Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 17

Thread: Kupi/Prodaj iskustva,pohvale i kritike!

Status
    BMW amater
    Registriran
    Nov 2010
    Ime i prezime
    Vozilo
    Bmw 318ti compact,318iT,323i(T&T drift car)....

Default Kupi/Prodaj iskustva,pohvale i kritike!

Poštovani kolege,
    Nažalost upravo štećenim iskustvom prodaje jednog auta sa ovog foruma (P:318is "Maniak") prisiljen sam otvoriti ovu temu iz jednostavnog razloga.Svi mi koji prodajemo ili kupujemo nešto na ovom Bmw forum možemo napisat nešto o kupcima kao i prodavaćima i sa kim imati posla i sa kim ne!
    Nažalost ja osobno imao sam jedno takvo loše iskustvo koje sam odlućio podjeliti sa svima vama,a uvjern sam da takvih ima još!
    Kao što na eBayu ima ocijenjivanje kupaca i podavaća i po tome znamo donekle sa kim imamo posla.
    Treba takve staviti na listu pa da se sa njima posluje,posluje oprezno ili uopće ne posluje.
    Moj vrući primjer,koji bi vjerovatno izbijegao da je prodavać imao tri čiste nazvat i objasniti situaciju makar ne vidim razloga zašto bi obijašnjavao kad je stvar bila dogovorena(sa nekim od braće,nažalost)!
    Evo kratko
    Odmah nakon posatve oglasa javio sam se dotičnom na dan broj,koji se uspostavlja da nije broj izravno prodavaća nego njegovog brata.Zamolio sam slike nekih detalja koji su me zanimali.Slijedeći dan dobio sam slike,a napominjem da sam prije slika na navedeni tel poslao SMS da je vjerojatnost 90% da uzimam auto i da molim da me sačeka do nedelje kad dolazim vidjeti i (naglašavan) vijerojatno uzeti auto!
    Niti na jednu poruku SMS-a nisam dobio odgovor,zato ponovo nazivam i objašnjavam stanje i nitko sa druge strane (brat prodavaća) ne naglašava da hitno treba lovu! Ja o cijeni ne razgovara jer nisam cigan!
    Jućer podvečer nazivam ponovo broj dobivam brata prodavaća i govorim da dolazim po auto u nedelju (ovu ni jednu drugu)
    Dobivam broj nekog trečeg brata da se dogovorim i nedobivam nikoga! Danas zovem niko ništa,da bi ipak dobio trečeg brata na telefon objašnjavam da zovem za auto i da bi sutra došao po auto na što dobivam odgovor da je auto jućer prodan.Izgovor,"Hitno trebaju novci "(ma nemoj s..."
    Eto toliko o karakteru prodavaća,a još više do rijeći!
    Od mnogih sa foruma sam tu kupovao i prodavao,trudim se biti korektan posebno držati se rijeći.Te stvari se mogu provijeriti.
    Vjerojatno sto su moji stvovi van klasičnog nama Hrvatskog ponašanja me to uzrujalao i natjeralo da napišem ovu pizdariju!
    Nadam se ćemo ovdje napisati o tim takvim nekorektnim prodajama što će natjerat takve da razmisle što ih čeka,a nama pomoći da biježimo od takvih.
    I na kraju da nebude tako sve loše,kolege sa foruma " ALPINA","Foler","Goran525" svaka pohvala za poslovanje(ako sam koga ispustio sa kim sam trgovao sory)

Status
    Read-only User
    Registriran
    Oct 2006
    Ime i prezime
    Vozilo
    E30 318Is

Default Re: Kupi/Prodaj iskustva,pohvale i kritike!

nemoj se uzrujavati na zalost to je postala normalna pojava, a i cim si morao toliko ljudi zvati oko neceg trebao si odmah odustati jer uvijek tako na kraju ispadne..no bude jos IS-a na prodaju zelim ti sreću s kupnjom drugog primjerka..

fast & the furious's Avatar
    Status
    BMW sveznadar
    Registriran
    Jan 2009
    Ime i prezime
    Dob
    43
    Vozilo
    BMW e30, e38 730dA

tko prvi njegova djevojka jbg, druga stvar bi bila da je auto kaparen ili tak nekaj
    Quote Originally Posted by Interceptor View Post
    Ako je za majku, 318is sa sperom je minimum, ali svakako bi gledao naci barem 325i MT2. A ako bas jako volis majku, onda nesto s M30 motorom. To je prava majka

ALP1NA's Avatar
    Status
    Alpina entuzijast
    Registriran
    Aug 2008
    Ime i prezime
    Vozilo
    BMW 320i (E30)

Tomislave iskreno mi je žao zbog te epizode ali moglo je i bez toga da ti se lampica upalila, a morala je, nakon slaloma s telefonskim brojevima. S toga više sreće drugi put. Usput nisi morao otvarati posebnu temu jer ista već postoji.

http://www.bmwautoklub.hr/forum/show...t=dobri+lo%9Ai

"Slušaj Vidoje, one Alpine kod vas u savezu, kad će to da se deli?" Nacionalna klasa

Mouse-RI's Avatar
    Status
    BMW diy
    Registriran
    Aug 2007
    Ime i prezime
    Dob
    43
    Vozilo
    BMW E90 320d, BMW E81 120d, Gilera Runner VXR200

Ne kuzim zasto si uopce isao pisat nesto ovako o nekome...
    Sta si ti htjeo, da netko odbije kupca koji je dosao sa parama zbog nekog tko ce mozda doc u nedjelju, a mozda ni nece???
    Nit si kaparu dao niti nista, kada se nesto kupuje, a pogotovo kada je cijena prihvatljiva i to je to sto zelis, onda odmah sjedas u auto i ides po njega...

I ne kuzim to sa tim sms porukama kada se nesto kupuje, ako nemas za poziv nisi ni kupac, tako ja to vidim...
    Meni tip salje poruku da koliko auto trosi, sta da mu ja idem odgovarat? Trosi koliko stavis...
    Danas me zove tip sa juga dalmacije i kaze da bi on uzeo auto al da mu je daleko doc do Rijeka, da ako ja mogu doc na pola puta...
    Strasni su ti kupci...
    https://s26.postimg.cc/twzw3c3qx/3_A6_DF069-269_A-4_E8_B-93_B5-_A3741_E31070_A.jpg

Status
    Banned
    Registriran
    May 2012
    Ime i prezime
    Vozilo
    bmw e46

Mous-RI; po ovome pisanju ja bi trebal zakaparit na neviđeno , pa auto se kapari kad se kupac odluči za to vozilo soryy ali barem ide tako kod nas.

Ne želim nikoga uvrijediti ali da ima idiota ima i to pun k....c , jer slike koje ljudi stavljaju na oglas je jedno a kad dođeš onda vidiš da je to drla bez glave i repa.

Svaka čast ljudima koji ti vele prek telefona kakvo je stvarno stanje, ali tih ima jako ,jako malo. Razmijem kolegu koji je samo zval prek telefona, u mojem slučaju je bilo par odlazaka u zg. vž. i da ne nabrajam dalje, a naj jadnije mi je to da sam došel u zg. a lik mi veli "nažalost žena veli da nebumo prodali auto" ili "nemogu ja sad imam goste u kuči ali možemo se naći navečer".
    eto samo još jedan primjer hrvatskog Mentaliteta, etike,kulture..........

Status
    Read-only User
    Registriran
    Oct 2006
    Ime i prezime
    Vozilo
    E30 318Is

istina,kupovat auto preko sms-a djeluje dosta neozbiljno,a ovi kojima je daleko doci preuzeti auto to su neke nove pojave to se jos nisam susretao..svaki dan se cuje nesto novo..

Mouse-RI's Avatar
    Status
    BMW diy
    Registriran
    Aug 2007
    Ime i prezime
    Dob
    43
    Vozilo
    BMW E90 320d, BMW E81 120d, Gilera Runner VXR200

Ne kazem da bi trebao zakaparit na nevidjeno, nego da se nema sta bunit zato jer je covjek prodao auto prvom tko je dosao sa parama...

Znas samo koliko sam njih ja cekao koji ce doc u nedjelju po auto... A i kij kur... ce mi u nedjelju dolazit, cemo papire rjesit na starom panju iza kuci i pecate udarit trulom jagodom?

Auto se kupuje preko radnog dana ujutro da se odmah prepise i gotovo...
    https://s26.postimg.cc/twzw3c3qx/3_A6_DF069-269_A-4_E8_B-93_B5-_A3741_E31070_A.jpg

Status
    Banned
    Registriran
    Mar 2009
    Ime i prezime
    Vozilo
    magInallVE

neozbiljno je i od prodavaca svakako. takve stvari se rjesavaju direktno. nije da mora cekat nekoga bez kapare, ali ako je u pitanju neka relativna udaljenost, pa nije samo tako otic pogledat auto. bilo bi u redu barem javit tom potencijalnom kupcu da je auto prodan, ili na kraju krajeva stavit sve kupce na cekanje i trazit najvisu ponudu radi sebe samog. sto se inace i radi osim ako je kapara u pitanju. barem u mom svijetu.

inace, nevezano za konkretan slucaj, ovdje sam puno procito i saznao o dosta bmw-a, i podrzavam dijeljenje informacija, kako ovdje, tako i na drugim forumima. Netko ko kupuje BMW star 13-15-18 godina sigurno ne pliva u lovi, i kardinalna greska s kupnjom mogla bi ga skupo stajati, da ne govorim da katkad doslovce otkida covjeku od usta.. budimo fer i korektni..

hrvojexyz's Avatar
    Status
    BMW sveznadar
    Registriran
    Mar 2007
    Ime i prezime
    Vozilo
    Renault Megane 1.9dCi, BMW F11 535dA

Ja ne vidim sto si tolko zapeo za taj is koda je jedini na svijetu.
    Zoves , ak te covjek prebacuje ili ti udara slalom kak se epski izrazio "alpina" , zaboravis i ides dalje.

Kad sam procitao naslov , mislio sam da te zavaljo za lovu il tak nesto.Kapara se ne daje na nevideno, to je idiotizam.