Re: ***Index, Čačkalo, Plavi oglasnik & Co*** - Oglasi i komentari
Quote:
Originally Posted by
solar
Copart imas u UK.
Na zadnjem gradilistu u Bristolu su imali “skladiste” odmah pokraj gradilista. To je more srot auta
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ima Copart u dosta zemalja, UK mi nije napet radi volana s krive strane, dok je u DE ponuda nikakva a cijene prilagodene trzistu, dakle neisplativo.
Evo primjera sto je nekidan otislo za 6100$..https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...65a93acac5.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...54c7169822.jpg
Sent from my SM-T819 using Tapatalk
copart ima i za de
nekidan pratio jednu sedmicu f01 redesign ali otisla za 25 tisuca a bila totalka
Trebas to prelomit sam sa sobom, ako mislis da je dobra prilika, onda samo naprijed.
Ja osobno ne bih uzeo auto na neviđeno pa da je McLaren F1 za 5.000€
S takvim "oštećenjima" mislim da se isplati. Ako ispadne i neko žešće sranje, ode se to da sredit i bit na nuli. Kako se moderni auti rade, slabiji frontalni udari nisu nikakav problem jer se mijenja komplet prednji kraj do muldi koji se samo ubaci jer je na šinama praktički.
Quote:
Originally Posted by
Firechicken
Stvarno obecana zemlja ta USA..
https://www.copart.com/lot/42689709
Sa najskupljom "buy it now" cijenom od 10200$ bi sa prijevozom i porezom ispao oko 14k€ u DE, iako ih pratim vec neko vrijeme i sa slicnim stetama na aukciji odu po 6-8k $, ima ih sigurno 100tinjak trenutno u ponudi ali ovo je jedan od rijetkih sa "buy it now" cijenom pa cisto da imate okvirnu sliku..
Bas me zanima koje je forumsko videnje, slozenac ili prilika?
Ja se ne sramim popravljanih auta i ozbiljno razmisljam o tako nekoj kombinaciji ako se odlucim na prodaju e92, nedam 30+k€ za 5er koji ce za 5 godina vrijedit 15..
Zaboravljaš da iz USA budeš platio carinu i pdv ali ne na račun ili ugovor nego na osnovu kataloga kojeg bude tomić ima dao da je novonabavna
Nakon toga imas homologaciju a potvrdu proizvodača ne mozes dobiti nego moras na fakultet da naprave ispitivanje i onda prilagoditi stvari po EU propisima
Tek onda homologacija PPMV i rega
Mislim da si moras dobro sjesti i zbrojiti jer super je kad vidiš auto za 6000e ali šta kad ti lupe pdv25% i carine 10% od cca 7000e pa limar dijelovi pa ppmv i gdje si onda, čisto da se ne bi češkao iza uha par mjeseci poslije potrošio 30+ složio razbiti auto i jos nisi gotov ni blizu rege
Poslano sa mog BLA-L29 koristeći Tapatalk
Quote:
Originally Posted by
danko0013
Zaboravljaš da iz USA budeš platio carinu i pdv ali ne na račun ili ugovor nego na osnovu kataloga kojeg bude tomić ima dao da je novonabavna
Nakon toga imas homologaciju a potvrdu proizvodača ne mozes dobiti nego moras na fakultet da naprave ispitivanje i onda prilagoditi stvari po EU propisima
Mislim da si moras dobro sjesti i zbrojiti jer super je kad vidiš auto za 6000e ali šta kad ti lupe pdv25% i carine 10% od cca 7000e pa limar dijelovi pa ppmv i gdje si onda, čisto da se ne bi češkao iza uha par mjeseci poslije potrošio 30+ složio razbiti auto i jos nisi gotov ni blizu rege
Kokoš je u švabiji, no. 2 obećanoj zemlji.
A i nije baš tako blesav da se ne raspita prije akcije...
Quote:
Originally Posted by
Luka_ri
Kokoš je u švabiji, no. 2 obećanoj zemlji.
A i nije baš tako blesav da se ne raspita prije akcije...
Oni imaju manji pdv 19% carina 10% je ista e sad možda oni priznaju račun ali u svakom slučaju dobro se raspitati
Quote:
Originally Posted by
danko0013
Napisao sam gore za cijenu s porezom u DE, znam da je za HR uvoz tako neceg komplikacija, ali ovdje su maksimalno pojednostavili.. ide samo 10% carine na zbroj cijene vozila i transporta, i na to onda 19% MwSt, vec sam uvozio jednu Vettu iz Texasa i frisko je G.Cherokee dosao iz Svicarske, postupak je identican.
Racunica je jednostavna, evo primjera..
- Vozilo - 8.000€
- Transport do luke NY i kontejner do Bremerhavena, sa total loss insuranceom - 2.000€
- Dakle 10.000€, 10% carine na to je 11.000€, plus 19% PDV dolazimo na 13.090€.
- U luci ima jos 500tinjak € troskova papirologije, znaci otprilike 13.600€, s tim da sam transport debelo zaokruzio jer me za Vettu transport Texas --> New York --> Bremerhaven kontejnerom kostao oko 1.200€, a ni za auto nebi dao punu cijenu nego cekao da naleti neka prilika poput onog gore za 6.100$, hvala bogu ima ih brdo i nije neki egzot za kojim se svi trgaju, ali nek ostane 2.000€ da uzmem firmu da sve to odradi i da ne mislim o nicemu do trenutka dok mi auto ne dostave na adresu.
- Transport od luke do mjesta slaganja ne racunam jer bi sam sa prikolicom to odradio, al ajmo dodat jos 400€ goriva i zaokruzit na 14.000€.
- U Poljskoj kompletan prednji dio auta u M paketu sa led farovima i svim potrebnim plastikama, usisima, kilerima i statijaznam iskopas za 3.000€ bez jebemti, nek jos 3.000€ uzme netko za to poslozit gore i polakirat, i eto nas na 20k€ za 535i 2016 godiste, dodajmo jos 2000€ bonusa za nenadane troskove i sitnice i zaokruzimo na 22.000€, najjeftiniji slican takav na mobile.de tek krece od 30k€.
Ne znam za vas ali usteda od 8-10k€ za malo trcanja i organizacije nije bas mala, toliko ce me ispast kompletno slozen e46 330ci..
Znam da je rizik i da bi bilo jednostavnije i sigurnije otic u susjednom gradu kupit auto, regat, prst u uvo i vozit se, ali volim kemijat i ako je ikako moguce na kraju dana sjebat sistem i imat istu ili bolju stvar za manje novce, nekom bi mozda smetalo sto je uvoz i slozen karambol, mene to je dira ni najmanje ako je dobro slozeno, uostalom masu auta se slaze iz puno gorih katrambola pa trenutni vlasnici nemaju pojma i kunu se u prvi lak..
P.S. sto se tice homologacije, jedino bitno su cajger koji se u ovom slucaju da iskodirat na kmh, farovi koji ionako moraju novi, i stopovi sa narancastim zmigavcem (ne znam dali se na F10 razlikuju US/EU kao na F30), i eventualno gume ako nisu po EU standardu.
Da se razumijemo, ovo sada je sve samo lajanje u prazno i ubijanje dosade na poslu, da bi doslo do realizacije moram se prvo definitivno odlucit na prodaju 335d iako opasno naginjem tome, nac jelena kojem treba coupe dizel sa 300+tkm a da je voljan iskesirat cifru koju sam si zamislio, i tek onda eventualno krenut u realizaciju ovako neceg.. ali da sam se jebeno zapalio za ideju, to jesam.. [emoji16]
Ako ćeš nać nešto onakvo kao šta si slike stavio, ono nije karambol; ono je ništa. Stavljaš komplet naprijed novo na šasiju ko šta je i tvornica stavila novi komad. Zavidaš, staviš branike i gotovo. Nije to tuci, ravnaj, vari razvlači.
Quote:
Originally Posted by
BladeRunner
Ako ćeš nać nešto onakvo kao šta si slike stavio, ono nije karambol; ono je ništa. Stavljaš komplet naprijed novo na šasiju ko šta je i tvornica stavila novi komad. Zavidaš, staviš branike i gotovo. Nije to tuci, ravnaj, vari razvlači.
Nemojmo se lagati, to je auto kojeg je netko lijepo skrtio
Sent from my iPhone using Tapatalk