Re: ***Index, Čačkalo, Plavi oglasnik & Co*** - Oglasi i komentari
Quote:
Originally Posted by
Vlado206
Kod mene od 7 ujutro do 5 popodne, radno vrijeme 8.5h a pauza 1.5h neplaćena ali se mora odraditi.
Subota i nedjelja uvijek slobodne.
Debilana.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
na papiru
pon-cet 7-17
pet 7-14
subota 7-13
u stvarnosti
pon-pet 0630-1800
sub 0630-1500
nedjelja po potrebi, vecinom dodjem oko 10 i rijesim zaostalu papirologiju do 1300
s tim da sutra u 1300 imam tlacnu probu kotla pa cu na posao doci oko 12 i ostat do cca 1700
Radio sam jedan posao 40 sati od ponedjeljka do petka.
Zatim drugi 50 sati od ponedjeljka do petka.
Pa treći 50+ sati cijeli tjedan.
Sad sam opet na 40 sati od ponedjeljka do petka.
Plaće su bile sukladne odrađenim satima i ovo mi je sad idealno.
Odradi se 8 sati od kojih je kakvih 6 sati efikasnog rada i svaka minuta prekovremenog rada ne bi imala smisla jer nije moguće održati istu razinu produktivnosti kroz cijeli dan.
Slobodno popodne je u takvom slučaju moguće iskoristiti za kakav dodatni posao ako je potrebno pojačati kućni budžet ili ga provesti uz odmor/rad s obitelji... što sam stariji to više cijenim slobodno vrijeme.
E sad druga stvar je da sam sam svoj gazda (ko neki kolege ovdje) pa je pretpostavka da to što radiš, radiš jer to voliš i u tom slučaju nemaš radnog vremena, odnosno nije ti problem raditi ako treba i cijeli dan... sukladno tome i zarađuješ.
Čist subjektivno mišljenje s obzirom na prethodno radno iskustvo, da mi se ne bi netko našao uvrijeđen.
:moil[1]:
Quote:
Originally Posted by
solar
na papiru
pon-cet 7-17
pet 7-14
subota 7-13
u stvarnosti
pon-pet 0630-1800
sub 0630-1500
nedjelja po potrebi, vecinom dodjem oko 10 i rijesim zaostalu papirologiju do 1300
s tim da sutra u 1300 imam tlacnu probu kotla pa cu na posao doci oko 12 i ostat do cca 1700
Koliko mjeseci godišnje radiš?
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
od rujna. :)
prosjecno radim 6 mjeseci godisnje. ostatak 'ladovina
Quote:
Originally Posted by
irmascher
A tek kad ostanes iz 24h dezurstva u op sali jos 5-6h :D
A kada dođeš u dežurnu ambulantu u subotu u 22h i izađeš u ponedjeljak u 10 h :D. Odradio hrpu takvih smjena...
Quote:
Originally Posted by
igi-zg
A kada dođeš u dežurnu ambulantu u subotu u 22h i izađeš u ponedjeljak u 10 h :D. Odradio hrpu takvih smjena...
Nisam nikad razumio zašto doktori imaju te 24 sata+ smjene? U filmovima/serijama je tako predstavljeno. Zašto? Nedostatak doktora ili nešto drugo?
dugonse skoluju pa da nadoknade radni staz
Quote:
Originally Posted by
BladeRunner
Nisam nikad razumio zašto doktori imaju te 24 sata+ smjene? U filmovima/serijama je tako predstavljeno. Zašto? Nedostatak doktora ili nešto drugo?
Konkretno u mom slučaju je tako bilo jer smo se mi među sobom tako dogovorili. To je bilo prije dok sam radio u Hitnoj i bio sam voditelj te službe u Zg-u (i radio raspored dežurstva). Nakon što si odradio takav vikend onda si nakon toga bio slobodan tri dana tj. tek u srijedu navečer bi te hvatala smjena. Meni (a i kolegama) je nekada bilo jednostavnije odraditi cijeli vikend pa si onda tri dana slobodan :D.
Quote:
Originally Posted by
igi-zg
Konkretno u mom slučaju je tako bilo jer smo se mi među sobom tako dogovorili. To je bilo prije dok sam radio u Hitnoj i bio sam voditelj te službe u Zg-u (i radio raspored dežurstva). Nakon što si odradio takav vikend onda si nakon toga bio slobodan tri dana tj. tek u srijedu navečer bi te hvatala smjena. Meni (a i kolegama) je nekada bilo jednostavnije odraditi cijeli vikend pa si onda tri dana slobodan :D.
ma ok to s slobodnim danima ali kako neki doktor necega moze biti fokusiran na posao 24h u komadu, ili uopce izdrzati biti budan.