nije moguce da zbilja nema,
niti jednog projekta popracenog slikama,
o swap-u m30 u E30 na Forumu?!...
ili se samo ja pogrenso koristim "search-om"...![]()
nije moguce da zbilja nema,
niti jednog projekta popracenog slikama,
o swap-u m30 u E30 na Forumu?!...
ili se samo ja pogrenso koristim "search-om"...![]()
Bit ce da nema,pitaj sta te zanima ..
To je svak pametan prestao raditi tamo negdje pri kraju 1998.
Sto ce ti taj komad zeljeza osim da mozes rec da imas 3.5 ispod haube?
Half of my work day is spent minimizing my browser any time I hear footsteps.
Beny je to radio jednom prilikom,pogledaj kod njega
bit ce da sam jos mlad i glup,
pa ocu "taj komad Zeljeza" ispod haube, da se mogu kurcit kako je veci nego tvoj!...
Jos googlam tek i gledam u kakvim su se sve problemima nasli Swap-ovci,
nisam krenuo sa swapom... ali bit ce pitanja...
budem bacio oko...![]()
Pusti ti inzinjere,do nedavno su se svi na forumu kleli u kocke i kamate,brdo novaca tukli u njih a sad odjednom sve obasjale zrake pameti i prosvjetlile im um pa su to sad postale samo bezvrijedne olupine i hrpe zeljeza. Bice da je to doslo s ovom krizom kad su e39,46 i navise dosli cjenom u rang cigomobila pa je to sad trend ove godine
Pošalji poruku kolegi Katana on ti ima taj projekt u djelovima u svojoj garaži i nikako da nađe volje za ubaciti ga!
Dobro da si sam priznao. M30 pa makar bio onaj B35 je nista vise nego sidro na prednjem kraju za E30 karoseriju. Jedine prednosti, kao sto sam vec spomenuo, su da u birtiji mozes reci kako imas 3500ccm ispod haube i da palis gume u drugoj brzini na 1200 - 2400 rpm. Za sve ostalo je tezi promasaj. Preglomazan, pretezak, prerastrosan, pretrom za vrtiti u okretaje... Jedan M50B25 ga pogazi u svim segmentima o M52 necu niti pricati.
Ako si fan zeljeznih motora u odnosu na M50/M52 plsticnjake onda radije idi na M20B28 strokera sa MAF usisom i opet imas laksi, zivlji i ekonomicniji motor koji ces na kraju krajeva moci i atestirati.
Nije stvar kocke. Kocka ko kocka je majka. Stvar je u motoru koji je iz prahistorijskog doba. U danasnje vrijeme jedan 1.4 turbo motor ima vise konja i momenta od te 3.5 prasice.
Jebiga ljudi, u 2012 godini smo. Ja ne bi radio swap motora i jebavao se samo zato sto sam ga nasao kraj puta.
"You are erratic, conflicted, disorganized. Every decision is debated, every action questioned. Every individual entitled to their own small opinion. You lack harmony, cohesion, greatness. It will be your undoing."
7 of 9
Ja sam samo htio ukazati dokle je dosla tehnologija u 2012, ovaj, 2013 godini. Ja nisam pobornik downsize filozofije, a ne pogotovo kad se motori s kubikazom koja je nedavno bila rezervirana za gradske malisane trpa u limuzine srednje visoke klase.
Misljenja sam da raditi swap motora koji tezi 300+ kg sa preko 300k km iza sebe, jednom bregastom, razvodnikom, debimetrom nije hvale vrijedan u danasnje vrijeme.
Kocka s tim motorom ako je usporedimo sa relativno zdravim M20B25 ce imati 150 kila vise na prednjoj osovini, trositi 4-5 litara od kockinih minimalnih 13l, nece biti legalna i nece imati niti jednog jedinog konja vise.