-
Re: ***Index, Čačkalo, Plavi oglasnik & Co*** - Oglasi i komentari
Quote:
Originally Posted by
Cale
DA, jbt, ko god ga je ima dobro ga se odrzavalo...
Ako ga se želi dobro održavati, bude svaki auto uzeo pare.
Ne miješati sa ljudima koji pola stvari ne čuju, ne vide, a dok i nešto zamijene koriste samo najjeftinije dijelove.
Sent from my Mi Note 10 using Tapatalk
-
Quote:
Originally Posted by
NumberTwo
Ako ga se želi dobro održavati, bude svaki auto uzeo pare.
Ne miješati sa ljudima koji pola stvari ne čuju, ne vide, a dok i nešto zamijene koriste samo najjeftinije dijelove.
Sent from my Mi Note 10 using Tapatalk
Održavanje vozila koje novo košta kao dva ili tri dobro opremljena vozila kompaktne klase mora koštat ako će se sve radit po propisu. Zato i puno BMWa počmu propadat kad dođu kod nekoga tko ih kupi za 15-20 tisuća eura sa zadnjim parama.
-
Ma budimo realni to je neka normalna cifra..jbg 8mak u poznim godinama. Ako oces da je top stanje kosta neku lovu. Neko ko ce ga prosjecno odrzavat proci ce jeftinije sigurno. Ionako vecina te love ode odjednom. Prebrtvis,malo bolji servis odradis i vec si blize cifri od 3k€. Dalje ako imas srice samo redovno odrzavanje,a "hladni pogon" je ionako oduvik najskuplji [emoji16]
Poslano sa mog SM-G988B koristeći Tapatalk
-
Kada auto uhvati neku kilometrazu ili godine nema tu vise odrzavanja, to postane obnavljanje. I ne mozes biti miran par godina jer uvijek postoji neka plastika, brtva, crijevo ili selen kojeg bi se moglo zamijeniti... ako te ne raduje taj proces obnavljanja onda je pametnije kupiti i voziti nesto drugo jer ovo financijski i psihicki iscrpi do te mjere da ti se zgadi.
-
Tako je...Triba te radovat to ulaganje ili nema smisla
Poslano sa mog SM-G965F koristeći Tapatalk
-
Quote:
Originally Posted by
Luka_ri
Kada auto uhvati neku kilometrazu ili godine nema tu vise odrzavanja, to postane obnavljanje. I ne mozes biti miran par godina jer uvijek postoji neka plastika, brtva, crijevo ili selen kojeg bi se moglo zamijeniti... ako te ne raduje taj proces obnavljanja onda je pametnije kupiti i voziti nesto drugo jer ovo financijski i psihicki iscrpi do te mjere da ti se zgadi.
Dobro si to napisa, tocno to. Koga obnavljanje veseli nek gusta, kad tad to dosadi
-
Lijepo za viditi e39 4.7
Ovoga bih rado obnavljao,ali ne u Danskoj…
https://www.facebook.com/marketplace...0523878392991/
-
Navali narode [emoji16]
https://www.facebook.com/groups/BMWT...24171471161207
Gesendet von meinem SM-G980F mit Tapatalk
-
Neki narod nema fejsbuk[emoji28]
-
Quote:
Originally Posted by
Luka_ri
Svaka ti je na mjestu. Upravo to mi se dogodilo s E39. Presudna je bila limarija i zgadila mi se sama pomisao na obnavljanje iste.
-
Tako i ja koliko god gledam kocke i vazem i razmisljam moram priznati da ju nebih vise nikad uzeo ipak
Nikad nije dovoljno dobro ako nemas svoje resurse 100% iako znas sta radis ali vise ti se neda ostavljati leda ruke i oci na varenju i kemijanju i razmisljanju
A to je danas svakoj potrebno
Koliko god da kostala
-
U tom procesu obnavljanja starca limarija je svakako najtezi zalogaj. To se isplati samo na autima koji nisu DD i imaju trzisnu ili sentimentalnu vrijednost. Ali ako planiras koristiti auto svakodnevno onda ga se rijesis na prvi spomen ruzine. Bas taj problem limarije me na kraju i odvratio od E46/E39 ili starijih modela. U nasim krajevima DD auti su ipak redovno na soli a povremeno i na snijegu i znam da bi mi stalno visilo nad glavom kada ce poceti trunuti, cak ako i uspijes naci zdravoga.
-
Quote:
Originally Posted by
Luka_ri
U tom procesu obnavljanja starca limarija je svakako najtezi zalogaj. To se isplati samo na autima koji nisu DD i imaju trzisnu ili sentimentalnu vrijednost. Ali ako planiras koristiti auto svakodnevno onda ga se rijesis na prvi spomen ruzine. Bas taj problem limarije me na kraju i odvratio od E46/E39 ili starijih modela. U nasim krajevima DD auti su ipak redovno na soli a povremeno i na snijegu i znam da bi mi stalno visilo nad glavom kada ce poceti trunuti, cak ako i uspijes naci zdravoga.
Ma nije to toliki problem koliki su problem majstori, koliko ljudi misle da je za mehinku problem, limarija je 10x veci jer ih 90% fusari da to nisu istine a cijene u plafonu. Ja sam mislio X5 osvjeziti zbog parking ozljeda i u HR me traze vise love nego u DE.
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
-
kolko je sad lakiranje jednog elementa 1200-1400kn ?
-
Jbt a bilo 100e prije par god i to su se jos majstori htjeli zajebavati ako je hauba losija da ima koju piknjicu hrde ili da se ljusti lak jako
Danas zele lakirati samo ekstra elemente vecina njih
Problem kod staroga auta po meni je sto nikad nemozes rijesiti hrdu kako treba
Uvijek je negdje ostane
Osim ako kupis mint primjerak pa ga samo doradujes
Ja nisam nikad imao vikend vozilo
I kad sam imao dva auta uvijek sam pokusao voziti oba
Bmw nisam nikada mazio da mi stoji a ja da trazim drugi prijevoz,osim ako je drugi auto bilo govno da se bmw ne trga previse,ali sam mu i dao sta mu je trebalo
Kad je doslo do toga da mi se neda vise ceprkati tuda sranja nakupljena godinama presao sam na motore a zeni i sebi ostavio jedan auto za svaki dan..
Bas kako je Luka rekao,uvijek negdje u psihi imas kad ce poceti hrdati to sto si pokusao dovesti u red jer nase ceste i uvijeti su katastrofalni
-
Quote:
Originally Posted by
Shogun
kolko je sad lakiranje jednog elementa 1200-1400kn ?
1000kn je neki minimum. 100 eura teški fuš.
Cijeli auto neke srednje veličine ispod 2k eura nema šanse.
Prijatelj mi je limar pa mu nekad uzimam materijal i donekle pratim cijene, to je skočilo nenormalno. 3M brusni papiri su 3-4 puta skuplji nego prije godinu dana. Mene je zajebao, rasteže mi pituranje što imam po coupeu, ispast će me duplo skuplje.:laugh:
-
Quote:
Originally Posted by
kacigae30
Problem kod staroga auta po meni je sto nikad nemozes rijesiti hrdu kako treba
Uvijek je negdje ostane
Ovo je uvjetno točno. Da, ne možeš na način na koji to radi 99,9% ljudi.
Auto koji pokaže ruzinu se rastavi do golog lima. Ispjeskari, otvori, dobro pregleda svaki džep, svaki ćošak. Onda ga se uredno polimari, dooobro zaštiti i kraju lakira. Pa možeš računati da će potrajati koje desetljeće ako ga baš ne voziš svaki dan u sol.
Ali koliko to košta...? Ili ćeš sve to raditi sam ili ćeš istresti neku ludu lovu. Da ja to radim za nekoga ne vjerujem da bi pristao na manje od 6k€...
-
Quote:
Originally Posted by
Luka_ri
Auto koji pokaže ruzinu se rastavi do golog lima. Ispjeskari, otvori, dobro pregleda svaki džep, svaki ćošak. Onda ga se uredno polimari, dooobro zaštiti i kraju lakira. Pa možeš računati da će potrajati koje desetljeće ako ga baš ne voziš svaki dan u sol.
Ali koliko to košta...? Ili ćeš sve to raditi sam ili ćeš istresti neku ludu lovu. Da ja to radim za nekoga ne vjerujem da bi pristao na manje od 6k€...
Zna se za svaki model koje su bolne tocke, nije to toliko neka mudrost koliko to uzima vremena i onda kad odvagne to ili polakirati par elemenata po osiguranju bez zajebancije odabere drugo.
Jos je veci problem sto ih vecina ne zna sa limom ni raditi, znaju samo sa novim elemenatima a i njih ne znaju uklopiti kako treba nego i to nakon xy vremena ispadne jos veci problem nego je bio.
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
-
Ljudi neće da plate u startu te starije aute...uvik ima auta šta imaju dobre osnove,ali ljudi su slipi...prodava san super zdravi e36 pa me je..u u mozak šta mu je opa lak
-
Quote:
Originally Posted by
Luka_ri
Istina je to sta kazes
Ali jako je malo takvih auta koji vec stari a da nisu dobro naceti iznutra
Osim onih s mora i toplijih krajeva s uvijetom da bivsi vlasnici nisu karabudili i bili cicije za odrzavanje
Kad se sjetim sta se sve nade u pragovima koji su vec radeni a majstori iznutra samo povrsno obrusili pa nakacili novi prag..
A tih igara po slavoniji i unutrasnjosti ima koliko hoces
Ili kad ides brusiti pod pa sto dalje brusis vidis sve vise koje zlo te ceka jer se godinama samo bacala zastita,pogotovo na zadnjem mostu na uporistima i nosacima
To radis sam za sebe a za takvo sta naci preciznoga limara je ravno lutriji koji bi se uopce uhvatio toga
Vidim da onaj GIGI sto restaurira stvarno radi dobre poslove,ako se ne varam je iz Varazdina..
-
Quote:
Originally Posted by
kacigae30
Istina je to sta kazes
Osim onih s mora i toplijih krajeva s uvijetom da bivsi vlasnici nisu karabudili i bili cicije za odrzavanje
Kad se sjetim sta se sve nade u pragovima koji su vec radeni a majstori iznutra samo povrsno obrusili pa nakacili novi prag..
Ili kad ides brusiti pod pa sto dalje brusis vidis sve vise koje zlo te ceka jer se godinama samo bacala zastita,pogotovo na zadnjem mostu na uporistima i nosacima
To radis sam za sebe a za takvo sta naci preciznoga limara je ravno lutriji koji bi se uopce uhvatio toga
Vidim da onaj GIGI sto restaurira stvarno radi dobre poslove,ako se ne varam je iz Varazdina..
u svakom ti je poslu tako
ako ne platis kurvu platis likara
-
-
Quote:
Originally Posted by
Shogun
u svakom ti je poslu tako
ako ne platis kurvu platis likara
U zadru vecinom platis i kurvu i likara. Znaci vratis auto na t.p za ruzinu, kad se vrati mos s pragova citat novine sto su gurali, odlipljivat trake, pu pjenu busit... auto se vrati u gkrem stanju neg je otisa na popravak, a gazda laksi za par tisucica... nema veceg fusa neg u limariji.
-
Quote:
Originally Posted by
Luka_ri
Prije nekih dvije godine se frend raspitivao za golfa keca i majstor mu rekao cca 5000€ i kaže trajat će oko godinu dana da se komplet limarija restaurira
-
Quote:
Originally Posted by
kacigae30
Istina je to sta kazes
Da, GIGI je iz okolice Varaždina, točnije Sračinec. Radi restauracije oldtimera i svega i radi čuda u svom poslu.
-
Uvijek volim pogledati njegove radove
Stvarno radi jeben posao
-
Quote:
Originally Posted by
kacigae30
Uvijek volim pogledati njegove radove
Stvarno radi jeben posao
Gdje se mogu pogledati njegovi radovi, na netu?
-
-
Zna li netko o čemu se tu radi? BMW E34 535i Sonderlack 490 je neka specijalna serija ili?
https://www.njuskalo.hr/auti/bmw-ser...oglas-34955208
-
Mislim da nema prostora govoriti o nekoj specijalnoj seriji. Boja je redovni program calypsorot.
-
Mislim da je Calypso bio standardna boja tek iza 92e, zato je ovdje bio po narudžbi. Brokatrot je bio standard prije facelifta.
-
Daj nek promini rucicu mjenjaca
-
Mene ta rucica toliko odbije da auto ne bi ni gleda... pa mislim stvarno... takav primjerak i onda mu je puno 400, 500 kuna za rucicu...
-
Možda je auto dobro, ne kažen...ali zabio je fixnu ne malu cijenu i onda ta ručica....
-
Quote:
Originally Posted by
Luka_ri
Mene ta rucica toliko odbije da auto ne bi ni gleda... pa mislim stvarno... takav primjerak i onda mu je puno 400, 500 kuna za rucicu...
Slažem se, kad vidim ručicu,odmah počnem zamišljat što je sa onime što se ne vidi.....
-
Quote:
Originally Posted by
IvoDU
Slažem se, kad vidim ručicu,odmah počnem zamišljat što je sa onime što se ne vidi.....
I raspadnuti keder vrata. Za tu cijenu ima da su sva 4 kedera ganz nova iz Tomića.
-
Quote:
Originally Posted by
-VeX-
taj auto nebi platio više od 2500 eura kad bi sjedio na milionima.
Da sam kupac prodavača bi pitao jel auto trul ako kaže nije krokodilku bi stavio pod zadnja vrata gdje je jack stand za dizalicu i digao 99.9 % e34 završava prepiganih pragova iako je u pragu xxl pojačanje za dizalicu samim tim bi cijenu formirao.
Kladim se da na mjerenju snage ima barem 20 - 30 konja manje nego kaj bi trebao samim tim opet formiranje cijene... i td.
-
Quote:
Originally Posted by
v3kac
taj auto nebi platio više od 2500 eura kad bi sjedio na milionima.
Da sam kupac prodavača bi pitao jel auto trul ako kaže nije krokodilku bi stavio pod zadnja vrata gdje je jack stand za dizalicu i digao 99.9 % e34 završava prepiganih pragova iako je u pragu xxl pojačanje za dizalicu samim tim bi cijenu formirao.
Kladim se da na mjerenju snage ima barem 20 - 30 konja manje nego kaj bi trebao samim tim opet formiranje cijene... i td.
A šta ga možeš srat.
M paket i felge vide 4k€...osta si u nekoj davnoj prošlosti.
-
Quote:
Originally Posted by
Tomo_st
A šta ga možeš srat.
M paket i felge vide 4k€...osta si u nekoj davnoj prošlosti.
U sridu,
U dijelovima skoro vrijedi traženu cifru a pišu se traktati o rucici mjenjača.
-
Aj ne drobite sada i vi nego čitajte oglas...
Auto ide na orginalnim BMW Style 5 15’ felgama + 5-a rezervna!
Alpina felge NE idu uz auto i NE prodaju se posebno!
Uostalom, poanta spominjanja ručice je bila ta da netko tko stvarno toliko drži do A1 stanja auta jednostavno ne trpi ovakvu ručicu mjenjača... nije bitno koliko točno auto vrijedi nego je li takav kakvim ga opisuje.