Re: ***Index, Čačkalo, Plavi oglasnik & Co*** - Oglasi i komentari
Quote:
Originally Posted by
salemetal
a kad ga imaju, nadam se da se i voze u njemu.
Ja se nadam da uživaju u njemu. A iskreno, ja ne vidim kako bi recimo ja uživao više u njemu nego u Focusu u situacijama kada se vozim na gradilište, kada se guram u blato, kada tražim parking u nekom centru i tako to. Samo bi me nerviralo što tako dobar auto koljem i ubijam.
Quote:
Originally Posted by
Luka_ri
Zato što je preskup za svakodnevno taljiganje po gradu.
Ili ti baš vidiš hrpu M3-ojki koji prelaze 30-40tkm godišnje kao što je slučaj sa 318d i 520d verzijama?
Baš ponekada fascinirate sa razmišljanjem. Uvriježeno mišljenje je da ništa više od 520d nije potrebno i već 530d je nepotreban trošak u registraciji i gorivu (makar se ima novaca na lopate, ali eto svi racionalni...) a onda se čudimo ko pura dreku kada netko izjavi da je M3 vikend auto.
Kome preskup? Meni i tebi da. Kolega rdrljevic vozi svakodnevno F90 Competition, prije toga je imao F12 Competition i u 3god presao preko 120t Km. I to je samo jedan od primjera, na samo ovom forumu. Ima ih dosta, tocno onoliko koliko ima kupaca koji su u stanju uzeti M3-4-5-6-7-8..
Price da auto nije za grad, svakodnevnu voznju itd prolaze kod nekih GT2, GT3, i supercar/hypercar divizije. Tu se slazem.
M3 F80 je 4door 6ak s klasicnim automatikom, navigacijom, grijanjem sjedista, dosta civilnim ovjesom.. F90 uz to jos ima i xDrive. Sve ostalo je stvar zelje i platezne moci.
Poslano sa mog SM-N980F koristeći Tapatalk
Quote:
Originally Posted by
Luka_ri
Ja se nadam da uživaju u njemu. A iskreno, ja ne vidim kako bi recimo ja uživao više u njemu nego u Focusu u situacijama kada se vozim na gradilište, kada se guram u blato, kada tražim parking u nekom centru i tako to. Samo bi me nerviralo što tako dobar auto koljem i ubijam.
Karikiraš.
Voziš službeni auto u službene svrhe. Ja u svom autu ne idem po gradilištima.
A ovo oko parkinga i ostalog, na forumu se stvorila fama kao da su BMW-i u najmanju ruku Paganiji proizvedeni u 4 primjerka. I ja pazim na svoj auto, ali ne mislim se voziti u puntu po gradu ako ne moram.
Quote:
Originally Posted by
Luka_ri
Ma jasno. Budimo realni, u civiliziranom svijetu M3 je auto za svaki dan samo onima koji zarađuju par stotina tisuća eura godišnje nakon poreza.
Dodatno, ovi novi M-ovi su prejaki i prebrzi auti za uvjete cestovne vožnje. Tko ne ide na stazu zadnjih godina ima sve manje racionalnih razloga za kupit M-a jer su performanse civilnih BMWa otišle strašno naprijed u zadnjih 15 godina. Danas se može imati jako brzi daily driver za upola troškova jednog M3. Primjeri su već i G20 330d, a pogotovo M340i i M340d koji jedu malu djecu. Pa pobogu današnji obični 320d ide ispod 6.9 sekundi do 100kmh. Prije 20 godina te performanse je imao E46 330i uz duplo veću potrošnju goriva.
Quote:
Originally Posted by
Calamari
Ma jasno. Budimo realni, u civiliziranom svijetu M3 je auto za svaki dan samo onima koji zarađuju par stotina tisuća eura godišnje nakon poreza.
Dodatno, ovi novi M-ovi su prejaki i prebrzi auti za uvjete cestovne vožnje. Tko ne ide na stazu zadnjih godina ima sve manje racionalnih razloga za kupit M-a. jer su performanse civilnih BMWa otišle strašno naprijed u zadnjih 15 godina. Danas se može imati jako brzi daily driver za upola troškova jednog M3. Primjeri su već i G20 330d, a pogotovo M340i i M340d koji jedu malu djecu. Pa pobogu današnji obični 320d ide ispod 6.9 sekundi do 100kmh. Prije 20 godina te performanse je imao E46 330i uz duplo veću potrošnju goriva.
kojih parsto tisuca eura, M3 ovdje uzmes za cijenu jednog dana rada.
Quote:
Originally Posted by
luka92
prije toga je imao F12 Competition i u 3god presao preko 120t Km. I to je samo jedan od primjera, na samo ovom forumu. Ima ih dosta
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/s...d=C&sfmr=false
Izbaci ove 240i, 550i/d i slične M izrode. Pravih M-ova ćeš nabrojati na prste. Ima ih dosta malo sutra...
U fliter stavi novije od 2017 bez kilometraže - 3438 rezultata.
Dodaj da imaju više od 100tkm - 78 rezultata
Dakle, brzom matematikom, samo 2,7% M i "oskvrnutiM" modela radi 100+tkm u 4 godine.
Ne zanosite se...ni ljudi koji imaju novca nisu baš budalasti. Da, i na forumu imamo novijih M-ova ali prvi koji mi pada na pamet ga je kupio da ga zadrži cijeli život. Da ga planira mijenjati nakon 3 godine pitanje bi li to bio M ili nešto ipak civilnije...
Quote:
Originally Posted by
solar
kojih parsto tisuca eura, M3 ovdje uzmes za cijenu jednog dana rada.
Novi ili par godina stari M3 uzmeš za cijenu jednog dana rada. Da, ako zarađuješ parsto tisuća eura godišnje, kao što sam i rekao. :-D
A nismo niti spominjali cijenu osnovnog i kasko osiguranja u Britaniji koji za skupe sportske aute leti u nebo.
Daily Drive određuje samo debljina novčanika.
Netko tko M3 kupi zadnjom kunom, sigurno mu je taj auto ogroman teret, financijski i psihički.
Onaj tko taj auto zaradi za par mjeseci, to je samo prijevoz od točke A do točke B, s manjim ili većim guštom.
U okolici ima jedan M4, leti preko ležećih kako ja ne idem na balonkama i na 16", ide uredno na trotoare, čovjek ima novaca, kad mu dosadi kupiti će drugi auto i nema tu neke prevelike filozofije.
Poslano sa mog M2003J15SC koristeći Tapatalk
Quote:
Originally Posted by
luka92
Kome preskup? Meni i tebi da. Kolega rdrljevic vozi svakodnevno F90 Competition, prije toga je imao F12 Competition i u 3god presao preko 120t Km. I to je samo jedan od primjera, na samo ovom forumu. Ima ih dosta, tocno onoliko koliko ima kupaca koji su u stanju uzeti M3-4-5-6-7-8..
Price da auto nije za grad, svakodnevnu voznju itd prolaze kod nekih GT2, GT3, i supercar/hypercar divizije. Tu se slazem.
M3 F80 je 4door 6ak s klasicnim automatikom, navigacijom, grijanjem sjedista, dosta civilnim ovjesom.. F90 uz to jos ima i xDrive. Sve ostalo je stvar zelje i platezne moci.
Do prije koju godinu dosta auta je bilo zavidano na gevindama do nevozljivosti, gume navučene da se ne možeš popeti ni preko središnje bijele crte, nekad se vozile Kockice sa zavarenim diferencijalima i kada sicevima, a sad auto koji može sve kao i Passat 1.6 TDI, i uz to juriti nije dobar za svakodnevnu vožnju.
"Nije to skupo, nego si se ti draga loše udala." :D
Quote:
Originally Posted by
Darjan
U okolici ima jedan M4, leti preko ležećih kako ja ne idem na balonkama i na 16", ide uredno na trotoare, čovjek ima novaca, kad mu dosadi kupiti će drugi auto i nema tu neke prevelike filozofije.
Ovaj balkanski sindrom M-a je druga stvar. Otimačina temeljena na stranačkoj iskaznici malo poremeti stav prema novcu jer novac dolazi sam po sebi bez oranja i kopanja. Pa ga onda, logično, ni ne cijeniš.
Uzmi za primjer vlasnike uspješnih tvrtki koje su nastale uz barem 90% poštenog rada (jer u HR teško da će nešto biti baš 100% pošteno) pa vidi šta voze... Od njih 100 možda će 3 imati kakav AMG/M/RS za DD.
Pomorci se znaju bahatiti, ovi lopovi iz 90-ih i kojekakvi banditi također. Ali ti M-ovi se ionako voze zbog sela a ne zbog gušta u vožnji.