-
Re: ***Index, Čačkalo, Plavi oglasnik & Co*** - Oglasi i komentari
Zapeli ste u prošlosti ko Hrvatska.
Kakave bakarače kakav e46 taj auto u sebi nema ništa vrijednog da se očuva niti tehničkih riješenja niti dizajnerskih niti performanse .
Obična baba malo kad šminke nabaci pa et ideš po dijete u vrtić pa bleneš a drugi dan se ne sjećaš-
-
Quote:
Originally Posted by
solar
Sprda se s vama gastarbajterima
Opet ti se pricinjavaju bijeli miševi, ja nisam gastarbajter.
Idi liječi se.
-
Quote:
Originally Posted by
BladeRunner
Malo hrđe, normalno za godine/starost auta.
Švabe vole napisat da je podnica zavarena, za tehnički proć, vidio sam par tih uradaka.. divota.:laugh:
Vidio sam i ja, kata-fakin-strofa odrađeno, ali dobio tüv plaketu. :fishing[1]:
-
Quote:
Originally Posted by
BladeRunner
Bio nekad u mom kraju. Jako uredan primjerak je bio, barem onda... Bile su na njemu style 67 19", uvijek bio čist i ulickan auto. Mislim da je u ono vrijeme bio jedan od urednijih primjeraka, kakav je danas ne znam...
-
Quote:
Originally Posted by
stoka
300-400e motori bili euro3/4, vw, pezo, fiat...
Ti vecinom umru zbog neodržavanja, i nisu skloni umiranju ako se održavaju.
Svi motori koji imaju manu i rikavaju kostaju kao suho zlato, bilo to bmw audi fiat ili nesto treće.
Npr meni nudili Jeep GC 2017 sa riknutim motorom, ja mislio prilika dok nisam isao gledati koliko su motori. Onda sam brzo izgubio volju, jer svakome rikne nije pitanje bude ili ne nego kad.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
-
Quote:
Originally Posted by
BMW_Motorsport
N47 lagano više nema ispod 1500€, neki koji se bave s dijelovima su počeli prodavat sa zamjenjenim lancem i ležajevima po 2500€
ispod 1500€ mozes naletit od nekog ko se s tim inaće ne bavi.
za 300-400€ neznam koji motor mozes kupiti, neki kojih ima ko šodera i ne krepava lako.
ovo sve ozbiljnije je 1500 na dalje, mercedes 651 2500€ na dalje. bmw n57 su po 4-5€
cijene strojnih obrada su otišle u nebo, poznatiji lupaju nebulozne cifre i čeka se po 3 tjedna. generalka na N47 teško ispod 3000€, često 3500-4000€, N57 6000€ na dalje
govorimo o profesionalnom poslu iza kojeg svi mogu mirno spavat,a ne o upitnim kombinacijama
Ja kad pričam ljudima da se sa zadnjim novcima ne kupuju moderni dizeli misle da serem i pravim se pametan a onda kad stane frka panika.
-
Yep, ja sam osobno u N57 ugurao nekih 7.500,00€.
Auto sam 20dana poslije prodao za 14.500,00.
Poslano sa mog SM-S908B koristeći Tapatalk
-
-
Ako ista znamo mi iz hercegovine, znamo oduzimat i zbrajat, nema brige.[emoji854]
Izgubio 7500, jebat ih, zaradio je auto puno vise od toga u 2god vozanja.
-
Rekli bi samo neka se para vrti hehe, dok to sad sve čitam nekako mi je drago što sam odustao od prvotnog plana uzeti F07 530d/535d sa protuklim motorom
-
Quote:
Originally Posted by
danko0013
Ja kad pričam ljudima da se sa zadnjim novcima ne kupuju moderni dizeli misle da serem i pravim se pametan a onda kad stane frka panika.
bilo kakav kvar na adblue sistemu rijetko ide ispod 1000€, isto je za bmw,mercedes,audi i svi su skloni tome.
možda je glupo reći da ljudi voze aute iznad svojih mogućnosti, ali definitivno puno njih ne razumije da je to skup sport i da to moraš voljeti. npr.lovcu nije jasno kak litra ulja košta 10 eura, ali par eura za patronu ne predstavlja problem.
-
Al realno su svi auto postali skupi za sve ispod srednje klase (koja fakticki i ne postoji)
Kupis golf 6 1.6 tdi, ajmo reci narodni auto koji nije nista bijesno niti puno trosi.
I onda ti baci pumpa špenu na dizne, pa za par mjeseci krepa turbo, pa za pola godine zamasnjak se čuje...
-
... cijene su stvarno išle u nebo... a to za strojnu obradu je istina, i u splitu su cijene narasle...
... najbolje uzet onda jedan dobar stari N52 redni šestak i miran si... :laugh:
-
Quote:
Originally Posted by
irmascher
https://www.facebook.com/share/v/3yT...ibextid=oFDknk
Izgleda mu je jebo jeza :D
-
Je je.. Totalka.
Ima video, krenuo je full gasom sa semafora, dsc off. Vrtio je 30ak metara i palio gume, i ocito ga sutnulo kad je presaltao.[emoji16]
Nije neiskusnjara, ima dosta jebenih auta, GT4RS, GT3, M8, svasta nesto.. Ali rwd i 600ks se nikad ne smiju podcijeniti. Jebiga, nije grad mjesto za izvodit gluposti, sreca pa nitko nije stradao
-
Idiot, i nista vise ni manje.
-
Jep, ali kako to vec ide kod nas, nece ni za sta odgovarat, i nigdje nema ime ni prezime [emoji854]
-
-
Quote:
Originally Posted by
BMW_Motorsport
bilo kakav kvar na adblue sistemu rijetko ide ispod 1000€, isto je za bmw,mercedes,audi i svi su skloni tome.
možda je glupo reći da ljudi voze aute iznad svojih mogućnosti, ali definitivno puno njih ne razumije da je to skup sport i da to moraš voljeti. npr.lovcu nije jasno kak litra ulja košta 10 eura, ali par eura za patronu ne predstavlja problem.
2 NoX senzora na V250d skoro 2000€.
-
tako je, ista stvar je za npr neku A klasu iz 2016 koja sad realno vrijedi cca 15 000€. a nox senzori su samo kap u moru od komponenti koje koštaju 500€ na dalje.
E87 2008, N43 motor, injektor košta cca 450€, ni jedan nije prošao test, x4 =1800+ ispitivanje+ zamjena. 2000€. auto gol ko pištolj, kilometri upitni, ne vrijedi više od 4. nek te posere rega, gume, amortizeri, kočnice prebacis vrijednost auta
-
Quote:
Originally Posted by
BMW_Motorsport
E87 2008, N43 motor, injektor košta cca 450€, ni jedan nije prošao test, x4 =1800+ ispitivanje+ zamjena. 2000€. auto gol ko pištolj, kilometri upitni, ne vrijedi više od 4. nek te posere rega, gume, amortizeri, kočnice prebacis vrijednost auta
Đe me nađe :)
-
I opet... M57 je mater i ćaća. Em je neuništiv, em su mu dijelovi za sitniš. A većina ih puni celer i ide niskih 7 ili bolje do stotke.
Puna šaka brade za siću love...
-
Quote:
Originally Posted by
Luka_ri
I opet... M57 je mater i ćaća. Em je neuništiv, em su mu dijelovi za sitniš. A većina ih puni celer i ide niskih 7 ili bolje do stotke.
Puna šaka brade za siću love...
Ako ne znas za bolje.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Quote:
Originally Posted by
solar
Ako ne znas za bolje.
Misliš... Mercedesa? Jer BMW još uvijek nije napravio bolji motor za DD.
-
Quote:
Originally Posted by
Luka_ri
Misliš... Mercedesa? Jer BMW još uvijek nije napravio bolji motor za DD.
Ne mislim na nista specificno.
Glorificirati pretpotopni motor koji se u nista ne ugradjuje vec preko 10 godina a uz to je i dizel i nis posebno moze samo fanboy.
Nemoj se ponasati kao vozac vw-a.
-
Quote:
Originally Posted by
solar
Glorificirati pretpotopni motor koji se u nista ne ugradjuje vec preko 10 godina a uz to je i dizel i nis posebno moze samo fanboy.
Oli ih ne ugrađuju u brodove u kućnoj radinosti
Poslano sa mog SM-G965F koristeći Tapatalk
-
Quote:
Originally Posted by
solar
Pa tragedija je da ništa novije nije ni blizu pouzdano...
-
Quote:
Originally Posted by
Luka_ri
Pa tragedija je da ništa novije nije ni blizu pouzdano...
et vi mislite da je taj m57 šaka brade, ustvari plastificirani tds sa ključno malo boljim hlađenjem i boljim sistemom brizgalica ustvari govance plastično naspram m21
-
Dalje od m20 nema :fishing[1]:, jeble vas dizelače :laugh:
Mislim da sam m20 vozio vise u blokadi i popreko nego normalno..nikad nista,da bi rijec reko..
-
-
ekologija (ispušni plinovi) i mala potrošnja su uzeli najveći danak. egr, swirl flap, dpf, scr, nox, adblue, realno nepotrebni sistemi koji rikavaju i stvaraju trošak ili daljnje havarije na motoru, dugački intervali isto radi uštede i marketinga. niski broj okretaja motora=slabo podmazivanje=veliko opterećenje=smrt za motor. ali bmw vjerojatno troši manje od svih ostalih koji su ekvivalent po snazi i težini. sigurno ih je preko 80% chipano, isto tako skinuti kilometri.
na M57 do 200tkm ako mjenjaš ulje na 15tkm, moraš zamjeniti ispušnu granu jer je inox i pukne, moraš skinuti klapne na usisnoj, i do tad jednom remenicu radilice. nakon 400tkm ide remenje, vodena pumpa, španeri, alternator, možda turbina.
druga situacija kad je sa 500tkm skinuto na 200, neodržavano, pa krenu razglabanja o nekvaliteti.
-
na m21 do 500 000 sigurno ne treba mijenjati ispušnu, niti turbo, španere također jel španeri su komad pleha i dva šerafa, klapni nema i usisna je od aluminija, remenica radilice vječna također .... eh...
-
Triba li ulje minjat il je long life ka u mjenacu [emoji16]
-
možemo u nedogled. m21 upali 5min u garaži i krepaš kraj njega. remenica radilice je fiksna jer ima alternator od 60 ili 80A i servo pumpu. stavi ga u g30 sa xdriveom, taman snage da vrti alternator od 250A. i bilo je bitno da se kotura, vibracije, buka,potrošnja je bila nebitna.
rasprava je totalno glupa. u rangu toga da neku pasaru npr istranku uspoređujemo sa megajahtom iz 2024. normalno da na pasari ništa neće krepat kad nicega nema
-
Evo jedan za Ivana ako nista nije uzeo do sad.
https://www.avto.net/Ads/media.asp?ID=19328115
-
-
Quote:
Originally Posted by
BMW_Motorsport
ekologija (ispušni plinovi) i mala potrošnja su uzeli najveći danak. egr, swirl flap, dpf, scr, nox, adblue, realno nepotrebni sistemi koji rikavaju i stvaraju trošak ili daljnje havarije na motoru, dugački intervali isto radi uštede i marketinga. niski broj okretaja motora=slabo podmazivanje=veliko opterećenje=smrt za motor. ali bmw vjerojatno troši manje od svih ostalih koji su ekvivalent po snazi i težini. sigurno ih je preko 80% chipano, isto tako skinuti kilometri.
na M57 do 200tkm ako mjenjaš ulje na 15tkm, moraš zamjeniti ispušnu granu jer je inox i pukne, moraš skinuti klapne na usisnoj, i do tad jednom remenicu radilice. nakon 400tkm ide remenje, vodena pumpa, španeri, alternator, možda turbina.
druga situacija kad je sa 500tkm skinuto na 200, neodržavano, pa krenu razglabanja o nekvaliteti.
E pa baš to... Nepotrebni sustavi su previše zakomplicirali aute i napravili ih nepouzdanima.
Napredak je napredak dok ne eliminira ono osnovno - pouzdanost.
Slično je i sa sustavima grijanja. Ljudi su se nekad grijali na drva/plin/naftu. Uređaji su bili jeftini i jednostavni a energent je koštao. Danas dizalice topline troše malo, ali koštaju puno i kvare se puno previše. Jel to onda napredak? Da usred zime ostaneš 10 dana bez grijanja? Meni nije...
-
Jedino šta su auti danas puno sigurniji..to je bitna stavka o kojoj previše ne razmišljamo
-
Quote:
Originally Posted by
marac83
Jedino šta su auti danas puno sigurniji..to je bitna stavka o kojoj previše ne razmišljamo
Puno su sigurniji već 20+ godina ako pričamo o pasivnoj sigurnosti. Ova aktivna u pogledu samostalnog kočenja i slično mi nije baš neka špica.
-
Prostor izmedju vozača i motora(zid) je puno tvrđi...rekoše mi mnogi limari.
Nisan ima priliku isprobat, hvala Bogu...plus razni ti sustavi . Nije zanemarivo