-
Novi korisnici ne ispunjavaju profil prema pravilima foruma.
Nije mi namjera biti baba tužibaba, ali prijetio sam u zadnje da dosta korisnika registrirano u zadnjih 2-3 godine, ne stavlja u profil svoje puno ime i prezime koje je koliko me sjećanje služi bilo jedno od pravila foruma. Primijetio sam jer volim znat s kime diskutiram. Da je jedan korisnik, ne bih obadao ni pisao, ali sad je to sve češće.
-
Re: Novi korisnici ne ispunjavaju profil prema pravilima foruma.
mene je jedino glupo sto forum ima preko 10000 membersa a mozda nas ima 1000, i dosta po forumima opcenito ima ljudi koji uopce i nemaju auto (jel BMW za BMW forum, Opel za Opel itd) sto mi nema smisla, ko da sam ja sto sam skucao 10000€ u 2god na e46 kupio za 7000€ pristojnu fiestu il pola i onda nastavljam ode po forumu ko neki BMW korisnik
-
Nemojte se sa glupostima opterecivati.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ja se slažem sa Ivom. Pravilo vrijedi ili za sve ili za nikoga. Ako većina članova ima puno ime i prezime, onda nema razloga da i svi ostali ne stave puno ime i prezime u profil.
Što se mene tiče, ja bih dao rok od 14 dana da se postavi puno ime prezime, u suprotnom ide "bananko banana".
-
Quote:
Originally Posted by
Calamari
Ja se slažem sa Ivom. Pravilo vrijedi ili za sve ili za nikoga. Ako većina članova ima puno ime i prezime, onda nema razloga da i svi ostali ne stave puno ime i prezime u profil.
Što se mene tiče, ja bih dao rok od 14 dana da se postavi puno ime prezime, u suprotnom ide "bananko banana".
Pa ti si administrator, ti odredjujes pravila :)
Hajde da zavedemo malo reda na ovom forumu, i mene malo smeta ovo nepostivanje pravila na sve strane, spamanje i opcenito nekultura na forumu. Vise mi se svidjao onaj "kmet free" forum :)
Gesendet von meinem SM-G960F mit Tapatalk
-
I opet ti to nista ne znaci kada vecina na forumu ima bezvezno ime i prezime, tek toliko da nesto pise...
-
-
-
Quote:
Originally Posted by
Shogun
od mene dobiju bananka
i ja sam ih na početku dijelio
njihove teme preskočim,
trebaš pomoć ?
a profil ti je smiješan
i ti si meni smiješan
na takve više ne gubim ni sekunde vremena
-
Quote:
Originally Posted by
Glava
i ja sam ih na početku dijelio
njihove teme preskočim,
trebaš pomoć ?
a profil ti je smiješan
i ti si meni smiješan
na takve više ne gubim ni sekunde vremena
Upravu si, jedino što kontaminiraju forum. Znam da je ovo hobi i većina nema vremena, pa pretpostavljam ni administratori za bavljenje sitnicama. I naravno tu smo da diskutiramo i imamo različita razmišljanja, pa ako treba i civilizirano se porječkamo, samo nekolicina ne piše ništa, a kad piše, provocira ili spama.
-
Quote:
Originally Posted by
wragg
Pa ti si administrator, ti odredjujes pravila :)
Hajde da zavedemo malo reda na ovom forumu, i mene malo smeta ovo nepostivanje pravila na sve strane, spamanje i opcenito nekultura na forumu. Vise mi se svidjao onaj "kmet free" forum :)
To što sam administrator ne znači da sam vlasnik foruma i da ću provodit samovolju kako mi se prohtije. Zato i razgovaramo ovdje da vidimo kako tko diše.
Kao što je Ivo napisao, nemam vremena čitati sve teme i kontrolirati svaki korisnički račun koji se registrira. Međutim, kada naletim na nekoga tko piše gluposti ili nema popunjeni profil, mogu reagirati. Samo želim da zaključimo na koji način i u kojoj mjeri želimo uvest reda na forumu.
-
Nije to provođenje samovolje nego provođenje pravila foruma, ako u pravilima pise da treba upisat ime i prezime, lokaciju i auto, kako je netko uopce mogao bit aktiviran a da nije to popunio?
Drugo je ako je kasnije to promjenio u nesto bezveze, u tom slucaju mu treba dati rok do kad da ispravi ili dobija ban, nema tu sentimentalnosti.
Koliko ja vidim, ima dovoljno administratora i moderatora, pa kako onda to moze proci?
Kad vec pisemo, sta je sa editiranjem postova, zasto to nekima radi a nekima ne radi (meni ne radi)??
-
Quote:
Originally Posted by
Perinho
Kad vec pisemo, sta je sa editiranjem postova, zasto to nekima radi a nekima ne radi (meni ne radi)??
Fali ti značkica ispod nicka. :lock:
-
Quote:
Originally Posted by
Perinho
Nije to provođenje samovolje nego provođenje pravila foruma, ako u pravilima pise da treba upisat ime i prezime, lokaciju i auto, kako je netko uopce mogao bit aktiviran a da nije to popunio?
Drugo je ako je kasnije to promjenio u nesto bezveze, u tom slucaju mu treba dati rok do kad da ispravi ili dobija ban, nema tu sentimentalnosti.
Koliko ja vidim, ima dovoljno administratora i moderatora, pa kako onda to moze proci?
Slažem se. Nisam odavno gledao ima li kakva automatika koja ne dopušta da se bez imena i prezimena kreira account. Svakako bi trebalo to prekontrolirati povremenu u podforumu novi članovi.
Što se tiče editiranja, kao normalnom članu, edit posta bi trebao raditi kratko nakon što si napisao post. Nakon nekog vremena više ne možeš editirati. Ali nemoj me držat za riječ oko ovoga jer davno nisam gledao ta pravila
-
Evo vidim da ste se dotakli relativno škakljive teme, i ja sam novi član, ili nisam, zavisno kako se gleda, pa me zanimalo o čemu se radi...
sam bih vam skrenuo pažnju na jednu stvar u slučaju da nitko nije poveo računa o tome, a zove se GDPR.
Dakle, kako se ovdje radi o direktnom prikupljanju osobnih podataka, toplo se nadam da je to regulirano na razini Foruma i/ili Kluba.
Odluka o prikupljanju podataka, Izjava o Privatnosti, Izjava o prikupljanju podataka, voditelj obrade podataka, dokazi o načinu pohrane podataka, itd,itd...
Relativno jednostavna pravna materija, ne preopežna,ali kazne su hude...
Pa eto, ako slučajno to nije riješeno, da se obrati pažnja na to...
-
-
SLazem se s ovom inicijativom. Ako vrijedi za nas stare, ne vidim zasto nebi za ove nove. Jebivjetre koji pisu "pero peric" dat im odredeni rok, upozorit ih i onda nakon toga blokirati account.
-
Slažem se treba te proletere sankcjonirat koji se ne izjasne ban ako smo svi mogli ispunit pravila ne znači da oni pošteđeni poštivat ista, nije fer prema ostalima .
-
Ne kužim, zašto bi se netko stidio svog imena i prezimena! Naravno da je glupo staviti neki nadimak.
-
Ja ne bi bio tako rigorozan. Uvijek mogu napisati lažno ime. Ukoliko trollaju ili ne poštuju pravila onda ban. I ni sam nisam siguran po zakonu o gdpr-u da li uopće možes tražiti ime i prezime.
-
Samo da se osvrnem na ovo o GDPR. Znate li vi svrhu toga? Pa ovo je forum na kojem se dobrovoljno sudjeluje. Ako ti se ne sviđa pravilo da uneseš ime i prezime onda se nemoj ni registrirati. Tako jednostavno. Nije da ti je ime i prezime uvjet da kupiš nešto pa da si kasnije u opasnosti da se tvoji podaci prodaju trećoj strani ili da te se bombardira nekim akcijama.
-
-
Quote:
Originally Posted by
BeemerBro
Auuuu ovo je davno bilo...
Slazem se sa ostalima, da triba popunit podatke po pravilima foruma. Zasto radit tajnu ako nije kakva zlo namjera ili sl.
-
prilikom registracije na forum
prihvacamo pravila foruma
drugabstbar je sto nitko ne cita pravila
foruma
primjer je brunos koji se poceo radit bijesne gliste i otisao na odmor
-
Vezano uz GDPR, odmah da naglasim da nisam pravnik ali s obzirom da je ovo internetski forum kojem se pristupa dobrovoljno i bez naknade, ta da nismo ni tvrtka ni udruga građana mislim da nema nekih problema sa GDPR-om.
Možemo revidirati uvjete pristupanja forumu, i dodati izjavu o korištenju osobnih podataka koji se skupljaju isključivo u svrhu evidencije o članstvu, ne koriste se za druge namjene, i ne dijele ili prodaju trećim stranama.
Ako ima koji pravnik na forumu neka se javi. Čini mi se da kolega se dado8 bavi detaljnije GDPRom, pa ako on ima volje dati svoje mišljenje, to nebi bilo loše.
-
Evo, veli moja kolegica u uredu da bi potpadao forum pod GDPR i da bi trebalo kod registracije dati ljudima na prihvaćanje izjavu u kojoj se definira obrada prikupljenih podataka te da bi trebalo definirati legitimni interes radi kojeg se podaci prikupljaju.
-
Quote:
Originally Posted by
IgorK
Evo, veli moja kolegica u uredu da bi potpadao forum pod GDPR i da bi trebalo kod registracije dati ljudima na prihvaćanje izjavu u kojoj se definira obrada prikupljenih podataka te da bi trebalo definirati legitimni interes radi kojeg se podaci prikupljaju.
Ukratko, sve štao sam ja odmah napisao, ne pišem napamet, ja sam u svojoj firmi između ostalog, zadužen i za to, pa rekoh da vas čisto upozorim na taj dio... Gas bacit se na to tko je zadužen , dok netko nije naj...
-
Quote:
Originally Posted by
Calamari
Vezano uz GDPR, odmah da naglasim da nisam pravnik ali s obzirom da je ovo internetski forum kojem se pristupa dobrovoljno i bez naknade, ta da nismo ni tvrtka ni udruga građana mislim da nema nekih problema sa GDPR-om.
Možemo revidirati uvjete pristupanja forumu, i dodati izjavu o korištenju osobnih podataka koji se skupljaju isključivo u svrhu evidencije o članstvu, ne koriste se za druge namjene, i ne dijele ili prodaju trećim stranama.
Ako ima koji pravnik na forumu neka se javi. Čini mi se da kolega se dado8 bavi detaljnije GDPRom, pa ako on ima volje dati svoje mišljenje, to nebi bilo loše.
To je neka logika. Ali zakoni su rijetko kad logični,pogotovo na prvu.
Skupljaju se podaci? Da.
Za što,nije bitno, ide po GDPR.
-
Quote:
Originally Posted by
Shogun
prilikom registracije na forum
prihvacamo pravila foruma
drugabstbar je sto nitko ne cita pravila
foruma
primjer je brunos koji se poceo radit bijesne gliste i otisao na odmor
Dečki, popravljate prozor,a kuća vam gori.
U PF nem ni slova o GDPR-u,a čitajući temu od kad sam to spomenuo stječe se dojam da to nije riješeno, a puno je bitnije od toga kako se tko predstavlja, ako si se na to referirao...
-
E sad cu da vas tuzim :laugh:
-
Quote:
Originally Posted by
wragg
E sad cu da vas tuzim :laugh:
Da mi je samo znat koga ćeš tužit? :-D
(Tko je odgovorna osoba u ovom slučaju uopće). Pravna osoba ne postoji.
-
Quote:
Originally Posted by
Calamari
Moderatori dijele odgovornost i odgovaraju svojom imovinom.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
-
Quote:
Originally Posted by
salemetal
Moderatori dijele odgovornost i odgovaraju svojom imovinom.
Hahahahahahaha
-
Quote:
Originally Posted by
Calamari
Vlasnik domene,Foruma/Kluba... Ukratko onaj tko je odlučio prikupljati podatke ili to propisao obaveznim...
Evo link na tu temu sa Forum.hr, pa procjenite:
https://www.forum.hr/showthread.php?t=1073881&page=14
-
NEbih bio moderatorima u koži bome da. teška vremena i za njih
-
Meni izgleda da su jebali ježa u leđa:laugh:
-
Quote:
Originally Posted by
Calamari
Kolikoznam, BMW Auto Klub M je udruga gradana, i stime i pravna osoba
Quote:
Originally Posted by
Calamari
Ako netko zeli, moze tuzit udrugu. Tako da bi se tribalo to sta prije rijesit... Mi smo u klubu istu stvar morali definirat, obicno predsjednik udruge preuzima tu funkciju i odgovornost, al moze i neki clan. Isto tako morate dat mogucnost brisanja podataka ako netko to zahtjeva.
Sad smo isto imali taj problem sa frizerima/ manikurama idt... Jer po odluci CS mora se upisat tko je kad bio u salonu, da se moze pratit epidemioloska situacija... Al po GDPR svatko ima pravo ne davati svoje podatke i ili trazit brisanje istih... Pametnom dosta.
-
bez filozofije sto i kako... citav forum bi se morao iznova kreirati tj suskrajbati sa dodatkom gdpr odredbi prije klikanja privole...
forum "pada" odmah na prvom koraku iz članka 4. stavak 1. i 4. Uredbe (definicija osobnog podatka i izrada profila)
da bi sve bilo ok vise manje mora se navesti koji podatci se prikupljaju, gdje ce se koristiti i koliko dugo se cuvaju....
-
Forumi bi morali imati neki plugin za gdpr koji bi riješio sve.
-
xbanje u zdrav mozak, ako pise stavi ime i prezime a ne zelis, uopce se nemoj regati na forum i gotovo
isto ko i frizeri/pedikuri ako mu se neces upisat da si mu bio u salonu nemoj uopce ni dolazit
sto da odemo svi u tomica i seremo mu sto g30 kosta kolko kosta a ne 15000 eura jer eto meni tako pase:fish: