dok je Damir radio super je bilo, sada je navodno to najbolje u CVH raditi... ili Auto remetincu koji isto ima MAHU...
dok je Damir radio super je bilo, sada je navodno to najbolje u CVH raditi... ili Auto remetincu koji isto ima MAHU...
zvao sam ih sada i pozalio se na uslugu te sam im rekao da okolo po netu kruze negativne informacije o njihovoj usluzi mjerenja snage. zatrazili su mail koji sam im i poslao. vidjet cemo sta ce biti.
Pozdrav ... ja sam Mikki radio remapiranje Mazde. Auto sada sigurno ne ide kako treba, tj. kada je vani 30+ stupnjeva. Razlog je naravno previsoka temp. zraka, koja em pregrijava IC koji je kao i kod moje Impreze na "krivom mjestu", em je vruci zrak rijedji od hladnog pa ima manje kisika koji je potreban za izgaranje smjese.
FMIC bi dosta pomogao, isto kao i water injection. Ali o tom potom.
Btw, ovdje je dynoplot Mazde 3MPS (ne Mikkine) ali sa istim remapom. Kao sto vidite power max je na 305KS.
![]()
strava brojke i losa krivulja momenta koja pada vec na 4500rpm...nigdje konstante...premala turbina...
no nebitno, taj auto ide stvarno dobro...
evo i mene da pojasnim neke nedoumice jer ima na ovom forumu masa ljudi koji mi govore da se nešto raspisalo oko moje mazge
prvo da kažem da cijenim BMW kao marku i uvijek sam ga nekako priželjkivao tako da ne bih se začudio da ga i vozim jednom ali sumnjam dok god japanci imaju odgovor
u vezi ovog napisanog u ovih zadnjih par stranica rekao bih da ima dosta netočnih informacija a to su:
nemam jače kočnice nego su standardne
sumnjam da imam 305KS a to i ne znamo jer nikad nisam bio na valjcima, po mojoj procjeni imam zdravih 285-90KSjer nije smisao načipat auto pa da rikne...ja sa ovim chip tuningom imam već 20.000km i 5 track-dayeva tako da o kvaliteti nećemo puno pričat
imam gewinde reda veličine 5000kn
semislikovi...toyo R888...uvijek
imam KN panel filter.......i to je sve......osim cohones
MPS ne ide bolje od 335ci jer mi je Čolak odlazio po ravnom
mazda je turbo motor i ima golemi okretni što jako pridonosi ubrzanju i jako brzu getribu sa 6 brzina, mislim da BMW nema takve karakteristike, zato i nema baš brzih vozača osim Čolaka i Drndaka jer znaju jako dobro vozit na granici taj auto...odatle i dobra vremena
Last edited by MiKka; 09.07.2009 at 00:38.
Gledao sam te više puta kako se voziš po Grobniku i moram reći svaka čast na vožnji i respekt na vremenima, jer je činjenica da s "mazgom" kako je sam nazivaš imaš vremena ne samo u rangu i bolja od Bmw-M-ova nego i GT 3 Porschea, raznih nissana Z, Subarua i ostalih razvikanijih auta i na tome ti svaka čast.
E sad jedno pitanje, što misliš kako i koliko bi ti vozio Recimo Bmw-om M3 ili nekim Porscheom? Možda malo glupo pitanje, ali zanima me tvoje mišljenje jer ipak imaš respektabilna vremena s autom koji voziš.![]()
vec sam rekao da su brojevi dobri (ne citas post kako treba) ali da je krivulja losa. umjesto da snaga raste s okretajima, ona pada vec na 2/3 rpma...ili je turbina premala da fila moment u gornjem broju okretaja ili fuel system ne moze dati dovoljno goriva. uglavnom je kombinacija toga i to je tipican efekt za sirovo chipanje serijskog turbo motora bez dogradnje hardware-a.
nisam nikad imao jak auto a da je na zadnji pogon tipa M3 ili nissan Z ili porš...tako da ne mogu baš komentirati ali recimo evo jednog slučaja...imam frenda sa kojim idem u zadnje vrijeme po grobniku a on između porša 993 od 600KS i corvete koja ide na 1000KS ima i atom ariela koji ima hondin motor sa kompresorom od 300KS i koji je na zadnji pogon
sjeo sam prvi put u njega i odveo 1.45 sa time da preko ciljne ide tek 190.......auto se vozi bolesno ali isto tako želi uvijek zanijeti zadnji kraj jer je lagan a ima snage, tako da je bilo drifta ko u priči po prvi put u životu i mogu reći da sam se jako dobro snašao i da mi je leglo dobro...zašto?...pa dolazi mi misao zbog toga što cijeli život vozim motore i oni su zadnji pogon i slajdam sa njima u zavojima tako da mi je u kičmi to zanošenje zadneg kraja
neznam odgovoriti koliko bih ja išao sa M3 e46 recimo ali mi se postavlja ajmo reći neko vrijeme kad bih se naviknuo malo na auto oko 1.46, naravno sa toyoR888, to je pretpostavka...ravnam se recimo po ovom Z-u zadnji put koji je išao 1.47 a ima oko 330KS i zadnji pogon...lik se vozi dobro i taj auto i M3 bi trebali biti li-la barem po konjima a i zadnji pogon je bolji za grobnik jer ima se bolji izlaz iz zavoja nego prednji a ulaz u zavoj...skoro pa i to bolje
šta se tiče moje MPS ja je zovem od milja "mazga" ali taj auto je strašan...pitajte Čolaka, on ju je vozio i raspametio se......rečenica mu je bila..."nisam znao da mazda radi ovakav auto"
auto je stabilan u zavoju, nema puno understeera jer ima mehaničku šperu tvornički, ide jako dobro, vozački je položaj super, kvalitetan je i dobra mu je cijena u smislu uloženo-dobiveno
prije ovog auta sam imao EVO VIII sa 330KS a prije njega Integru type-R, tako da sljedeći će biti neki RWD
atom-ariel
![]()