Re: ***Index, Čačkalo, Plavi oglasnik & Co*** - Oglasi i komentari
Quote:
Originally Posted by
Luka_ri
Eto, da se složimo. Samo naprijed, njegovi novci... Ni ja ne bih nikad.
Prvo ne bi kupio F80 dok se može naći dobar E92, E46, E60, E39 ili E34 - jer su mi njihove filozofije kudikamo draže.
Drugo, ne bi nikada takav auto koristio za DD. Da su ne znam kakve pare u pitanju...
Da, trudio bi se što češće odvojiti vrijeme za uživanje sa njim/njima. Ali negdje i nekako gdje to ima smisla. Da li na kakvoj stazi ili po praznim cestama, kakvim atraktivnim prijevojima... to bi bio predmet razmišljanja.
I onda dođemo do toga da mi je sasvim svejedno jel F80 i E39 imaju istu cijenu kada im je i namjena ista - povremeno uživanje u čistoj vožnji, ne u posjedovanju. Kako je Pero rekao, stariji primjerci su čak i bolji u tome.
Imam osjećaj da se zapleteš u argumente i moraš braniti pozicije u koje ne vjeruješ ni sam.
Ovo sve što si napisao, je tvoje osobno mišljenje.
Onu aplinu zelenu da ti netko da, jel bi ju držao u dnevnom boravku i čekao da ju pregazi vrijeme, i onda bi "uživao" u njoj svaki 17. vikend? I onda bi namjena tog auta bila ispunjena?
Ja znam da bi za DD kupio nešto što nije BMW da pare nisu faktor [emoji16]
Poslano sa mog VOG-L29 koristeći Tapatalk
Quote:
Originally Posted by
salemetal
Imam osjećaj da se zapleteš u argumente i moraš braniti pozicije u koje ne vjeruješ ni sam.
Ovo sve što si napisao, je tvoje osobno mišljenje.
Onu aplinu zelenu da ti netko da, jel bi ju držao u dnevnom boravku i čekao da ju pregazi vrijeme, i onda bi "uživao" u njoj svaki 17. vikend? I onda bi namjena tog auta bila ispunjena?
Pa naravno da je osobno mišljenje. I ono što ti pišeš je osobno mišljenje... Jel to moramo naglašavati?
Da radim ono što sada radim, da mi dan izgleda kako izgleda i imam tu Alpinu ne bi je koristio svaki dan. Sutra da kupim polovni BMW za 10k€ ne bi ga koristio svaki dan. Jer bi mi ga bilo žao taljigati u gužvi i derati tamo gdje ne treba. Ali da, jučer bi sa njim otišao do Makarske, u nedjelju bi otišao do ZG, prije deset dana bi ga koristio do Varaždina i tako dalje. A isto bi bilo i sa imaginarnom Alpinom. Ne bi čekao svaki 17. vikend da ga vozim.
Da imam E92 M3 vjerojatno bi ga rjeđe koristio jer bi mi bilo besmisleno napraviti 1.000 kilometara autoputa u autu koji pije 15+ litara, monotono zvuči na tempomatu sa 160km/h i vjerojatno nije neka sreća od udobnosti dok doma vjerojatno imam auto koji je u svemu tome bolji.
Ja da imam love, DD bi bio G31, benzinac, automatik.
Zasto?? Zato jer je to meni perfektan DD, udoban, brz, ima mjesta koliko hoces.
Za vikend auto bi bio F33, isto benzinac i automatik, spustim krov i uzivam.
ALI, stvarnost je nazalost takva da cu do daljnjeg vozit Focusa i Astru, najmanje dok ne prođe ovo korona ludilo, onda cemo vidit kako stojimo.
Quote:
Originally Posted by
Luka_ri
Ovaj balkanski sindrom M-a je druga stvar. Otimačina temeljena na stranačkoj iskaznici malo poremeti stav prema novcu jer novac dolazi sam po sebi bez oranja i kopanja. Pa ga onda, logično, ni ne cijeniš.
Uzmi za primjer vlasnike uspješnih tvrtki koje su nastale uz barem 90% poštenog rada (jer u HR teško da će nešto biti baš 100% pošteno) pa vidi šta voze... Od njih 100 možda će 3 imati kakav AMG/M/RS za DD.
Pomorci se znaju bahatiti, ovi lopovi iz 90-ih i kojekakvi banditi također. Ali ti M-ovi se ionako voze zbog sela a ne zbog gušta u vožnji.
Kakvo bahaćenje, čovjeku je to isto kao i Passat TDI, obično prijevozno sredstvo koje će zamjeniti za koju godinu, u rangu veš mašine, televizije, mobitela...
Poznanik svakodnevno vozi Gemballu Cayenne 750, i to drlja makadom 7-8 kilometara do vikendice na 22" felgama, trpa gajbe s ribom unutra, zakači branik i ne dira ga puno to. I Nijemac je, tako da nema govora o balkanskom sindromu.
Poslano sa mog M2003J15SC koristeći Tapatalk
Da si mogu priuštiti, s takvim guštom bi vozio Giuliu Q kuća-poso-poso-kuća bez da se motor zagrije na radnu temepraturu u mjesec dana. Skroz isto kak sad vozim 320d, samo bi češće išao na benzinsku i rata leasinga bi bila 3x veća. Isto bi kćer s blatnim čizmama ulazila unutra, vozio bi sanduk jabuka u gepeku dok ne istrunu i nebi ju oprao tri mjeseca.
Bas tako. Takodjer, ne postoji taj auto kojeg ne bi koristio 100%, zbog kojeg bi sebi nesto uskratio. Na F10 sam preventivno zamijenio dijelova u iznosu 2000€, dobija nove gume, ulje na 12t Km, unutra je uvijek cist, pazim ga, volim taj auto.. Ali se koristi i iskoristava 101%.
Ne znam kako se zove taj poremecaj, ali obozavam zimi vidjeti propisno isprljan dobarn auto. Kad vidis da se vozi i koristi[emoji16]
Poslano sa mog SM-N980F koristeći Tapatalk
pa baschiera je jedno vrijeme vozio touarega V10 kao auto za u sumu i u ribolov.
sta je s tim autom radjeno oko pjeskare u lipiku bolje da ne pricam.
Kratko receno: ko ima masla i muda maze
Quote:
Originally Posted by
irmascher
Kratko receno: ko ima masla i muda maze
Dobra!