Re: ***Index, Čačkalo, Plavi oglasnik & Co*** - Oglasi i komentari
Quote:
Originally Posted by
Luka_ri
Kako to uopće radi? [emoji54]
Ima neka sjenila koja "gase" snop?
Malo je manje napredno nego adaptivni matrix LED ali isto miče leće lijevo desno pa može recimo lijevo dugo isključit, a desno dugo usmjeri udesno da ne udara u auto ispred sebe.
Quote:
Originally Posted by
Luka_ri
Pa kad ih uključiš na onaj A na ručici onda upali tu funkciju. Do tada imaš samo kratka svjetla, ka i na svim autima...
Ma to je definitivno ogroman plus i sigutno više ne uzimam auto bez takvih svjetala.
Adaptivni tempomat s druge strane me uopće ne oduševljava. Ne treba mi. Ni lane assist ni te ostale idiotarije.
Aj, adaptivni znam uključiti kad žurim po magli nadajući se da će prije mene skužiti auto iako mu ne vjerujem previše...
Znači nema namještanja snopa kad su samo svjetla na A? Triba i duga na A uključit? Ne namješta snop kratkog svjetla?
Quote:
Originally Posted by
BladeRunner
Znači nema namještanja snopa kad su samo svjetla na A? Triba i duga na A uključit? Ne namješta snop kratkog svjetla?
Tako je.
Dok su ti samo kratka na A onda ti samo skrece lijevo/desno.
Ali tek kad na rucici ukljucis A onda krene ona igranka sa dugim svjetlima...
Adaptivni tempomat imam na Mazdi i u kombinaciji za ručnim mjenjačem je čudna kombinacija, koristim ga na autoputu i ok je, ako ništa opušteniji si, pogotovo u lošim uvjetima.
Koliko je pouzdan x1 iz 2019g sa 1,5 benzinskim motorom, čitam da je 3 cilindra a to mi je red line, auto je za totalno ne zahtjevnog vozača.
ono kaj sigurno na njima odlazi su nosači motora i seleni na vilicama(ponekad i kompletne vilice) i to obrati pozornost dok kupuješ jel sve ok.(bilo koja motorizacija i pogon)
motor b38 je solidan, voli propustit semering na radilici. ponekad termostat. nema ih kod nas baš previše, prevladavaju dizeli, ali ja nemam neka loša iskustva.
Quote:
Originally Posted by
BMW_Motorsport
ono kaj sigurno na njima odlazi su nosači motora i seleni na vilicama(ponekad i kompletne vilice) i to obrati pozornost dok kupuješ jel sve ok.(bilo koja motorizacija i pogon)
motor b38 je solidan, voli propustit semering na radilici. ponekad termostat. nema ih kod nas baš previše, prevladavaju dizeli, ali ja nemam neka loša iskustva.
Kakav je B48 u Cooper Su?
Jesi li možda imao iskustva s njima?
Quote:
Originally Posted by
Darjan
ako mu vadiš mast, hoće izgoriti klipovi
Quote:
Originally Posted by
Darjan
Ima frend. Svaki dan sam u njemu..trenutno 185tkm,mapiran skoro pola radnog vijeka,Automatik 6hp. Zasad nije bilo problema ni sa motorom ni mjenjacem. Turbo je on odradio jer mu poceja gutat ulje.
Kod gospodje u x1 xdrive 2019 automatik 8hp takodjer nikakvih problema odkad je kod nas. Trenutno 167tkm. Ulje ne trosi,vodu ne trosi. Gradske voznje oba su na 10ak L,otvorene 7-7.5L.
Osim sad kad vidim sto je kolega napisao za selene/vilice mislim da je to kod nas problem iako na dizalici se nigdi ne vidil luft
Quote:
Originally Posted by
bglIS18
Ima frend. Svaki dan sam u njemu..trenutno 185tkm,mapiran skoro pola radnog vijeka,Automatik 6hp. Zasad nije bilo problema ni sa motorom ni mjenjacem. Turbo je on odradio jer mu poceja gutat ulje.
Kod gospodje u x1 xdrive 2019 automatik 8hp takodjer nikakvih problema odkad je kod nas. Trenutno 167tkm. Ulje ne trosi,vodu ne trosi. Gradske voznje oba su na 10ak L,otvorene 7-7.5L.
Osim sad kad vidim sto je kolega napisao za selene/vilice mislim da je to kod nas problem iako na dizalici se nigdi ne vidil luft
seleni kad odu malo je mekan na volanu, i lupi kad naglo stisnes kočnicu. nosači motora se osjete kod gašenja, njih vidiš odozgora kad digneš haubu, pogledas s jedne i druge strane dali ima pukotinu i dali je krenulo ulje van iz njega