Re: ***Index, Čačkalo, Plavi oglasnik & Co*** - Oglasi i komentari
Quote:
Originally Posted by
Luka_ri
Nije uopće stvar u količini svjetla jer je dobar stari xenon tu već prešao igricu.
Stvar je u tome da imaš osvijetljenu cijelu cestu osim onog komadića gdje je auto kojem bi smetala tvoja duga svjetla.
Kad po noći po kiši prašiš 170-180 onda ti itekako dobro dođe da na vrime vidiš lokvu ili neki drugi drek na cesti.
Ne znam čemu se tu čudimo...
Ima i Xenon selective beam funkciju.
Ko imalo bolje prati po noći, pogotovo na cesti koju poznaje može uz praćenje odbljeska na bankini ili na lijevom boku auta ispred sebe vidjet šta se događa iza zavoja, daleko od toga da ne može naići kamikaza bez svjetala ili na pozicijama, ali svejedno.
Quote:
Originally Posted by
Calamari
Koji to xenon ima, nisam to vidio
Quote:
Originally Posted by
Calamari
Kako to uopće radi? 😯
Ima neka sjenila koja "gase" snop?
Jedino što znam za automatsko dugo svjetlo, to je i E9x imao u u opciji.
Ma da... mislim da ne pričamo o istoj funkciji...
Ksenon ima da prepozna nadolazeći promet pa ugasi dugo na kratko. I imaju da skrecu od posebnijih funkcija, za druge ne znam.
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Ja sam nedavno prvi put pošteno probao G30 adaptivni LED po mraku, i automatska duga. Jebena stvar, pali gasi duga s 5 auta oko mene a nikome ne smeta. Kako uopće funkcionira, jel adaptivna funkcija s svim ili tek kad duga upali, nisam uspio pohvatat? Sad mi je malo žao što sam probao, jer teško da bi gledao ubuduće auto bez toga.
Adaptivni tempomat za stani kreni gužve je malo predefanzivan za splitski promet. Mora to visit na braniku inače svima smetaš.:laugh:
Pa kad ih uključiš na onaj A na ručici onda upali tu funkciju. Do tada imaš samo kratka svjetla, ka i na svim autima...
Ma to je definitivno ogroman plus i sigutno više ne uzimam auto bez takvih svjetala.
Adaptivni tempomat s druge strane me uopće ne oduševljava. Ne treba mi. Ni lane assist ni te ostale idiotarije.
Aj, adaptivni znam uključiti kad žurim po magli nadajući se da će prije mene skužiti auto iako mu ne vjerujem previše...
Lane assist i start stop su najgori sustavi ikad uvedeni u aute.