Re: ***Index, Čačkalo, Plavi oglasnik & Co*** - Oglasi i komentari
Ja mislim, da nema ništa loše u tome što je netko kao budala.
Nitko nije odabrao da se takav rodi.
Ali što reći o nekom tko namjerno troši svoje vrijeme gledajući šta radi onaj, koga smatra budalom?
Prvo treba utvrditi tocnu definiciju budale.
a kako znas koliko on zaradi od yt
Quote:
Originally Posted by
Mouse-RI
I sad se postavlja pitanje, je li “budala” onaj koji je mjenjao sam kotace i izgubio 400 kn ili onaj koji je sam mjenjao kotace i zaradio 400 kn...
Na tom principu radi youtube, a i Adri, on bi sve sta radi i ovako i onako radio, samo ovako jos to i snimi i od toga ima zaradu, tako da se tu izgubio trosak koji bi davao za dijelove, jer video pokrije to, a jos i ostane...
Ili bi bilo bolje da sarafi bez kamere i da radi u fast foodu za 150 kn dan?
Iz prve ruke, milijun pregleda vam je tisucu do dvije tisuce eura samo od yt oglasa. Ovisi o tematici i lokaciji onih koji te gledaju. Tak da je u njegovom slucaju blize tisucu eura. Ne ulazim u to ima li uz to kakva sponzorska placanja, te nekakve majice i ostalo.
Sent from my NX595J using Tapatalk
Quote:
Originally Posted by
Big D
Iz prve ruke, milijun pregleda vam je tisucu do dvije tisuce eura samo od yt oglasa. Ovisi o tematici i lokaciji onih koji te gledaju. Tak da je u njegovom slucaju blize tisucu eura. Ne ulazim u to ima li uz to kakva sponzorska placanja, te nekakve majice i ostalo.
Sent from my NX595J using Tapatalk
Zavisno o tematici i interesu oglašivača za pojedine branše. Neki youtuberi imaju po 20k dolara za video s niti pola milijuna pregleda, a neki za isti dobiju tisuću. Graham Stephan je svoje godišnje promete sve objavio; on je u branši najboljoj za zaradu, financije.
Meni samo nije jasno tko gleda, klika i kupuje s tih reklama.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
Ne placa se klikanje na reklame nego samo objavljivanje reklama, tj to placa onaj koga (ili sta) se reklamira.
Quote:
Originally Posted by
Mouse-RI
I sad se postavlja pitanje, je li “budala” onaj koji je mjenjao sam kotace i izgubio 400 kn ili onaj koji je sam mjenjao kotace i zaradio 400 kn...
Na tom principu radi youtube, a i Adri, on bi sve sta radi i ovako i onako radio, samo ovako jos to i snimi i od toga ima zaradu, tako da se tu izgubio trosak koji bi davao za dijelove, jer video pokrije to, a jos i ostane...
Ili bi bilo bolje da sarafi bez kamere i da radi u fast foodu za 150 kn dan?
Ne razumijem pitanje.
Pa ja sam odmah rekao da sam u ovom slučaju - budala. :-)
Quote:
Originally Posted by
Calamari
Ne razumijem pitanje.
Pa ja sam odmah rekao da sam u ovom slučaju - budala. :-)
Onda sam ja još veća budala jer sam isto radio sam al mi je satnica manja od vulkanizerske.
Naravno da je bolje da taj Adri šrafi, snima i od toga zarađuje. Sigurno više uživa od mene koji odsjedim 8 sati u uredu.
"Budalu" bi trebalo definirati jer smatram da nije budala onaj tko takve stvari radi sam i tom prilikom ne zarađuje pare... jer je vjerojatno (ovisi o pojedincu) zaradio iskustvo, satisfakciju ili se zabavio.
Felge sam si mijenjao sam... jer nisam htio da mi se lokalni vulkanizer razbacuje s kotačima, jer nisam htio gubiti vrijeme na uslugu koja je udaljenija od ove lokalne, jer sam htio usput oprat 17 i stavit na njih vosak, jer mi je pomagala žena pa smo sve odradili uz zajebanciju, jer sam svako popodne slobodan (radim ujutro) i mogu popodne radit što me volja.
Moj buraz na primjer ponekad radi i popodne i u to vrijeme kad bi si mogao sam mijenjati gume ponekad mora odrađivati sastanke i sl.
Uslugu mijenjanja kotača mu odradi vulkanizer.
I tko je sad tu budala?
Adriu svaka čast što zarađuje od onoga što je nekima neka vrsta hobija (svi mi volimo voziti i prčkati po automobilima).
Druga stvar je kvaliteta posla, kvaliteta sadržaja koju objavljuje na youtubeu i kako kolega kaže, stanje uma današnje mlade generacije koja takav sadržaj upija - što je po meni zabrinjavajuće.