Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: LICITACIJA

ŠPENAC's Avatar
    Status
    tuning bolesnik
    Registriran
    Sep 2008
    Ime i prezime
    Dob
    51
    Vozilo
    bmw e91,A6 2.5 tdi,jeep srt

Default LICITACIJA

Evo malo razmisljam i imam jedan prijedlog...
    Dali ste za to da se u rubrikama oglasa otvori tema "licitacija"
    Sistem jednostavan...ja recimo stavljam felge na licitaciju,postavljam pocetnu cijenu,licitira se obavezno javno,a ne ono ovaj-onaj mi nudi,tako da svi budu u toku i imaju uvid u cijenu.
    Licitira se toliko dok vlasnik nebude zadovoljan dobivenim i ne zakljuca temu!
    Mslim da bi ovo moglo bit zanimljivo,jer mnogi misle spustit dosta cijenu a da to potencijalni kupac nezna,a opet prije ce se trgovat.
    Ja sam za,da cujem sta vi mislite???

Status
    BMW entuzijast
    Registriran
    Dec 2012
    Ime i prezime
    Vozilo
    -

Default Re: LICITACIJA

Quote Originally Posted by ŠPENAC View Post
    Evo malo razmisljam i imam jedan prijedlog...
    Dali ste za to da se u rubrikama oglasa otvori tema "licitacija"
    Sistem jednostavan...ja recimo stavljam felge na licitaciju,postavljam pocetnu cijenu,licitira se obavezno javno,a ne ono ovaj-onaj mi nudi,tako da svi budu u toku i imaju uvid u cijenu.
    Licitira se toliko dok vlasnik nebude zadovoljan dobivenim i ne zakljuca temu!
    Mslim da bi ovo moglo bit zanimljivo,jer mnogi misle spustit dosta cijenu a da to potencijalni kupac nezna,a opet prije ce se trgovat.
    Ja sam za,da cujem sta vi mislite???
    Zanimljivo.. Obavezno treba odrediti pravila igre.. Treba odrediti vremenski rok licitiranja, da vlasnik ne zaje.... narod , koliko mu milo i drago.. Npr. ako nakon 48 h ( ili nekog drugog perioda) nema veće licitacije, PRODANO !

jure's Avatar
    Status
    Lezilad
    Registriran
    Sep 2007
    Ime i prezime
    Dob
    41
    Vozilo
    CLS za siromahe

Mislim da je banana to sto ti odredjujes koliko ti je dovoljno tj. s kojom cifrom si zadovoljan i onda kljucas.

Ako vec ides na tu foru onda bi trebao odma zadati najnizu cifru kojom si zadovoljan pa ako ko ponudi vise jer je zanimljiv item opet dobro ali i tu ima pitfall u vidu sto odma otkrivas cifru za koju si voljan pazariti.

Nema mi nekog pretjeranog smisla s tim vise da se potencijalni kupac uvijek moze oglusiti ukoliko njegova ponuda bude najvisa.
    Half of my work day is spent minimizing my browser any time I hear footsteps.

pacey's Avatar
    Status
    BMW metuzalem
    Registriran
    Oct 2006
    Ime i prezime
    Vozilo
    V10

ne ide to tako...ni na ebay

uglavnom prodavatelj stavi kupi odmah cijenu.

a za bidanje...ima kao rezervna cijena(koju on zna) i ti ju saznas, ako ju predjes sa ponudom, tj automat ti odbije ako je ispod rezervne

tesko je na forumu tako trgovat

ŠPENAC's Avatar
    Status
    tuning bolesnik
    Registriran
    Sep 2008
    Ime i prezime
    Dob
    51
    Vozilo
    bmw e91,A6 2.5 tdi,jeep srt

Evo ja sad npr stavim felge s pocetnom cijenom 200 eura,ponude traju 48 sati,prodano onom ko je dao najbolju ponudu,a oglas moze bit otvoren dok se ne pojave netko na makar najnizu cijenu..
    Nisam sad mislio bas kao licitacija,mozemo to nazvat kao procjenu vrijednosti,a ujedno omogucit ponude kupnje istog.

Status
    BMW entuzijast
    Registriran
    Oct 2011
    Ime i prezime
    Vozilo
    Bmw 320cd

Mislim da za to ne treba otvarati posebni thread, jednostavno kad das oglas u za to predvidjenoj sekciji napises pocetnu cijenu i da ce bit prodano onome tko ponudi najvise u roku od 48 sati.......

žule's Avatar
    Status
    [OO=[][]=OO]
    Registriran
    Apr 2008
    Ime i prezime
    Vozilo
    E64 M6, Škoda Superb 2.0 DSG

...i ja sam si recimo super sa Spencem i stavim ga svakom zguza tako sto bidam 50 eura vise od njega. Ako kojim slucajem ja i budem taj koji je dao najvecu ponudu tko garantira transfer novca? Ako lova i ode, tko garantira da mi ju Spenac nece vratiti dan nakon na jutarnjoj kavi?

Samo primjer navodim, kolegu ne poznajem osobno i nemam nista protiv kvalitetnih ideja, al uvijek ima onih koji su vjecno korak ispred i u stanju su iskoristiti svaku situaciju na nacin koji vecini ni na kraj pameti ne bi dosao.

Suki's Avatar
    Status
    Registriran
    Nov 2008
    Ime i prezime
    Dob
    46
    Vozilo
    FL e39 525d Tuned By SukiMotorsport / FL e46 318d Touring stock
    Blog Entries
    1

pa to vec ima, ja stavim felge 500€ i nakon sto se javi kupac ja objavim da su prodane...e onda ljudi na PM licitiraju...550.----600------samo sto udare na bosanca sa obrazom pa im ne vrijedi
    Even though I walk through the valley of the shadow of death, I fear no evil, for You are with me; Your rod and Your staff, they comfort me. (23:4)

žule's Avatar
    Status
    [OO=[][]=OO]
    Registriran
    Apr 2008
    Ime i prezime
    Vozilo
    E64 M6, Škoda Superb 2.0 DSG

Quote Originally Posted by Suki View Post
    pa to vec ima, ja stavim felge 500€ i nakon sto se javi kupac ja objavim da su prodane...e onda ljudi na PM licitiraju...550.----600------samo sto udare na bosanca sa obrazom pa im ne vrijedi
    Tako sam ja kupio RSice. Vec su bile prodane i spremne za primopredaju i ponudim tipu vise love i nema odgovora par minuta. Mislim si posten covjek sad sam ga jos i uvrijedio pa mi nece ni odgovorit, kad stize tekst nesto slicno kao brate nisam u fazonu da valjam ljude al kad su pare u pitanju jbg...

Ja bi posteno ako ne moze drugacije...

bemvejac's Avatar
    Status
    BMW sveznadar
    Registriran
    Nov 2011
    Ime i prezime
    Vozilo
    E90 330i

Za ovu ideju jesam.....tako ja htio sam prodati M-a....
    .......E36 316i, E36 318i, E39 523i, E36 M3, E36 318i, E36 320i, E36 328i, E46 320i, E46 318i, E90 330i, E39 520i, E46 318i, E90 325xi...and the beat goes on....