Re: ***Index, Čačkalo, Plavi oglasnik & Co*** - Oglasi i komentari
Quote:
Originally Posted by
Luka_ri
Onda se sjetim onog tvog posta da svi koje znas rade za 5,6 tisuca kuna pa su mi stvari jasnije. Bez uvrede, ali 10,12,15 milja kuna place sigurno neces zaraditi zafrkavajuci se 10 sati dnevno.
To gdje ce tko potrositi zivot je druga tema ali eto ja radije zaradim novce za sebe nego da gledam nekog klipana kako fuša po autu...
cek sad, pa ti si svojevremeno u temi inozemstvo rekao da odlazak van i rad cijeli dan nikada neces razumjeti jer tu nema uzivancije i nema vremena za sebe.
sad je prica "radim sto vise da bi imao sto vise"
Quote:
Originally Posted by
solar
cek sad, pa ti si svojevremeno u temi inozemstvo rekao da odlazak van i rad cijeli dan nikada neces razumjeti jer tu nema uzivancije i nema vremena za sebe.
sad je prica "radim sto vise da bi imao sto vise"
A pronađi taj post pa da vidimo šta sam napisao... :confused:
Da se razumijemo, ni sada ne tvrdim da treba raditi 12 sati dnevno. Ali ako imaš 10 sati dnevno za sebe i gledanje YT filmića onda stvarno ne vidim kako zaradiš i tih 5,6 tkn ako nije neki rijetko profitabilan posao u pitanju.
Ne vidim koristi od rada vise od 8 sati dnevno za bilo koga.
Radnik se nepotrebno ubija, a poslodavac ima manje napravljeno jer nema takve produktivnosti.
Sent from my Mi Note 10 using Tapatalk
Quote:
Originally Posted by
kostolomac_cro
Znam ''more'' primjera što kolega što rodbine koje su mi u DE preko 30god da rade dva posla i puno više od 8 dnevno.
Napisat ću samo jedan primjer, a to je da lik( ''čistokrvni'' njemac ) radi u Mercedesu već preko 25 god( vozi se skoro 100km u jednom svaki dan vlakom- ne pitaj zašto se ne preseli bliže ) a , još koji sat dnevno odradi pazi ovo kao mesar u jednoj klaonici. Neću ulazit u detalje zbog čega to radi ( love mu ne fali, vjeruj mi ). I čovjek još stigne na putovanja i ima vremena za sebe i svoje.
Tako da ta priča kako gore u D rade samo 8h, pada u vodu.
Imam još primjera, ali nema smisla da pišem...dovoljno je jedan....
Potrudis se malo i radis 8sati dnevno ili te nije briga, pa stavljas knauf 10ak sat dnevno.
Ovaj tvoj primjer, lik radi u MB toliko godina. Netto mu sigurno nije ispod 3000mj., i on ide radit dodatno u mesaru? [emoji16]
Pa samo na posao izgubi svaki dan 13,14 sati. Odradi u mesari 2,3 sata.
Koliko mu ostaje vrimena za spavanje?
Gesendet von meinem SM-G980F mit Tapatalk
Quote:
Originally Posted by
NumberTwo
Ne vidim koristi od rada vise od 8 sati dnevno za bilo koga.
Radnik se nepotrebno ubija, a poslodavac ima manje napravljeno jer nema takve produktivnosti.
Sent from my Mi Note 10 using Tapatalk
Nekad je jednostavno nuzno.
Ja radim 8-17h, subotom 8-14. A kad radim prodaju, postoje kupci kojima kamion mozes prodat jedino i iskljucivo u ponoc, kad je vec dobro pijan i pruzi ruku[emoji1787]
Poslano sa mog SM-N980F koristeći Tapatalk
Pih, sve neke mimoze.. jebo smjenu ispod dezurstva 24h [emoji28]
Sent from my SM-G985F using Tapatalk
Quote:
Originally Posted by
Firechicken
Pih, sve neke mimoze.. jebo smjenu ispod dezurstva 24h [emoji28]
Sent from my SM-G985F using Tapatalk
A tek kad ostanes iz 24h dezurstva u op sali jos 5-6h :D
Žena je znala imati 7 dežurstava od 24h za redom svaki drugi dan. Jebiga, rekli su joj lijepo da ne bude anesteziolog.
Ono sto mi se u ovoj firmi jako sviđa je da mi radno vrijeme nije fiksno, osim ako dogovorim termin pa moram biti na određenom mjestu u tocno vrijeme, inace me nitko ne pita jesam li poceo u 7 ili 8 a zavrsio u 3 ili 4, bitno je da svaki ponedjeljak u firmu stignu radni nalozi koji pokrivaju mojih 40 sati iz proslog tjedna.
Jedino me pati sto ima puno voznje (oko 20.000 km godisnje) jer su guzve na cesto kud god krenes, na autobahnu ili u gradu, ali barem voznja spada u radno vrijeme.
Kod mene od 7 ujutro do 5 popodne, radno vrijeme 8.5h a pauza 1.5h neplaćena ali se mora odraditi.
Subota i nedjelja uvijek slobodne.