Results 1 to 10 of 10

Thread: Prijenos vlasništva vozila - hitno

Bimmerboy's Avatar
    Status
    BMW metuzalem
    Registriran
    May 2007
    Ime i prezime
    Dob
    40
    Vozilo
    Kia Stinger 3.3 T-GDi & BMW 728i

Default Prijenos vlasništva vozila - hitno

Molim pomoć... Naime, imam situaciju kakvu još nikada nisam imao pa me zanimaju detalji da poslije nebi bilo... moj poznanik je dobio auto pod račun u zamjenu za svoj + još nešto novaca... e sad, on taj auto prodaje. Pošto sam i sam potencijalni kupac zanima me sljedeće:

Auto je registriran do kraja godine, tablice su na drugu županiju tj. grad u drugoj županiji u odnosu na moje mjesto prebivališta ALI, oni su sklopili nekakav ugovor ( nisam vidio kakav ), po kojem ispada da ja ne moram platit bilježnika i to nego se samo potpisat na zadnju stranu ugovora i s tim postajem novi vlasnik koji dalje rješava papire na svoje ime. Pitanje glasi, jel takav ugovor uopće postoji? Bolje rečeno, jel je tako nešto moguće da nebi poslije ispalo da je vlasnik neka XY osoba a ja dao novce i sve pa nemam ništa? Dosta mi je hitno, hvala na odgovorima
    MV Performance

BMW --> e30 324d -> e34 525i -> e36 316i -> e36 318i -> e30 316i -> e39 523i -> e46 316tiA -> e36 318i -> e60 525iA LCI -> e39 525dA -> f01 730d xDrive LCI -> e36 316i -> e38 728i

REST --> Golf Mk1 --> Seat Ibiza --> Peugeot 306 Mk2 --> Peugeot 206 CC --> Mazda 3 BL --> Golf Mk3 --> Skoda Fabia RS Mk2 --> Kia Stinger GT 3.3 T-GDi

bemvejac's Avatar
    Status
    BMW sveznadar
    Registriran
    Nov 2011
    Ime i prezime
    Vozilo
    E90 330i

Default Re: Prijenos vlasništva vozila - hitno

Imaju otvoreni ugovor, ugovor u kojem tvoj frend nije potpisao ništa nego samo prodavatelj a to se radi u ovakvim slučajevima, kada ne namjeravaš zadržat auto nego ga prodavat dalje (ne obvezuje te da plaćaš porez) i samim time što nisi ništa potpisao u načelu je ugovor nevažeći sve dok kupac ne potpiše, u ovom slučaju možebitno ti...trebalo bi biti sve u redu....
    može netko nadodati ako nisam sve napisao...
    .......E36 316i, E36 318i, E39 523i, E36 M3, E36 318i, E36 320i, E36 328i, E46 320i, E46 318i, E90 330i, E39 520i, E46 318i, E90 325xi...and the beat goes on....

chipani's Avatar
    Status
    BMW znalac
    Registriran
    Jan 2010
    Ime i prezime
    Vozilo
    BMW E30 325 cabrio

Quote Originally Posted by Bimmerboy View Post
    Molim pomoć... Naime, imam situaciju kakvu još nikada nisam imao pa me zanimaju detalji da poslije nebi bilo... moj poznanik je dobio auto pod račun u zamjenu za svoj + još nešto novaca... e sad, on taj auto prodaje. Pošto sam i sam potencijalni kupac zanima me sljedeće:

Auto je registriran do kraja godine, tablice su na drugu županiju tj. grad u drugoj županiji u odnosu na moje mjesto prebivališta ALI, oni su sklopili nekakav ugovor ( nisam vidio kakav ), po kojem ispada da ja ne moram platit bilježnika i to nego se samo potpisat na zadnju stranu ugovora i s tim postajem novi vlasnik koji dalje rješava papire na svoje ime. Pitanje glasi, jel takav ugovor uopće postoji? Bolje rečeno, jel je tako nešto moguće da nebi poslije ispalo da je vlasnik neka XY osoba a ja dao novce i sve pa nemam ništa? Dosta mi je hitno, hvala na odgovorima
    ne postoji takav ugovor nego je vjerojatno auto na firmu i onda i tako nema poreza

to je samo moje mišljenje

Bimmerboy's Avatar
    Status
    BMW metuzalem
    Registriran
    May 2007
    Ime i prezime
    Dob
    40
    Vozilo

meni tvrdi da ukoliko ja npr kupim auto, ne moram plaćat novi prijepis i ništa slično ( jer je to kao već plaćeno ), nego samo u poreznu i onda redom dalje, policija i ostalo... sutra ujutro se trebam naći s njim pa zato sada pitam kako bi znao barem neke "trikove" oko toga da poslije nebi bilo problema ako ih ne mora biti

i da, ukoliko je taj dio recimo ok, jel ja mogu poslije odnjet njegove SB tablice u policiju u Osijeku da ih oni ponište ili moram ići direkt u Slavonski Brod? - ovaj dio mi je posebno važan - hvala
    Last edited by Bimmerboy; 07.05.2013 at 20:03.
    MV Performance

BMW --> e30 324d -> e34 525i -> e36 316i -> e36 318i -> e30 316i -> e39 523i -> e46 316tiA -> e36 318i -> e60 525iA LCI -> e39 525dA -> f01 730d xDrive LCI -> e36 316i -> e38 728i

REST --> Golf Mk1 --> Seat Ibiza --> Peugeot 306 Mk2 --> Peugeot 206 CC --> Mazda 3 BL --> Golf Mk3 --> Skoda Fabia RS Mk2 --> Kia Stinger GT 3.3 T-GDi

Ivan E30's Avatar
    Status
    BMW sveznadar
    Registriran
    Apr 2011
    Ime i prezime
    Dob
    37
    Vozilo
    E30

Neznam za ugovor,ali tablice mozes ti ponistiti u bilo kojoj zupaniji AKO je na ugovoru navedeno da prodavatelj ostavlja kupcu reg plocice.
    Tako sam ja kad sam kupio auto u st,dosao u ri i u prvoj policijskoj postaji ponistio tablice i dobio ri,nove..

Dan danas mi je zao sto sam morao ponistit st tablice,bas su bile fora

Bimmerboy's Avatar
    Status
    BMW metuzalem
    Registriran
    May 2007
    Ime i prezime
    Dob
    40
    Vozilo

Dobro, to je onda ona "olakšavajuća okolnost" u situaciji... čini se da mi onda jedino ostaje vidjet kako izgleda taj famozni ugovor.... da pitam, ukoliko mi je ugovor ipak "sumnjiv", gdje je najlakše potražiti odgovor na ova pitanja koja mene muče, kod bilježnika ili?
    MV Performance

Mouse-RI's Avatar
    Status
    BMW diy
    Registriran
    Aug 2007
    Ime i prezime
    Dob
    43
    Vozilo
    BMW E90 320d, BMW E81 120d, Gilera Runner VXR200

Valjda imate tamo na tehnickom firme koje se bave prijepisom vozila, uleti u bilo koju i pokazi im ugovor i pitaj sta mozes sa time...
    https://s26.postimg.cc/twzw3c3qx/3_A6_DF069-269_A-4_E8_B-93_B5-_A3741_E31070_A.jpg

krapinek's Avatar
    Status
    BMW znalac
    Registriran
    Jan 2009
    Ime i prezime
    Dob
    39
    Vozilo
    e39 520i, e36 318i

To ti je točno to što ti je Bemvejac napisao. Čak niti nije ugovor od javnog bilježnika nego ugovor o tzv. posredničkoj prodaji vozila. To ti je komisiona prodaja u kojoj je posrednik auto kuća ili netko ko se bavi takvom djelatnošću. To potpišeš i dalje ti je sve isto ko inače, odeš na poreznu, platiš porez i td. Tako sam i ja kupio jedan automobil. Kad bi dobio račun za auto ko da si ga kupio u auto kući ili bilo kojoj drugoj firmi onda se ne plača porez na auto nego samo s tim računom ideš na policiju da ga prijaviš na svoje ime. Pogledaj si samo dal imaš račun od auta ili ugovor o posredničkoj prodaji i sve ti bude jasno.

ŠPENAC's Avatar
    Status
    tuning bolesnik
    Registriran
    Sep 2008
    Ime i prezime
    Dob
    51
    Vozilo
    bmw e91,A6 2.5 tdi,jeep srt

Ako porez nije na tvoje ime placen...moraces ga platit ponovo,druge nema!
    Ugovori se moraju vezati,a da bi se to postiglo na svakom mora bit placen porez

Status
    BMW početnik
    Registriran
    Jan 2015
    Ime i prezime
    Vozilo
    BMW 524td e28

hvala na objašnjenju