kakve su sanse da se maknu prikazi pravih imena clanova foruma s istoga? konkretno me smeta sto se moje ime moze naci u trazilici? ako su korisnici cyber anonimni na najvecim forumima svijeta zasto ne bi bili i ovdje?
Printable View
kakve su sanse da se maknu prikazi pravih imena clanova foruma s istoga? konkretno me smeta sto se moje ime moze naci u trazilici? ako su korisnici cyber anonimni na najvecim forumima svijeta zasto ne bi bili i ovdje?
A što ti smeta da se vidi tvoje ime, tu ne radimo ništa protuzaknito!
Svejedno, što koga ima biti briga kako se tko zove. Mi kao neka zajednica se međusobno znamo, a ostali ili nek se priključe da i njih znamo koliko toliko, ili neka ne znaju. Uostalom ako se Facebook korisiti kao temelj za optužnice, može i forum.
Kad si se registrirao na forum prihvatio si pravila. A jedno od njih je da staviš svoje ime u profil :pimp: .
Po meni ili stavit da je forum vidljiv samo članovima, ili maknut imena, kaj koga briga za ime i lokaciju...pa čak i za auto. Zamisli da npr. m6 cabrio fahreru našem neko dođe doma zbog toga :D
tako je,prihvatili smo pravila,ali zbilja je nebitno kako se netko zove i zašto je to kome bitno znati.
nisam baš primjetio da netko posebno krši zakon i pravila na ovom forumu,ali svejedno imena ne bi tribala biti javna i onome tko se ne ponaša u skladu sa pravilima neće ga spriječiti što mu se javno vidi ime a i prilikom registriranja mogli smo se krivo predstaviti.
što se mene osobno tiče dovoljno je da me se oslovljava sa e34 i kao takav sam poznat članovima i ako se protivim pravilima foruma da me se sukladno tome i kazni.
ako se pak želimo upoznati ima načina kako to rješiti.
mislim da je prijedlog osnovan i kao takvog ga max podržavam.
ponavljam i virujem da se iza imena korisnika nema što skrivati i ako je nekome cilj od foruma pravit lakrdiju,kršit zakon ili nekoga pravocirat tada nije niti trebao biti ovde.
tu smo zbog istog cilja,nebitno kako je komu ime ili prezime i di se nalazi.
naravno da onajtko hoće može stavit i svoju sliku,mobitel i bilo kakve podatke,a onaj koji to ne želi i čini mu se ne bitno da tako i učini.
Prvenstveno je to zbog ovih sranja s Facebookom, jer po tome bilotko može doć na forum, vidjet npr da sam napisao da mi je prosječna brzina na autoputu bila 160 ili da sam skinuo nekog preko duple pune i onda kenjat.
ma živcira me kad u pretraživač upišem svoje podatke i izbaci mi sve što sam pisao i komentirao.
ne sviđa mi se bit javna osoba i da svaki qu...čita ono što sam dilio sa forumašima i vaga moje izjave i komentare.
inače nemam namjeru nekoga prozivat po netu,ali svakako mi je neugodno gledat svoje ime.
nema smisla.
Gospodo draga, ovo je klupski forum. Kao takav, namijenjen je uglavnom clanovima BMW Auto Kluba ///M. Popis clanstva je javan i dostupan svakome, a posto smo mala drzava i opcenito mala zajednica, nema smisla kriti se iza pseudonima. Ukoliko je to nekome problem, ne bi se uopce trebao spajati na internet, jer ja kao informaticar najbolje znam koliko je zapravo anonimnost na internetu tesko izvediva.
Stoga, dragi prekrsitelji zakona i ostali s fobijama u vezi anonimnosti, ne budite naivni - cak i da upisete Ljubo Cesic Rojs pod vase ime, jako vas je lako locirati i ispravno identificirati...
Upravo zbog ovoga cu se uvijek zalagati za obavezno ime i prezime. Ukoliko netko ne moze stat iza svojih rijeci - ne treba nam na ovom forumu. Misao vodilja i ideja zacetnika kluba i ovog foruma je bio naglasak na KVALITETI, ne na kvantiteti. Dakle, nije nam u interesu imati preko tisucu clanova od cega su pola neaktivni, cetvrtina spameri, a ostala cetvrtina nadrkani internet anonimusi.
Dakle, smanjite dozivljaj. Nema Velikog Brata Koji Prati Vas Rad. Kao sto cu uzivo svakome reci sto mislim bez da se krijem iza ekrana, tako cu i preko foruma napraviti to bez da se krijem iza laznog imena.
Smatram da je forum jako dobro startao. Clanstvo je kvalitetno, rasprave su uglavnom na nivou, s vrlo malo vrijedjanja, i ne vidim cemu mijenjati nesto sto sasvim dobro funkcionira?
Šta ste se sad svi usrali odjednom..
Prikažu na vijestima KRIZA U DRŽAVI, odjednom su svi u krizi i nitko nema para.
Prikažu na vijestima Zadrane kako se natjeravaju i proseru da će ih murja sve pohitit, odjednom svi skrivanje imena...
Opustite se
Igijev post lijepo procitajte ponovno, nakon toga stvarno ne vidim smisla za bilokakvu raspravu vezano za temu. Pravila foruma su za sve ista i skroz jasna. Ime, prezime, lokacija OBAVEZNO - tocka. Sudjelovanje na forumu bez toga nije moguce i gotova prica. Ne vidim u cemu je problem?
Btw, Kajza, Zadrani nisu otkriveni zbog imena na forumu vec zbog toga sto su svoje klipove jurnjave (zajedno sa vidljivim registracijama automobila) stavili na youtube (procitano u novinama). To ni s klubom ni s forumom nema veze.
Znači ja ako pod svojim accountom postam sliku i napišem evo to sam ja sa 250km/h, nitko me ne može na sud? Kako su onda ovoga s Facebooka tužili, a također na Facebooku nisu svi pod pravim imenima, znači kako dokazat da je to baš on?
Ivore, nauci razlikovat prometni prekrsaj od kaznenog djela...
Zar težak prometni prekršaj nije kazneno djelo?
Pravila foruma su ovakva kakva jesu zato jer je prijasnje iskustvo sa drugih foruma, news grupa i slicnih internetskih okupljalista pokazalo da se iza nadimaka ljudi ponasaju znatno drugacije nego kada iza njihovih rijeci stoji ime i prezime. Kada kazem drugacije, tada prvenstveno mislim na to da se sudionik rasprave dva puta promisli prije nego se pocme ponasati bezobrazno, bahato ili neprimjereno.
Upravo je ovo pravilo jedan od temelja na kojima se gradi kvaliteta sadrzaja foruma i ukupno dobro ozracje koje ovdje vlada i zbog toga se do daljnjega nece mijenjati nista u tom pogledu.
Pa ja sam svoje sve slike od 250kmh slikao po Njemačkoj:laugh:
Pa ima par korisnika ovog foruma sa krivim podacima u profilu, tako mozemo i svi onda...
Pa nisam ja Tužibaba:laugh:
Pa ima korisnika koji su upisali krivo prezime, ali kako ces ti njima dokazati da je tako?
Legimitirat ih?
Ma sve je to OK al dal je moguće da nam imena ne budu napisana slovima nego na slici
Npr
http://img156.imageshack.us/img156/4089/debgfor6.png
Ili bilo šta drugo samo da ime nije vidljivo tražilici
Samo da idioti koji nemaju pametnijeg posla nego googlaju moje ime i prezime ne izbaci BMW forum
I ja tebe volim :laugh:
Inaće, ovo se mora moć dat riješit bez većih problema, kao što se mailovi tako sakriju..
Ajde tolt, lex-artis i te fore :punk:
Dobro, ali ako ima jedan post tamo google će ga indeksirati, "netko" vidi da je "netko2" registriran na tom forumu, registrira se i može vidjet apsolutno sve.
Jasno je što Rimac želi, jer ima debila koji će tako doć do nekoga ako te traži i nema pametnijeg posla.
Inace, mozda niste znali za CODE tag, koji je jako koristan ukoliko ne zelite da neregistrirani korisnici vide sto pisete...
Code:Dakle, ovo je vidljivo samo registriranim korisnicima...
Odlično.
Rimac, od sad piši u CODE tagu.
vidis zanimljivo,nisam uopce znao za sve te stvari. inace ovo mi je prvi forum koji koristim.bas i neznam sve opcije,a i ne trazim ih...
pravila ovo-ono...no, najveci forumi svijeta ne inzistiraju na full imenima a jedan minijaturan forum inzistira. nema mi logike.
ponovo ponavljam, zakaj bi netko vidio moje aktivnosti na netu preko mojeg imena (a do kojih moze doci preko ovoga foruma)?????????????
ma imena su vrlo bitna,triba san se zvat kraljević marko
meni je po ustroju hraweb najoptimalniji za ove oblike komunikacije
po tebi je i www.bimmerforums.com i mnogi ostali kao hraweb?
daj molim vas ljudi spustite se na zemlju.
Pravila su takva i nece se mijenjati. Svi ste ih prihvatili prilikom registracije, a ukoliko se netko predomislio, nitko mu ne brani da prestane posjecivat ovaj forum. It's a free country.