako slazem se svaka strana ima 2 medalje, al ako nemozes poslovati normalno i u plusu mozes se okusat ko radnik za dobru placu, s dobrim znanjem moze bit dosta visoka i brige te, al neznan da san vidia nekog fa je zatvoria obrt/doo i isa negdi radit... (ne mislim tu na tebe neg opcenito, samo je replika na tvoj post pa eto)

BMW_Motorsport's Avatar
    Status
    BMW metuzalem
    Registriran
    Jan 2009
    Ime i prezime
    Vozilo
    E30 E36 E46 E90

rijetki su oni koji to razumiju. ja sam bio privatnik, pa radio kod privatnika, pa radio u državnoj firmi i sad opet radim privatno. tak da shvaćam jednu i drugu problematiku.
    svugdje radnici love krivine, i efektivno radi 10% radnika 6 ili 7 sati. ostali su priče,kavice,mobiteli, pa rade fuš na poslu i ostale kombinacije. lako je gazdi itd.
    i to je dio matematike zašto je sve skupo. jer nemože više isti posao odraditi jedan, nego moraju dva radnika. ako negdje dođeš mora sve biti fensi, mora biti marketing. više pasivnih troškova nego što stvarno treba.

Luka_ri's Avatar
    Status
    BMW metuzalem
    Registriran
    Sep 2012
    Ime i prezime
    Vozilo
    Karavan sa kukom

Stoka, podaci za Rijeku...

1.000 neto - 1.655 bruto2
    1.300 neto - 2.220 bruto2

Razlika je 565 eura. Odbij onih 300 na ruke razlika je 265 eura. Na 15 zaposlenih to je cca 4.000 mjesečno. Godišnje 48.000 eura. Za 5 godina tip kupi stan.

Sad opet reci da je to jako malo.

Status
    BMW metuzalem
    Registriran
    Dec 2018
    Ime i prezime
    Dob
    37
    Vozilo
    -

Quote Originally Posted by Luka_ri View Post
    Stoka, podaci za Rijeku...

1.000 neto - 1.655 bruto2
    1.300 neto - 2.220 bruto2

Razlika je 565 eura. Odbij onih 300 na ruke razlika je 265 eura. Na 15 zaposlenih to je cca 4.000 mjesečno. Godišnje 48.000 eura. Za 5 godina tip kupi stan.

Sad opet reci da je to jako malo.
    Svida mi se kako razmisljas... zasto dat 1000 moze dat i 700 pa imat 2 stana i novi bmw 5.

Luka_ri's Avatar
    Status
    BMW metuzalem
    Registriran
    Sep 2012
    Ime i prezime
    Vozilo
    Karavan sa kukom

Palada... da, kod nas ljudi traže visoke plaće ali im je produktivnost skoro pa nula. Zato je sve puno preskupo. Vidjeti ćemo kako će se sve to odraziti na tržište u ovih par gladnih godina koje nas čekaju. Biti će žestokog reseta.

Tags for this Thread