Re: ***Index, Čačkalo, Plavi oglasnik & Co*** - Oglasi i komentari
Quote:
Originally Posted by
Boxer_st
... možeš ako su ti kratka turbo ultra adaptiv led laser matrix... [emoji23]
Ispravan biksenon je vise nego dovoljan za auto.
To automatsko prebacivanje kratko dugo mi je žestoka glupost.
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Quote:
Originally Posted by
Luka_ri
Osjeti se V8...? Osjeti se i 50d/i u X7...
Ali baš to te pitam - kada ti to uživaš u stiskanju Escaladea? Po gradu ne, na AC ne, na magistrali isto sigurno ne. Na stazi?
Taj tip auta nije za guštanje o kakvome ovdje pričamo. A netko je zbog svojih okolnosti prisiljen voziti takav auto. Dakle, nije baš tako kako tvrdiš da se uvijek može imati auto za gušt bez obzira na lovu i namjenu. Dapače, rijetko su ljudi u situaciji da im Seicento zadovoljava potrebe pa guštaju za šaku para.
Frend vozi Challenger 392 HEMI V8 i uživa u svakom metru, svakom semaforu... A di neće na magistrali, na snijegu itd.
Šebalj je to sve vrlo dobro opisao: instaLink
Quote:
Originally Posted by
danko0013
Ispravan biksenon je vise nego dovoljan za auto.
To automatsko prebacivanje kratko dugo mi je žestoka glupost.
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Na E92 imam bixenon koji se zakreće u zavoju i uz dobru žarulju, mogu ga samo pohvalit jer stvarno je ugodno voziti po noći s njima.
S druge strane CX-5 ima adaptivni LED ilitiga Matrix, rekao bi da je dugo svjetlo nijansu slabije od xenona na E92, ali isto tako ne mogu reći da nije ugodno kad se po noći ne moraš zajebavat dugo-kratko, ne samo to već tebi faktički uvijek duga rade, ako ide auto iz suprotnog smjera, njemu ne smeta, ali je tebi i dalje pregled igre ispred tebe odličan.
Inače znam masu puta kad se s nekim vozi. I lik ne pali duga nikako, nisam jedanput pametovao kako može samo s kratkim da voze :D
Meni isto nisu jasni ovi koji samo s kratkima voze. A ja hvala Bogu imam vid još 100% bez dioptrije.
Također, iz dosadašnjeg iskustva dobar adaptivni bi-xenon itekako može dat papra svakom LEDu, pa i matrix LEDu. Jedino Laser dugo svjetlo može bacit dalje snop od xenonskog dugog. Ozbiljan bi-xenon od 4300K ima bolju boju svjetla i bolji kontrast pogotovo u lošijim uvjetima kiše ili slabije vidljivosti. Često ima i dosta širi snop od LEDa. Ne bih se bunio ni u 2025. na jedan bi-xenon sa S klase ili nekog Lexusa od prije 10-15 godina. To su svjetla koja se mogu mjeriti sa najjačim LED sustavima.
Nije uopće stvar u količini svjetla jer je dobar stari xenon tu već prešao igricu.
Stvar je u tome da imaš osvijetljenu cijelu cestu osim onog komadića gdje je auto kojem bi smetala tvoja duga svjetla.
Kad po noći po kiši prašiš 170-180 onda ti itekako dobro dođe da na vrime vidiš lokvu ili neki drugi drek na cesti.
Ne znam čemu se tu čudimo...
https://www.facebook.com/share/1AkXo3b3Lf/
Jucer objavljen, danas ujutro kad sam otvorio link, prodan. Nimalo me ne cudi. 😃
Ovo je kao dobar auto za dobru cijenu?
Sent from my SM-S921B using Tapatalk
Ovog sam vidio na marketplace-u prije 2-3tj
Niska kilometraža.. ako je dobro stanje,to je to
Poslano sa mog SM-S916B koristeći Tapatalk
Adaptivna svjetla su najveci iskorak u zadnjih 20god autoindustrije.
Na G30 sam imao adaptivni led, na passatu imam iq light a na drugom G30 laser.
Itekako znaci na malo vecoj brzini imati sto bolji pregled.
Druga stvar o kojoj ljudi ne razmisljaju, a mene je gonilo kroz Bosnu i sl : Duga svjetla su dobra i da oni iz kontra smjera cim prije vide tebe, a to vide na nacin da vide tvoj snop i dok matrix luduje s paljenjem/gasenjem.
Zna to itekako pomoci, sprijeci nekog kamikazu da se izbaci racunajuc “ma nema nikog u 2 jutri, mogu se izbacit”
Sent from my iPhone using Tapatalk