-
Re: ***Index, Čačkalo, Plavi oglasnik & Co*** - Oglasi i komentari
Quote:
Originally Posted by
Boxer_st
... ma znam da nije... ali da, uzeo bi e39 m5 ili e46 m3 u kolekcionarskom stanju prije nego bilo koji bmw s b58 motorom, a probao sam voziti dva bmw-a s m40i motorom i to su zvjeri, i sam trazim jednog takvog... ali da mi neko npr. ponudi e46 M3 u imola rot boji u tvornickom stanju pucala bi mi kita sa bilo koji s b58 motorom i koliko je brz... :sudar
https://www.autoscout24.com/offers/b...available=true
-
Quote:
Originally Posted by
Luka_ri
Previše za auto koji namaže načipani GTI...
Ovo kazes ti koji vozi M6 (sa istim motorom) i koji je objasnjavao kakva je to droga od auta
-
Quote:
Originally Posted by
golub83
Ovo kazes ti koji vozi M6 (sa istim motorom) i koji je objasnjavao kakva je to droga od auta
Triba skuzit ironiju...
-
Quote:
Originally Posted by
Perinho
... e takav jedan, samo s onim col vecim njegovim original felgama, ksenonima, full kozom i manje kilometara... :laugh:
-
-
Quote:
Originally Posted by
marin2405
Glupo je pricati o ispitivanju granica kada imas auto 4/500ks, to je sve toliko riskantno da te dijele milimetri od katastrofe. Auti postizu jako brzo veliku brzinu i posljedice mogu biti fatalne, iskljucivo trackday za takve stvari.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Zato su moderni auti sranje, malo se zaigras i vec ides 200+ a onda jako malo njih moze ista napraviti a da ne pricam da vecinu ne mozes razvuci 3 brzine da nisi u pm sa dozvolom.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
-
Quote:
Originally Posted by
danko0013
Zato su moderni auti sranje, malo se zaigras i vec ides 200+ a onda jako malo njih moze ista napraviti a da ne pricam da vecinu ne mozes razvuci 3 brzine da nisi u pm sa dozvolom.
Zato kupis novog Logana pa ga razvlaci koliko hoces :D
-
Quote:
Originally Posted by
irmascher
Zato kupis novog Logana pa ga razvlaci koliko hoces :D
Zato imam abartha, puno svega uz relativno niske brzine.
-
Quote:
Originally Posted by
Boxer_st
... e takav jedan, samo s onim col vecim njegovim original felgama, ksenonima, full kozom i manje kilometara... :laugh:
E jbg, hoces jos i besplatan tretman u Kaiserstrasse u Frankfurtu?? :laugh:
-
Ja sam par dana vozio RS6 2022.god, napravio 3000 Km. Na full gasu i na nekim xyz brzinama sam imao dojam da auto vozi mene, i to mi se bas i nije svidjelo.
M850i isto tako. Jako, jako teski auti s brutalnim i nestvarnim ubrzanjima. Kad ih vozis na 50%, fora su i rugas se s ostatkom prometa. Ali vrag ne da mira, i normalno je da ga oces stisnut.. A tad se sve mijenja.
Na 100% gasa taj auto je kao torpedo, samo gledas di ces udarit i koliko ces ljudi ubit.
-
Quote:
Originally Posted by
Perinho
E jbg, hoces jos i besplatan tretman u Kaiserstrasse u Frankfurtu?? :laugh:
... jebiga, prica je bila za mint stanje... :laugh:
-
Quote:
Originally Posted by
luka92
Ja sam par dana vozio RS6 2022.god, napravio 3000 Km. Na full gasu i na nekim xyz brzinama sam imao dojam da auto vozi mene, i to mi se bas i nije svidjelo.
M850i isto tako. Jako, jako teski auti s brutalnim i nestvarnim ubrzanjima. Kad ih vozis na 50%, fora su i rugas se s ostatkom prometa. Ali vrag ne da mira, i normalno je da ga oces stisnut.. A tad se sve mijenja.
Na 100% gasa taj auto je kao torpedo, samo gledas di ces udarit i koliko ces ljudi ubit.
Koliko kilograma imaju ti auti? 2tone i nešto sitno?
-
RS6 ima cca 2100, M850i ima 1960
-
Quote:
Originally Posted by
luka92
Meni je osjecaj da je i tezi. Ali brutalno brz auto.
-
Quote:
Originally Posted by
Boxer_st
... jebiga, prica je bila za mint stanje... [emoji23]
Slabo se da nac mint stanje u Kaiserstrasse [emoji28]
-
Quote:
Originally Posted by
Firechicken
Slabo se da nac mint stanje u Kaiserstrasse [emoji28]
Jbg kad vracaju km i na tome danas [emoji1787][emoji1787][emoji1787]
-
Mislim da tu km nisu toliko bitno koliko iskustvo ;)
-
Quote:
Originally Posted by
golub83
Mislim da tu km nisu toliko bitno koliko iskustvo ;)
Dok ti ne pokaže izraubanog ćurana :D
-
Quote:
Originally Posted by
irmascher
Doktore, zelis nam nesto rec iz iskustva? [emoji16]
-
Quote:
Originally Posted by
luka92
Vozio sam ga nedavno, koliko je ti los auto i koliko puno trosi…
Stvarno mi nije jasno sta to treba nekome, vlasnik rs6 ima i r8 v10+ koji je bas onakav kakvog zamisljas.
-
Quote:
Originally Posted by
Firechicken
Doktore, zelis nam nesto rec iz iskustva? [emoji16]
Samo kazem da su kilometri uvijek pomalo bitni :D
-
Quote:
Originally Posted by
irmascher
Danas to sreduju da ne znas ni da je vozen a ne da ima km [emoji6]
-
Vuco je malo iskrivio cinjenice, u Kaiserstrasse nema niceg, akcija je u Taunusstrasse i Moselstrasse, ali to mu nije pasalo u stihove. :laugh: :laugh:
-
Pozz ekipa ja se krenuo registrirati kad gle cudo imam account tu :a116:
Ne znam je li ovo tema za pitati pa ako nije nek mi sude nadlezne institucije...
Nakon 7 godina milovanja Audija A4 doslo je vrijeme da se auto mjenja i nakon dugog razmisljanja odluka je pala na F11 seriju (mora biti karavan - A4 je limuzina i premaleno je to nama).
E sad, isao sam probati nekoliko primjeraka i auto mi se jako svidja ALI, probao sam 520d i nakon mog Audija (3.0 TDI Quattro mapiran, DPF i EGR maknuti, bez katalizatora) ne zelim s konja na magarca sto se snage tice tako da mi obzir dolaze samo 6 cilindrasi (ne da zena V8 da uzmem sta cu papucar)
4 cilindra u F11 mi se cini smjesno i cak je i zena rekla da ni slucajno to ne kupujem nakon sto smo ih probali nekoliko - kaze ona: dere se a ne ide - a ja se slazem :laugh:
Gledam iskljucivo da uvezem jednoga iz DE jer sam picajzla sto se tice opreme i trazim samo one koji imaju prakticki sve a takvih je kod nas malo ili nista....
Misljenje ako netko ima pametan, da li da se bojim M550D (sto se tice pouzdanosti) i isto tako me zanima da li je ogromna razlika izmedju M550D i 535D sto se tice svakodnevne uporabe?
M550D gledam zato jer vidim da dolaze sa skoro full opremom iz tvornice vecina njih a 535D ako je krcat opremom onda vec cijena ide u teritorij M550D....
530D ne gledam jer nije velika razlika u cijeni od ova gore dva spomenuta kad se nadje dobar primjerak pun opreme a onda kad vec dajem pare dati cu da to bude kako treba....
Gledam da je full service history, da je max do 200tkm i da je tip top po mogucnosti od privatnog prodavatelja, evo dolje 2 primjerka da imate okvirno ideju sta trazim:
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/d...l?id=409062064
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/d...l?id=407690897
Pa eto ako se nekome da podjeliti savjet i ima iskustva s ovim motorima nek se javi :)
Hvala unaprijed!
-
Quote:
Originally Posted by
genscher
Ne znam je li ovo tema za pitati pa ako nije nek mi sude nadlezne institucije...
Nakon 7 godina milovanja Audija A4 doslo je vrijeme da se auto mjenja i nakon dugog razmisljanja odluka je pala na F11 seriju (mora biti karavan - A4 je limuzina i premaleno je to nama).
E sad, isao sam probati nekoliko primjeraka i auto mi se jako svidja ALI, probao sam 520d i nakon mog Audija (3.0 TDI Quattro mapiran, DPF i EGR maknuti, bez katalizatora) ne zelim s konja na magarca sto se snage tice tako da mi obzir dolaze samo 6 cilindrasi (ne da zena V8 da uzmem sta cu papucar)
4 cilindra u F11 mi se cini smjesno i cak je i zena rekla da ni slucajno to ne kupujem nakon sto smo ih probali nekoliko - kaze ona: dere se a ne ide - a ja se slazem [emoji23]
Gledam iskljucivo da uvezem jednoga iz DE jer sam picajzla sto se tice opreme i trazim samo one koji imaju prakticki sve a takvih je kod nas malo ili nista....
Misljenje ako netko ima pametan, da li da se bojim M550D (sto se tice pouzdanosti) i isto tako me zanima da li je ogromna razlika izmedju M550D i 535D sto se tice svakodnevne uporabe?
M550D gledam zato jer vidim da dolaze sa skoro full opremom iz tvornice vecina njih a 535D ako je krcat opremom onda vec cijena ide u teritorij M550D....
530D ne gledam jer nije velika razlika u cijeni od ova gore dva spomenuta kad se nadje dobar primjerak pun opreme a onda kad vec dajem pare dati cu da to bude kako treba....
Gledam da je full service history, da je max do 200tkm i da je tip top po mogucnosti od privatnog prodavatelja, evo dolje 2 primjerka da imate okvirno ideju sta trazim:
Pa eto ako se nekome da podjeliti savjet i ima iskustva s ovim motorima nek se javi :)
Hvala unaprijed!
Prokopaj malo moju temu o X5 40d ili guglaj N57 problems..
Uglavnom, N57 motor je ticking bomb, na kojem u 90% slucajeva nije pitanje dali nego kada ce doci do havarije, pogotovo oko tih km koje ti gledas.
Ako si spreman na rizik i ako provrte lezajevi da puknes jos 5-6k€ kupuj, ako nisi, izbjegavaj u sirokom luku :)
-
Quote:
Originally Posted by
genscher
4 cilindra u F11 mi se cini smjesno i cak je i zena rekla da ni slucajno to ne kupujem nakon sto smo ih probali nekoliko - kaze ona: dere se a ne ide - a ja se slazem [emoji23]
Hvala unaprijed!
Prvi je tu izmedu München i Augsburg tako da ti je bliži.
Pregledaj servisnu povijest a M550d ima najjacu specifikaciju interalija motora tako da je najbolji izbor od svih N57 dizela a pouzdanost je kako te potrefi,googlaj malo n57. Ovaj bi mogao imati vecinu km na autoputu do Münchena jer tu dosta ekipe putuje na posao pa vjerojatno nije zaklan drkanjem po gradu.
-
Quote:
Originally Posted by
Firechicken
Prokopaj malo moju temu o X5 40d ili guglaj N57 problems..
Uglavnom, N57 motor je ticking bomb, na kojem u 90% slucajeva nije pitanje dali nego kada ce doci do havarije, pogotovo oko tih km koje ti gledas.
Ako si spreman na rizik i ako provrte lezajevi da puknes jos 5-6k€ kupuj, ako nisi, izbjegavaj u sirokom luku :)
Znaci uglavnom isti problemi vrijede i za 535D i za M550D?
Koliko sam shvatio to je isti motor, razlika je u trecoj turbini kod M550D....
Onda bi svi ti isti problemi vrijedili i za 530D takodjer?
Guglao sam dosta o N57 i brdo clanaka govori kako je to jedan od najboljih dizel motora ikada od BMW, kako je jako izdrzljiv, itd itd, je li moguce da te price ne drze vodu?
Ja sam brdo novaca u svoj Audi stavio od kada ga imam, na popravcima i servisima nisam stedio tako da nisam jedan od onih da kupe auto i onda ne rade nista oko njega, ne bi mi problem bio odrzavati ga sto se financija tice....
Hvala na savjetu procitati cu malo tvoju temu :)
-
N57 sa 2-3 turba u f11 sasiji na nekih 200tkm i 10g na leđima ti je po mom misljenju rupa bez dna da ce ti se auto zgadit, pogotovo ako ces ga koristit kao obiteljski auto
Ne kazem da auto nije odlican, ali je to mina samo takva.
-
A jebemu pa vi cete me nagovoriti da ne kupim BMW a ja ovdje dosao da me nagovorite da kupim :laugh:
Sta da kupim, Lexusa??
Ne zelim kupovati noviji auto sa slabim motorom i socijalnom opremom unutra.
Benzinci isto dolaze u obzir, ima li neki dobar benzinac u F11 a da ide pristojno?
530D da li isto pati od gore navedenih problema?
I koliko sam skuzio M550D ima malo bolje komponente motora od ostatka N57 brace, moze li to biti najbolji izbor?
Nemojte da Audija kupujem opet, ozbiljno sam gledao A6 C7 3.0 biTDI competition ali bih malo mjenjao ne bi istu marku, a Mercedes nema nista zanimljivo osim ako se ne gleda E500 ili AMG varijante :laugh:
-
Nažalost.. f10 koliko nam god bio lijep i drag je tempirana bomba.
Nadji nekog e61 lci 530d s malo km..m paket..crna boja..zimmt unutrašnjost [emoji3]
Poslano sa mog SM-G965F koristeći Tapatalk
-
Ili kupi M550d, uloži još 4-5k preventivno i nadaj se da nisi baš ti taj kojem će pokazati zube...
-
Postoji par stvari koje ubijaju N57, motor kao motor je odlican, trpi mnogo snage, mnogo potencijala za tuning, mnogi koji rade te dizele za street race kazu da je konstrukcijski jaci od M57 i da trpi daleko vise snage. Ali, uvijek ima ALI, najveca mana su uljni intervali od 30k koji ubijaju vec tvornicki osjetljivu uljnu pumpu koja kad oslabi potiho ubija motor. Prvi na meti su leteci i radilica. To je izrazenije na jacim modelima jer naravno vece je opterecenje, najveci problem su te multiturbo verzije jer imaju mnogo momenta u niskim rpm, a zahvaljujuci zf8 mjenjacu vecinu zivota i provede ispod 1500rpm i tu dodas los pritisak ulja i eto, bude to sto bude.
Najbolje je gledat sto slabiju verziju sa sto boljim servisnim intervalima.
Ima njih puno koji su davno presli 500k km, i idu i dalje.
-
E61 bas i ne bi, stari je to model i htio bih moderniji auto, gledam od minimum 2012 da je auto pa nadalje...
E sad gledam nesto oglase, kakav je 535i ?
Ili da se pruzim malo sto se tice novaca pa da gledam 340i ili 540i cak?
Cuo sam dosta dobroga o tim B58 motorima, no to su novi motori pa se neki dugorocni problemi nisu jos pokazali?
-
Quote:
Originally Posted by
genscher
E61 bas i ne bi, stari je to model i htio bih moderniji auto, gledam od minimum 2012 da je auto pa nadalje...
Cuo sam dosta dobroga o tim B58 motorima, no to su novi motori pa se neki dugorocni problemi nisu jos pokazali?
Ako možeš priuštit ja bi ti svakako preporučio da pogledaš 340i ili 540i. B58 je jako dobar motor. Da ih se još nać sa relativno malo kilometara.
Također, ako već dolaziš u tu cjenovnu kategoriju uzmi u razmatranje 330d i 530d. To su B47 motori koji nemaju ove probleme kao N47. Idu odlično, troše jako malo. Osim toga generalno su G20 i G30 dosta bolji auti od F10 i F30.
-
Quote:
Originally Posted by
Calamari
Ako možeš priuštit ja bi ti svakako preporučio da pogledaš 340i ili 540i. B58 je jako dobar motor. Da ih se još nać sa relativno malo kilometara.
Također, ako već dolaziš u tu cjenovnu kategoriju uzmi u razmatranje 330d i 530d. To su B47 motori koji nemaju ove probleme kao N47. Idu odlično, troše jako malo. Osim toga generalno su G20 i G30 dosta bolji auti od F10 i F30.
Pretpostavljam da mislis na b57 :)
-
Quote:
Originally Posted by
genscher
A da pogledas malo i G21?To je vec poprilicno velik auto.
Ili ti je izvan budgeta?
-
... ako se mozes rastegnut na b57 ne bi bilo lose makar sa slabijom opremom... :sudar
-
Quote:
Originally Posted by
SoundLunatic
Postoji par stvari koje ubijaju N57, motor kao motor je odlican, trpi mnogo snage, mnogo potencijala za tuning, mnogi koji rade te dizele za street race kazu da je konstrukcijski jaci od M57 i da trpi daleko vise snage. Ali, uvijek ima ALI, najveca mana su uljni intervali od 30k koji ubijaju vec tvornicki osjetljivu uljnu pumpu koja kad oslabi potiho ubija motor. Prvi na meti su leteci i radilica. To je izrazenije na jacim modelima jer naravno vece je opterecenje, najveci problem su te multiturbo verzije jer imaju mnogo momenta u niskim rpm, a zahvaljujuci zf8 mjenjacu vecinu zivota i provede ispod 1500rpm i tu dodas los pritisak ulja i eto, bude to sto bude.
... a za M57 kazu da kad sve skupa zbrojis da je ipak pouzdaniji motor od N57, ima svojih mana, ali ne bas tako velikih kao N57...
-
Quote:
Originally Posted by
SoundLunatic
... a za M57 kazu da kad sve skupa zbrojis da je ipak pouzdaniji motor od N57, ima svojih mana, ali ne bas tako velikih kao N57...
-
Ako ces N57, uzmi M550d, i uradi preventivno uljnu pumpu, i obvezno ulje 8-10k.. On je izdrzljiviji od 30d i 40d
Ili trazi 530d G31, 265ks..
Nije N57 toliko los, al npr meni je uzeo cca 7000€.
Ja ga vise nikad uzeo ne bi. A ne znam bi li ga ili ne bi preporucio. Ja ih znam uredno s 500 000 koji voze i sad, ali znam ih i 15-20 koji su zviznuli na 150 000