-
Re: ***Index, Čačkalo, Plavi oglasnik & Co*** - Oglasi i komentari
Ocekujem detalje ako je tko isao gledati auto i ako zna sta o njemu.da je stari to svi znamo.da je kramp ocekujem da netko potvrdi ako je gledao auto?
-
neznam nista o ovome, ali pretpostavljam da auto ima više kilometara, i da je ovo u oglasu kilometraža od motora.
-
Da.tako je.iako mi je i to sumnjivo
-
A to je uvik sumnjivo. Nekim čudom svi polovni motori imaju do 150tkm.
-
Provuci ga kroz Carvertical da vidiš šta će izbacit.
-
To mi je super fora kad pišu km od motora a motor dosao na paleti i nemaju pojma ni sa koliko km ni iz kojeg auta.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
-
Quote:
Originally Posted by
danko0013
To mi je super fora kad pišu km od motora a motor dosao na paleti i nemaju pojma ni sa koliko km ni iz kojeg auta.
Pa ako motor dolazi s kompjuterom onda su kilometri točni.
-
Nikad motor ne dodje sa kompjuterom, u 95% slucajeva dodju samo blok i glava sa poklopcem ventila, nista drugo...
-
Quote:
Originally Posted by
Mouse-RI
Nikad motor ne dodje sa kompjuterom, u 95% slucajeva dodju samo blok i glava sa poklopcem ventila, nista drugo...
U mojem autu je zamijenjen motor s kompjutorom i vuricama. I sad kad ga staviš na BMW tester daje točne kilometre.
-
Quote:
Originally Posted by
dejanR
Pa ako motor dolazi s kompjuterom onda su kilometri točni.
Dode znaš sa cim a ne kompjutorom. Pa poskidaju nosače i agregate ako nisi extra platio a ne kompjutor.
-
Znaš konkretno za ova BMW za koji kolega pita ili pišeš opčenito?
-
Quote:
Originally Posted by
dejanR
Znaš konkretno za ova BMW za koji kolega pita ili pišeš opčenito?
Općenito, do sad sam kupio bar 20 motora za razne aute i nikad nisam dobio ecu i takve stvari.
-
2x u zivotu kupio rabljeni motor, jednom M42B18 za 318is, jednom M54B30 za 330ci, ne znam koji put sam se vise zajebo [emoji28][emoji28]
Osim ako motor ne dolazi iz poznatog auta ili da je jos ugraden da ga se moze isprobat, sto je mission impossible, u obzir dolaze iskljucivo ili generalka ili prodaja auta [emoji1]
Apropo, ima tko kakav 2.0 TFSI viska doma? [emoji1][emoji1]
-
Quote:
Originally Posted by
Firechicken
2x u zivotu kupio rabljeni motor, jednom M42B18 za 318is, jednom M54B30 za 330ci, ne znam koji put sam se vise zajebo [emoji28][emoji28]
Osim ako motor ne dolazi iz poznatog auta ili da je jos ugraden da ga se moze isprobat, sto je mission impossible, u obzir dolaze iskljucivo ili generalka ili prodaja auta [emoji1]
Kod vw grupe moras znati točan kod motora jer mala razlika napravi problem u pm
-
Quote:
Originally Posted by
Firechicken
Na mene se par ljudi napizdilo jer im nisam htio izvadit motor iz auta i poslat ga dok ga uživo ne probaju. Tako mi je najlakše, evo ti, probaj, radi što te volja, ako uzimaš, kad odeš s njim preko praga ne zanima me 1%.
-
Quote:
Originally Posted by
Firechicken
100% točno. Najpametnije ili generalka kak spada ili riješit se auta.
Dobar drugi rabljeni motor je više iznimka nego pravilo.
-
Ja sam frendovima rjesava par motora do sad i nikad problema, doveze mi frend iz italije, cijena smijesna, na motoru bude sve od zamasnjaka, dizni, pa cak i turbo.
Sad el do srice, il mi ovaj nade stvarno top motor nemogu rec. Za sebe nisam nikad uzima. Ovi n47 i b47 su cudo, ide ne kvari se i ne trosi :)
-
Koja je to smjesna cijena za kompletan motor?
-
300-400e motori bili euro3/4, vw, pezo, fiat...
-
To su ovi vulgaris 4 cilindra. Ali ako tražiš nekog malo egzotičnijeg šestaka, osmaka ili nedaj Bože neki S motor, cijene su minimalno x10. I to još ne znaš šta kupuješ. U tom rangu cijena je generalka jedina pametna odluka.
-
Ako pukne lanac, generalka ne pomaze jer u vecini slucajeva zezne glavu, a nerijetko i blok...
N47 goli su po 1300 - 1500 € blok, glava, poklopac ventila, cijeli idu i po 2300+
-
N47 lagano više nema ispod 1500€, neki koji se bave s dijelovima su počeli prodavat sa zamjenjenim lancem i ležajevima po 2500€
ispod 1500€ mozes naletit od nekog ko se s tim inaće ne bavi.
za 300-400€ neznam koji motor mozes kupiti, neki kojih ima ko šodera i ne krepava lako.
ovo sve ozbiljnije je 1500 na dalje, mercedes 651 2500€ na dalje. bmw n57 su po 4-5€
cijene strojnih obrada su otišle u nebo, poznatiji lupaju nebulozne cifre i čeka se po 3 tjedna. generalka na N47 teško ispod 3000€, često 3500-4000€, N57 6000€ na dalje
govorimo o profesionalnom poslu iza kojeg svi mogu mirno spavat,a ne o upitnim kombinacijama
-
Ovo su bili 1.4tdi, 1.3mjt, 1.6hdi... i bilo je to prije 2g neznam sad koje su cifre bas me zanima pitam za n47 sutra ako se sitim pa cu napisat tu...
-
Bome, brutalne cifre za generalke.
-
Quote:
Originally Posted by
Big D
Bome, brutalne cifre za generalke.
radilica i ležajevi za N57 su 2200 cca, pumpa ulja cca 400, karike oko 600, poklopac ventila oko 400, plus lanci i natezači, šarafi, brtve itd 800-1000.
brzo se skupi cifra da boli glava.
-
Quote:
Originally Posted by
BMW_Motorsport
radilica i ležajevi za N57 su 2200 cca, pumpa ulja cca 400, karike oko 600, poklopac ventila oko 400, plus lanci i natezači, šarafi, brtve itd 800-1000.
brzo se skupi cifra da boli glava.
A smeća :D
-
-
Quote:
Originally Posted by
BladeRunner
Ne volim načelno na taj nacin komentirati tuđe, ali opis ne odgovara takvoj cijeni.
-
Zašto? Mislim da je ok cijena ako je auto kao što je opisan. Malo me bodu samo JOM gewinde, ali s obzirom na cijenu nisu ni nešto loše.
-
Malo više km...jel radio šta na motoru?
Poslano sa mog SM-G965F koristeći Tapatalk
-
Quote:
Originally Posted by
Kuruza
Ne volim načelno na taj nacin komentirati tuđe, ali opis ne odgovara takvoj cijeni.
Ima razloga.
Ako ništa, ne možeš uz takvu cijenu napisati da bi trebalo pretapecirat obloge krova. Iz principa. Itd...
-
Quote:
Originally Posted by
Kuruza
Ima razloga.
Ako ništa, ne možeš uz takvu cijenu napisati da bi trebalo pretapecirat obloge krova. Iz principa. Itd...
Ali zato je da je u Njemačkoj pisalo bi Top cuštand, klajne rost normal fir jare, a forumska ekipa bi već komentirala da boljeg nisu vidili i rezervirala let za otić po njega. Još ako su narančasti žmigavci...
-
Kad se približavamo tom cijenovnom rangu onda stanje mora biti kao ovom kojeg smo nedavno gledali u drugoj temi:
https://www.catawiki.com/en/l/78475409-bmw-325ci-2002
-
Quote:
Originally Posted by
Kuruza
Ovo u HR je 16-17+.
Za te pare ja bi radije 330i 6gang i 5k u džepu.
-
Quote:
Originally Posted by
BladeRunner
Ovo u HR je 16-17+.
Za te pare ja bi radije 330i 6gang i 5k u džepu.
Ok.
Ja osobno znam za E46 FL 330Ci šaltung, sa 100.000km manje i ako bi se prodavao išao bi za manje od ovog. Nije na forumu.
-
Quote:
Originally Posted by
Kuruza
Ok.
Ja osobno znam za E46 FL 330Ci šaltung, sa 100.000km manje i ako bi se prodavao išao bi za manje od ovog. Nije na forumu.
Ako bude u prodaji, javi, nisam neki obožavatelj E46, ali coupe 330 6 gang ne bi baš odbio za te pare. :D
-
Quote:
Originally Posted by
Darjan
Ali zato je da je u Njemačkoj pisalo bi Top cuštand, klajne rost normal fir jare, a forumska ekipa bi već komentirala da boljeg nisu vidili i rezervirala let za otić po njega. Još ako su narančasti žmigavci...
Sta bi ovo crveno trebalo znacit?
-
Quote:
Originally Posted by
Perinho
Sta bi ovo crveno trebalo znacit?
Sprda se s vama gastarbajterima
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Malo hrđe, normalno za godine/starost auta.
Švabe vole napisat da je podnica zavarena, za tehnički proć, vidio sam par tih uradaka.. divota.:laugh:
-
Quote:
Originally Posted by
Kuruza
Bome ovaj primjerak vrijedi te novce, pa cak i vise s obzirom sta se sve prodaje za slicne iznose. Ovaj jom gevindiran izgleda ok, ali daleko je to od nekog pozeljnog primjerka, barem meni...