Poštovani kolege,
Nažalost upravo štećenim iskustvom prodaje jednog auta sa ovog foruma (P:318is "Maniak") prisiljen sam otvoriti ovu temu iz jednostavnog razloga.Svi mi koji prodajemo ili kupujemo nešto na ovom Bmw forum možemo napisat nešto o kupcima kao i prodavaćima i sa kim imati posla i sa kim ne!
Nažalost ja osobno imao sam jedno takvo loše iskustvo koje sam odlućio podjeliti sa svima vama,a uvjern sam da takvih ima još!
Kao što na eBayu ima ocijenjivanje kupaca i podavaća i po tome znamo donekle sa kim imamo posla.
Treba takve staviti na listu pa da se sa njima posluje,posluje oprezno ili uopće ne posluje.
Moj vrući primjer,koji bi vjerovatno izbijegao da je prodavać imao tri čiste nazvat i objasniti situaciju makar ne vidim razloga zašto bi obijašnjavao kad je stvar bila dogovorena(sa nekim od braće,nažalost)!
Evo kratko
Odmah nakon posatve oglasa javio sam se dotičnom na dan broj,koji se uspostavlja da nije broj izravno prodavaća nego njegovog brata.Zamolio sam slike nekih detalja koji su me zanimali.Slijedeći dan dobio sam slike,a napominjem da sam prije slika na navedeni tel poslao SMS da je vjerojatnost 90% da uzimam auto i da molim da me sačeka do nedelje kad dolazim vidjeti i (naglašavan) vijerojatno uzeti auto!
Niti na jednu poruku SMS-a nisam dobio odgovor,zato ponovo nazivam i objašnjavam stanje i nitko sa druge strane (brat prodavaća) ne naglašava da hitno treba lovu! Ja o cijeni ne razgovara jer nisam cigan!
Jućer podvečer nazivam ponovo broj dobivam brata prodavaća i govorim da dolazim po auto u nedelju (ovu ni jednu drugu)
Dobivam broj nekog trečeg brata da se dogovorim i nedobivam nikoga! Danas zovem niko ništa,da bi ipak dobio trečeg brata na telefon objašnjavam da zovem za auto i da bi sutra došao po auto na što dobivam odgovor da je auto jućer prodan.Izgovor,"Hitno trebaju novci "(ma nemoj s..."
Eto toliko o karakteru prodavaća,a još više do rijeći!
Od mnogih sa foruma sam tu kupovao i prodavao,trudim se biti korektan posebno držati se rijeći.Te stvari se mogu provijeriti.
Vjerojatno sto su moji stvovi van klasičnog nama Hrvatskog ponašanja me to uzrujalao i natjeralo da napišem ovu pizdariju!
Nadam se ćemo ovdje napisati o tim takvim nekorektnim prodajama što će natjerat takve da razmisle što ih čeka,a nama pomoći da biježimo od takvih.
I na kraju da nebude tako sve loše,kolege sa foruma " ALPINA","Foler","Goran525" svaka pohvala za poslovanje(ako sam koga ispustio sa kim sam trgovao sory)