-
Re: ***Index, Čačkalo, Plavi oglasnik & Co*** - Oglasi i komentari
Quote:
Originally Posted by
Luka_ri
Pa da uzme 20 eura po kvadratu i dnevno odradi 15 kvadrata tu ti je na 300 eura. Mjesečno 6.000. Nek radi 10 mjeseci i 2 leži eto ga na 60.000...
Nema ozbiljnog obrtnika koji živi od 40k€ godišnje. Pa nisu budale...
Ja znam koji tako ima obrt i radi smireno od 7 do 15h pon-cet i kaze ako ima mjesec sa vise uzme odmor i ne radi. Ne ganjaju svi novce, on kaze da mu je 2000€ mjesecno dosta i vise mu ne treba.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
-
ako hoces nekome dati 1200€ plaću to te mjesečno košta 2050€ (850€ uzme država)
ako uzmeš u obzir blagdane i godišnji, tebe taj čovjek dnevno košta 110€, bez prehrane,bez prijevoza, i bez bolovanja
a on dobije jedva 60 na dan
glupo je spomenuti, ali nek uđe u kalkulaciju. firma mora naplatiti 2000+ 500€ pdv da bi radniku isplatila tu plaću. a radnik kad potroši tu plaću plati 240€ pdva.
država ubere 1600€ na takvom primjeru.
nije sav problem u lopovskom narodu, nego je lopovska država školovala narod.
-
Jednostavna računica koja je mnogima nejasna.
Još dodaj na to činjenicu da taj radnik ima u nekom ludom slučaju efektivnih 6 sati rada i da osim plaće mora opravdati troškove alata, potrošnog materijala, režija, pasivne i aktivne troškove poslovanja te zaraditi i nešto za one koji se bave ostatkom poslovanja. Znači da on dnevno mora uprihoditi barem 250€ + PDV a poželjno bi bilo 300€. Dakle sat rada moraš naplatiti 50€ + PDV.
Pa sad ne znam koliko treba vremena za koji posao, ali znam da bi se stranke uredno čudile tim cijenama...
-
Quote:
Originally Posted by
BMW_Motorsport
ako uzmeš u obzir blagdane i godišnji, tebe taj čovjek dnevno košta 110€, bez prehrane,bez prijevoza, i bez bolovanja
glupo je spomenuti, ali nek uđe u kalkulaciju. firma mora naplatiti 2000+ 500€ pdv da bi radniku isplatila tu plaću. a radnik kad potroši tu plaću plati 240€ pdva.
Nije ni drugdje puno bolje...
Mene moj radnik kojem dajem 4500x13mjeseci košta u konačnici 7500x12 s davanjima, godišnjim 5 tjedana, blagdani, itd itd...
-
Ne dajes mu, nego isplacujes. [emoji16]
Slazem se inace sa zadnjih par postova.
Ja sam i radnik i vlasnik, radim kod ujaka za placu + bonuse, i nema tu u poslu rodbinstva i sl, druzba i sluzba ne idu zajedno. A i vlasnik sam kafica obiteljskog, te sudjelujem u vodjenju.
Radnicima treba dati do znanja da ih se cijeni i nagraditi kako god se moze. Ali to treba zasluziti, pojedini ljudi misle da je dovoljno da postoje i to je to. Ja necu dobit bonus ako ne prodam kamion, ne vidim zasto bi on dobio povisice i stimulacije ako ne pokaze barem malo truda, ako saznas da je prespao na skolovanje koje se placa 280€ dan + hotel i put od 1000Km?
Daleko od toga da vecina ne iskoristava radnike na max, ali bome i zadnjih god se ustalila neka praksa da se traze neka prava koja ti ne pripadaju, da se gonjaju neke cifre koje se ne zasluzuju i da se sve svodi na to : jebem mu mater on ima ovo, on vozi ono, zena mu nosi ovo i ono, ocu i ja 3000KM placu. Ma vidi molim te. Koje su tvoje vjestine, sta znas radit, cime smatras da zasluzujes to?
U BiH su ukupne obveze.na placu izmedju 70 i 80%, dakle za 1000€ treba uplatiti 1750 cca.
Bujrum svima nek otvore i probaju sami.
Poslano sa mog SM-S908B koristeći Tapatalk
-
Quote:
Originally Posted by
BMW_Motorsport
Znam ja to sve dobro, sad napravi istu kalkulaciju za placu nez 1000e i 300e na ruke... koliko je tu gazda ustedia na godisnjoj razini? Jako malo. A za mene je lopov i za 300 i za 3.000.000, s tim da za 300 je i glup a za 3.000.000 mogu razumit...
I sto cemo s ovima kod kojih nema na crno i nema isplata ispod stola? Oni nek kradu il idu na bolovanje il jednostavno isele iz hr?
Iako slazem se svaka strana ima 2 medalje, al ako nemozes poslovati normalno i u plusu mozes se okusat ko radnik za dobru placu, s dobrim znanjem moze bit dosta visoka i brige te, al neznan da san vidia nekog fa je zatvoria obrt/doo i isa negdi radit... (ne mislim tu na tebe neg opcenito, samo je replika na tvoj post pa eto)
-
rijetki su oni koji to razumiju. ja sam bio privatnik, pa radio kod privatnika, pa radio u državnoj firmi i sad opet radim privatno. tak da shvaćam jednu i drugu problematiku.
svugdje radnici love krivine, i efektivno radi 10% radnika 6 ili 7 sati. ostali su priče,kavice,mobiteli, pa rade fuš na poslu i ostale kombinacije. lako je gazdi itd.
i to je dio matematike zašto je sve skupo. jer nemože više isti posao odraditi jedan, nego moraju dva radnika. ako negdje dođeš mora sve biti fensi, mora biti marketing. više pasivnih troškova nego što stvarno treba.
-
Stoka, podaci za Rijeku...
1.000 neto - 1.655 bruto2
1.300 neto - 2.220 bruto2
Razlika je 565 eura. Odbij onih 300 na ruke razlika je 265 eura. Na 15 zaposlenih to je cca 4.000 mjesečno. Godišnje 48.000 eura. Za 5 godina tip kupi stan.
Sad opet reci da je to jako malo.
-
Quote:
Originally Posted by
Luka_ri
Stoka, podaci za Rijeku...
1.000 neto - 1.655 bruto2
1.300 neto - 2.220 bruto2
Razlika je 565 eura. Odbij onih 300 na ruke razlika je 265 eura. Na 15 zaposlenih to je cca 4.000 mjesečno. Godišnje 48.000 eura. Za 5 godina tip kupi stan.
Sad opet reci da je to jako malo.
Svida mi se kako razmisljas... zasto dat 1000 moze dat i 700 pa imat 2 stana i novi bmw 5.
-
Palada... da, kod nas ljudi traže visoke plaće ali im je produktivnost skoro pa nula. Zato je sve puno preskupo. Vidjeti ćemo kako će se sve to odraziti na tržište u ovih par gladnih godina koje nas čekaju. Biti će žestokog reseta.
-
Stoka, ne razmišljam ja tako. Ja ni ne želim biti privatnik jer ne bi mogao tako. Pa mi je bolje ovako. Ali vidim ljude oko sebe i razumijem koji im je motiv u tome i kužim di je računica. Dapače, imaš puno primjera di ti radnik diktira šta veći dio na ruke jer onda dobije 1.500 umjesto 1.300 na račun ili mora plaćat neku ovrhu/alimentaciju pa te masira da ne želi punu plaću na račun. Nije sve crno i bijelo...
-
Zadnja recenica je sve. Niti su svi gazde lopovi, niti su svi radnici med i mlijeko, i obratno.
Kao i sve u zivotu, nadje se neki kompromis na obostrano zadovoljstvo.
Kljucno je da su obje strane jednako nezadovoljne[emoji1]
-
Ja sam isto bio privatnik i znam obje strane kako stoji ali ja sam u restoranima i nemogu reci za druge branse.
Ono sto vidim s jedne strane pizzaiola i kuhinjskih radnika je da ih je ostalo jedan postotak jako dobrih u Hr, a drugi postotak su oni koji samo vicu preko sezone da nece raditi ispod neznam koje cijene, a kad dode zima onda se one niske cijene prihvacaju samo tako.
2021 sam bio u jednom restoranu u Porecu i bio sam jedini pizzaiolo na 150pizza, jer normalno u restoranima ide vise druga hrana a pizza je dodatak.
Kuharica koja je radila tamo je u Umagu ove godine radila i kaze da nemoze vjerovati ocima sta vidi i kako se radi i kako gazde placaju pizzaiole kad im treba hitno.
Ono sta sam ja radio sam (tijesto,komplet priprema i pizze 150kom u prosjeku na dan) to su na drugom radila tri pizzaiola.
Dva kakti samostalna (razmjenjivali su se u smjenama 10h-23h i treci je uskakivao s pripremom ujutro i popodne)
Jedan samostalni 2200e, drugi 2000e i ovaj pomocni oko 1300e.
Stime da mislim da se ovaj jadni s pripremom jos najvise naradi..
Ako laze ona lazem i ja jbg..
Meni je to za nepovjerovati jednostavno..
S druge strane nemogu shvatiti da gazda gdje sam radio tu u Porecu naplacuje stolove u prosjeku 1000 pa i do 2500kn (ne govorimo o onima s pizzama nego stolovi s ribom i plodivima mora i Istarskim specijalitetima,plus jastov itd itd..) i onda meni nudi 40kn po satu bez smjestaja bez icega jer sam zivio u Porecu i jos minimalac na banku..
Sto se mene tice previse je crnog novca u ugostiteljstvu,gradevini i automehanicarstvu itd.
Svi vi spominjete koliko brutto kosta placa jednom na mjesec ali ne spominjete koliko se naplacuje na crno ispod stola..
Ako ja mogu biti za gazdu dobar 30 dana u mjesecu, e pa moze i on za mene jedan dan u mjesecu.
U protivnom neka zatvara firmu i preda kljuceve nekom drugome.
Sve je to doslo danas jer svatko moze i zeli biti gazda, pa onda kad treba platiti nekoga onda se spominje drzava,porez,brutto ovo ono..
Nekad se znalo cija je kapija a cija avlija.
-
Quote:
Originally Posted by
Luka_ri
Stoka, ne razmišljam ja tako. Ja ni ne želim biti privatnik jer ne bi mogao tako. Pa mi je bolje ovako. Ali vidim ljude oko sebe i razumijem koji im je motiv u tome i kužim di je računica. Dapače, imaš puno primjera di ti radnik diktira šta veći dio na ruke jer onda dobije 1.500 umjesto 1.300 na račun ili mora plaćat neku ovrhu/alimentaciju pa te masira da ne želi punu plaću na račun. Nije sve crno i bijelo...
Uvik u zivotu imas izbora, tako i tu. A ja znan privatnika koje takovog radnika nebi ni primiki na razgovor a ne mu davali lovu ispod stola, al znam ovih dr jos vise... svakako vridi ova od luke hercegivackog da nisu ni jeeni ni dr cvice
-
Etoga znaci da bi gazda nekom da na crno 1500e (+ na banku 700) mora jos pdva sjebat barem 500e misecno, koji je naplacen, oa smo vec na jos jednom stanu za gazdu na racun radnika/musterije/drzave. Znaci u par godina ode jedan vrtic nekome u dzep (ne kazem da ga nebi pokrali ovi na vlasti), al onda ne tribabkukat zasto nema vrtica, igralista, ceste itd...
-
Interesantno za procitati sve ovo
Kod nas u firmi nema govora da nešto nije plaćeno na račun, da nije na platni listi.
Al s druge strane, sve financije firme su manje više transparentno postavljene. Svi radnici znaju koliko je prometa, koliko je profita...a 95 nas je. I nit jedan radnik ne veli da je gazda loš.
Ali s druge strane, od strane gazde je svima postavljen 1 cilj. 10% rasta godišnje. Sad smo na šestoj godini od kad smo s tim počeli, i trebaju svi dosta duboko kopati da nađu zalihe.
-
Arhitekt ga sigurno ne bi primia na razgovor. Keramičar bi mu udovoljia u svemu jer ionako radnika nema. Tako da, istina je, sve je to samo kompromis i tko se kako pogodi...
-
Quote:
Originally Posted by
kacigae30
Ja sam isto bio privatnik i znam obje strane kako stoji ali ja sam u restoranima i nemogu reci za druge branse.
Ono sto vidim s jedne strane pizzaiola i kuhinjskih radnika je da ih je ostalo jedan postotak jako dobrih u Hr, a drugi postotak su oni koji samo vicu preko sezone da nece raditi ispod neznam koje cijene, a kad dode zima onda se one niske cijene prihvacaju samo tako.
2021 sam bio u jednom restoranu u Porecu i bio sam jedini pizzaiolo na 150pizza, jer normalno u restoranima ide vise druga hrana a pizza je dodatak.
Kuharica koja je radila tamo je u Umagu ove godine radila i kaze da nemoze vjerovati ocima sta vidi i kako se radi i kako gazde placaju pizzaiole kad im treba hitno.
Ono sta sam ja radio sam (tijesto,komplet priprema i pizze 150kom u prosjeku na dan) to su na drugom radila tri pizzaiola.
Dva kakti samostalna (razmjenjivali su se u smjenama 10h-23h i treci je uskakivao s pripremom ujutro i popodne)
Jedan samostalni 2200e, drugi 2000e i ovaj pomocni oko 1300e.
Stime da mislim da se ovaj jadni s pripremom jos najvise naradi..
Ako laze ona lazem i ja jbg..
Meni je to za nepovjerovati jednostavno..
S druge strane nemogu shvatiti da gazda gdje sam radio tu u Porecu naplacuje stolove u prosjeku 1000 pa i do 2500kn (ne govorimo o onima s pizzama nego stolovi s ribom i plodivima mora i Istarskim specijalitetima,plus jastov itd itd..) i onda meni nudi 40kn po satu bez smjestaja bez icega jer sam zivio u Porecu i jos minimalac na banku..
Sto se mene tice previse je crnog novca u ugostiteljstvu,gradevini i automehanicarstvu itd.
Svi vi spominjete koliko brutto kosta placa jednom na mjesec ali ne spominjete koliko se naplacuje na crno ispod stola..
Ako ja mogu biti za gazdu dobar 30 dana u mjesecu, e pa moze i on za mene jedan dan u mjesecu.
U protivnom neka zatvara firmu i preda kljuceve nekom drugome.
Sve je to doslo danas jer svatko moze i zeli biti gazda, pa onda kad treba platiti nekoga onda se spominje drzava,porez,brutto ovo ono..
Nekad se znalo cija je kapija a cija avlija.
ono kaj sam ja primjetio rijetko je neko kompletan čovjek i radi toga sljed događaja vodi u krivom smjeru
npr. možeš ti biti vrhunski pizzaiolo, ali ako nemaš priču i neznaš se izborit za sebe onda češ biti potplaćen. jer svakom je u interesu proći jeftinije. tebi za stanarinu, gazdi za plaću itd.
a ovi likovi kojima su puna usta sebe i svog rada dobiju veliku plaću a realno ju ne zarade.
i onda ti vidis da to nije dobro, neda ti se natezat sa gazdom jer nisi takav, popizdis i odes van.
ti si naveo primjer iz stvarnog života.
ja sve koje znam da su dobri radnici su slabi na pregovorima, šute i rade. a gazde dok se ne žališ neće nuditi sami. a kad neko popizdi i odluci otići je kasno. taman da i plati duplo. tu se gazde razlikuju od gazde
-
Quote:
Originally Posted by
stoka
Etoga znaci da bi gazda nekom da na crno 1500e (+ na banku 700) mora jos pdva sjebat barem 500e misecno, koji je naplacen, oa smo vec na jos jednom stanu za gazdu na racun radnika/musterije/drzave. Znaci u par godina ode jedan vrtic nekome u dzep (ne kazem da ga nebi pokrali ovi na vlasti), al onda ne tribabkukat zasto nema vrtica, igralista, ceste itd...
ako idemo u takvu dubinu. kad te zaustavi policajac moraš platiti kaznu da država funkcionira. a ne mu dati u đep da te pusti. kad dođe auto na pregled, ako nije ispravan treba ga rušiti i poslati u servis da servis zaradi i da država funkcionira.
ako radiš nešto poslje posla moraš otvoriti svoju firmu ili obrt i za taj rad izdati račun.
nije ovo švicarska, ovo je balkan, i trebat će 100 godina da nas donekle pripitome. svi su na neki način u grijehu, jer jednostavno nemožeš funkcionirat ako nisi.
-
2 Attachment(s)
12/2013 m50d mislim da je sad na cca140tkm 1vl odrzavan u bmw Augsburg, nije razbijan, nije nigdje u oglasu, 27000€ vlasnik trazi, mozda bi nesto i spustio
Ako koga zanima 0955703376 viber WhatsApp pa mogu slikati jos par slika.Attachment 25638Attachment 25639
-
Quote:
Originally Posted by
BMW_Motorsport
ono kaj sam ja primjetio rijetko je neko kompletan čovjek i radi toga sljed događaja vodi u krivom smjeru
npr. možeš ti biti vrhunski pizzaiolo, ali ako nemaš priču i neznaš se izborit za sebe onda češ biti potplaćen. jer svakom je u interesu proći jeftinije. tebi za stanarinu, gazdi za plaću itd.
a ovi likovi kojima su puna usta sebe i svog rada dobiju veliku plaću a realno ju ne zarade.
i onda ti vidis da to nije dobro, neda ti se natezat sa gazdom jer nisi takav, popizdis i odes van.
ti si naveo primjer iz stvarnog života.
ja sve koje znam da su dobri radnici su slabi na pregovorima, šute i rade. a gazde dok se ne žališ neće nuditi sami. a kad neko popizdi i odluci otići je kasno. taman da i plati duplo. tu se gazde razlikuju od gazde
Sve si tocno opisao i bas tako je i tako je bilo..
Odrssio sam 300-320 sati svaki mjesec u sezoni na tome mjestu da zaradim dodatno za Dansku i otisao i nitko me nije mogao sprijeciti.
Prihvatio sam te uvjete nabrzinu jer sam se prebacio iz Plodina gdje sam radio kao mesar i cekao svoje vrijeme..
Nisam nikada bio od onih koji se hvalebpa kasnije da se ne osramotim,cekao sam neko vrijeme da polazem sta znam da kasnije mogu razgovarati s gazdom o uvijetima..
Sve dalje ovisi na kakvog gazdu naletis..
-
Da se vratimo na temu.
BMW X5 M 555ps stranac (47 000 KM)
https://olx.ba/artikal/55836996
Jel itko ima bar ikakvog iskustva s ovim?
Stari gleda aute po oglasnicima, u takvom je stanju da ne znam koliko ce prozivit jos, i ovo mu se svidja. Tako da, malo smo subjektivni.
Realno 90% vremena bi ga vozio ja, a opcenito bi prelazio 10k godisnje.
Trenutno imamo E70 40d M paket, ali svjestan sam da taj auto nema nikakve veze s ovim, osim sto su slicni na izgled.
Jedino sto me ne zanima je potrosnja, tu moze bit na 25+ konstantno.
Motor je frisko uradjen kao sto je navedeno, ali opet ima dosta km. Jel ti motori jedu ulje? Negdje sam citao da je S63 puno bolji od N63 tog godista? Nije problem ulozit ni 1-2k € u nesto, ali ne bi htio da je jednom mjesecno po par dana u majstora i da na kraju propadne i ne vrijedi nista.
Za 40d mogu dobit odmah 18k€, racunam da bi ovaj bio nekih 28€ do reg..
Felge bi odmah prodavao, mislim da je ovo Hammann?
Sva iskustva i misljenja dobrodosla.
-
Ovo 1-2k € sam mislio u sitnice poput brtvi po motoru i sl, svjestan sam da na godisnjoj bazi moze pojest 5k€..
-
Quote:
Originally Posted by
luka92
Da se vratimo na temu.
Stari gleda aute po oglasnicima, u takvom je stanju da ne znam koliko ce prozivit jos, i ovo mu se svidja. Tako da, malo smo subjektivni.
Trenutno imamo E70 40d M paket, ali svjestan sam da taj auto nema nikakve veze s ovim, osim sto su slicni na izgled.
Motor je frisko uradjen kao sto je navedeno, ali opet ima dosta km. Jel ti motori jedu ulje? Negdje sam citao da je S63 puno bolji od N63 tog godista? Nije problem ulozit ni 1-2k € u nesto, ali ne bi htio da je jednom mjesecno po par dana u majstora i da na kraju propadne i ne vrijedi nista.
Brate, obzirom na dijagnozu, ako mu se svidja ne razmisljaj ni trena dok god jos moze vozit. Bit ce vam drago kasnije koliko god da trosio i izgubio na vrijednosti ako mu donese ijedan osmjeh na lice..
-
Quote:
Originally Posted by
luka92
Ne dajes mu, nego isplacujes. [emoji16]
Slazem se inace sa zadnjih par postova.
Ja sam i radnik i vlasnik, radim kod ujaka za placu + bonuse, i nema tu u poslu rodbinstva i sl, druzba i sluzba ne idu zajedno. A i vlasnik sam kafica obiteljskog, te sudjelujem u vodjenju.
Radnicima treba dati do znanja da ih se cijeni i nagraditi kako god se moze. Ali to treba zasluziti, pojedini ljudi misle da je dovoljno da postoje i to je to. Ja necu dobit bonus ako ne prodam kamion, ne vidim zasto bi on dobio povisice i stimulacije ako ne pokaze barem malo truda, ako saznas da je prespao na skolovanje koje se placa 280€ dan + hotel i put od 1000Km?
Daleko od toga da vecina ne iskoristava radnike na max, ali bome i zadnjih god se ustalila neka praksa da se traze neka prava koja ti ne pripadaju, da se gonjaju neke cifre koje se ne zasluzuju i da se sve svodi na to : jebem mu mater on ima ovo, on vozi ono, zena mu nosi ovo i ono, ocu i ja 3000KM placu. Ma vidi molim te. Koje su tvoje vjestine, sta znas radit, cime smatras da zasluzujes to?
U BiH su ukupne obveze.na placu izmedju 70 i 80%, dakle za 1000€ treba uplatiti 1750 cca.
Bujrum svima nek otvore i probaju sami.
Upravo tako...
18.4.2013 sam otvorio firmu, a 20.10.2022 sam dobio radnu dozvolu u Švicarskoj... i dan danas radimo.
Većina ih je bar 3 zatvorila u ovih 10 i pol godina.
-
Quote:
Originally Posted by
luka92
Da se vratimo na temu.
Ja aktivno razmisljam o redizajn X5M E70
Motori vole sliniti, najvece sranje su injektori.
Treba pitati zasto je motor raskapan.
Uglavnom po meni previse za te km, nađe se ispod 20t € sa manje km u DE, u svici i za manje.
-
Quote:
Originally Posted by
BMW_Motorsport
ako idemo u takvu dubinu. kad te zaustavi policajac moraš platiti kaznu da država funkcionira. a ne mu dati u đep da te pusti. kad dođe auto na pregled, ako nije ispravan treba ga rušiti i poslati u servis da servis zaradi i da država funkcionira.
ako radiš nešto poslje posla moraš otvoriti svoju firmu ili obrt i za taj rad izdati račun.
nije ovo švicarska, ovo je balkan, i trebat će 100 godina da nas donekle pripitome. svi su na neki način u grijehu, jer jednostavno nemožeš funkcionirat ako nisi.
Slazem se, al u servis koji izdaje racun a ne opet u neki fus di ce coviku dic cjenu djelova 40% i naplatit rad bez racuna.
Za sve ove sto rade iza posla dovoljan je pausalni obrt manje vise i sve u redu...
Al daleko je to od realnog i ne treba se oko tog sekirat
-
Quote:
Originally Posted by
danko0013
Ja aktivno razmisljam o redizajn X5M E70
Motori vole sliniti, najvece sranje su injektori.
Treba pitati zasto je motor raskapan.
Uglavnom po meni previse za te km, nađe se ispod 20t € sa manje km u DE, u svici i za manje.
Vjerujem da je motor radjen zbog km, rijetko koji S motor izdrzi 200k bez reparature..
Ali sto kazes, nije ni povoljan toliko, svidja mi se unutra jako.
@Fire - Tako nekako i ja razmisljam, da se gleda racionalno, islo bi se u pravcu F15 (iako je on N57, tako da nije racionalan [emoji1787]), ali ovo je specificna situacija i zelio bi da dozivi da ima jednog M-a, kad vec cijeli zivot vozi BMW, pa taman bio i X5..
-
Quote:
Originally Posted by
luka92
Vjerujem da je motor radjen zbog km, rijetko koji S motor izdrzi 200k bez reparature..
Ali sto kazes, nije ni povoljan toliko, svidja mi se unutra jako.
@Fire - Tako nekako i ja razmisljam, da se gleda racionalno, islo bi se u pravcu F15 (iako je on N57, tako da nije racionalan [emoji1787]), ali ovo je specificna situacija i zelio bi da dozivi da ima jednog M-a, kad vec cijeli zivot vozi BMW, pa taman bio i X5..
Pa nije isto jesu mjenjali letece lance i sl ili je klip pukao.
Meni je E70 bas pogodena linija, a i navikao sam se na njega. Ja sam mislio uzeti nekog sa losim turbinama i odmah leteci prebrtviti ga novi injektori i upgrade turbine, puknut ga na 700ks i maknuti vmax limitator. Ili mi je druga opcija G X5 sa B58 ali onda vec ode budget u pm pa razmišljam i o drugim opcijama.
-
Ne znam zasto je radjen motor,ali unutrasnjost izgleda predobro iako ne volin ove svijetle tonove bas. ..
A sto se tice uzet ili ne i sam kazes da se kupuje srcem ovaj put..tako da dobro pregledati i ispunit starom zelju kad su mogucnosti vec tu[emoji1320][emoji4][emoji4]
-
Eto ga. [emoji1787]https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...fdcc77cb2a.jpg
-
Vaskrsao i vozi svaki dan :-D
-
Je je, zivopisan je tip. [emoji1787]
Ali cini mi se da zna posao, i OE dosta ugradjuje
-
S63 je dosta dobar motor u kasnijim iteracijama. Jedino je ta prva B44 poznata po problemima
-
-
Vjerojatno ne jel stoji vec dugo na oglasu [emoji847]
Poslano sa mog VOG-L29 koristeći Tapatalk
-
-
Quote:
Originally Posted by