Re: ***Index, Čačkalo, Plavi oglasnik & Co*** - Oglasi i komentari
Quote:
Originally Posted by
Darjan
Ne kužim kako Seicento može doći u ikakav izbor za svakodnevno korištenje ako ti radijus kretanja nije kao hokejaškom golmanu. Auto ima 700 kg, sigurniji si na motoru nego u toj kašeti, što nije nebitan faktor uz današnje stanje na cestama.
Za grad top auto. Da u DE mogu naći nekog da nije strunuo kupio bih ga odmah.
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Quote:
Originally Posted by
danko0013
Za grad top auto. Da u DE mogu naći nekog da nije strunuo kupio bih ga odmah.
Definitivno,
Pogotovo pored Swifta, Clia, i svi ostalih auta koji su miljama ispred po pitanju sigurnosti.
https://youtu.be/NlDS8SMWTf8?si=fyVB98JOVol8GrFC
Quote:
Originally Posted by
danko0013
Ako je zbog okolnosti prisiljen voziti X7 onda si sigurno može priuštiti zabavan auto sastrane. Ako ga to zanima. Ako ga ne zanima vozi taj X7 i prst u uho onda ga zabava i auto ne zanimaju u istoj rečenici.
Ja nisam vozio taj cadillac ali su me vozili i auto je cool skroz i ima specifičan zvuk, i unutra je to drugačiji auto.
Zapalio se si bezveze ko hepo kocka.
Ma uopće se ne palim nego guram do kraja da vidim koliko gluparija ćeš napisat...
Pa nije tako nerealno da netko živi u gradu, ima troje djece i često putuje duge ture. Nema neograničen parking a treba mu velik i udoban auto. Dakle nema izbora vozit nešto zabavno jer budimo realni, Escalade nije zabavan na taj način.
I samo to je bila poanta jer si tvrdio da baš svatko može za pare koje ima voziti nešto zabavno. Ne može. Ovo sa X7 je samo jedan primjer, ima ih desetke. Hvala i doviđenja...
Quote:
Originally Posted by
Darjan
E ali nisu zabavni kao Seicento... a to je jedino bitno ako voliš aute.
Quote:
Originally Posted by
Luka_ri
Ma uopće se ne palim nego guram do kraja da vidim koliko gluparija ćeš napisat...
Pa nije tako nerealno da netko živi u gradu, ima troje djece i često putuje duge ture. Nema neograničen parking a treba mu velik i udoban auto. Dakle nema izbora vozit nešto zabavno jer budimo realni, Escalade nije zabavan na taj način.
I samo to je bila poanta jer si tvrdio da baš svatko može za pare koje ima voziti nešto zabavno. Ne može. Ovo sa X7 je samo jedan primjer, ima ih desetke. Hvala i doviđenja...
Takvih kakve si ti opisao poznam nekoliko. I svi imaju uz takav auto za prevesti familiju nekud imaju drugi i treći auto. Parking se može i unajmiti a gradsko drkalo gurnes gdje god. Rijetke su price gdje je X7 jedini auto.
Konkretno taj koji ima tog escalade ima mali gradski auto uz njega jer taj štagalj nigdje u gradu ne stane.
Ti si krivo shvatio. Ako ti je budget 100k za auto kupi kakav trebas za 95k a za 5k kupi nešto zabavno. Ista shema je ako je i auto za 20k ako ne mozes poklopiti vise stvari u jednom autu. Slažem se da je teško uklopiti vise stvari u jedan auto ali ako te auti i vožnja zanimaju uvijek mozes to uklopiti.
Quote:
Originally Posted by
Darjan
Kao netko tko je imao prometnu u swiftu 91g gti mogu ti reći da su svi ti auti za kurac po tom pitanju.
Quote:
Originally Posted by
Luka_ri
E ali nisu zabavni kao Seicento... a to je jedino bitno ako voliš aute.
Swift gti clio sport i sl su davno prestali biti auti od 1000€.
Quote:
Originally Posted by
danko0013
Kao netko tko je imao prometnu u swiftu 91g gti mogu ti reći da su svi ti auti za kurac po tom pitanju.
Ne bi baš rekao.
Pogotovo kad čovjek nije sam i ima obitelj, sve više gleda sigurnosni aspekt auta.
Sa 18 sam s dosta velikom brzinom zavrtio Yarisa iz 2001. na krov. Izišao bez ogrebotine, sva vrata su se uredno otvorila. Tu je i stvar sreće, ali da sam bio u Seicentu, vjerojatno ne bih ovo pisao.
I ne pada mi na pamet da bi dijete vozio u takvom autu.
A i priča o Seicentu Sporting za 1000 € nije realna, prijatelj je tražio skoro godinu dana auto u vrhunskom stanju i na kraju je malo ispod 3500 dao za Sportinga. A to je već rang cijene bilo kojeg gradskog auta.
Seicento je malo premoderan i zaobljen; meni je Cinquecento Sporting zakon. Mala kutija, sjekirom dizajniran. Viđam ih par po splitu, onako blago ćunirani, baš su zgodni. Pravi auto za poginut ko muškarac; ako se nema za kocku 325i.
Quote:
Originally Posted by
danko0013
Ti si krivo shvatio. Ako ti je budget 100k za auto kupi kakav trebas za 95k a za 5k kupi nešto zabavno. Ista shema je ako je i auto za 20k ako ne mozes poklopiti vise stvari u jednom autu. Slažem se da je teško uklopiti vise stvari u jedan auto ali ako te auti i vožnja zanimaju uvijek mozes to uklopiti.
Kužim ja šta hoćeš reći, ali u praksi to nije tako...
Onaj tko vozi auto od 95k neće biti sretan u nekoj razvalini od 5k. A sigurno neće dati 40k za polovni najjeftiniji X7 (lupam) da bi odvojio 60k za Caymana koji će većinu vremena stajati.
Te priče da se unajmi parking mjesto, zagura se, ovo se, ono se... onda je pametnije triput godišnje na Ringu ili Grobniku platiti dan vožnje i gaziti prave pile nego se patiti sa 20 god. starom trulom MX5 i brinuti jel krov u komadu ili curi...
Koliko se sjećam, ti u DE živiš sam, familija je u HR i vjerujem da nemaš čime ubiti vrijeme pa ti ovo dobro dođe. Zabavi te, uživaš i to je super. Ali ti si debela manjina po načinu života.
Ljudi 30+ obično imaju familiju, djecu, možda privatni posao, roditelje u godinama i sve to traži vrijeme, pažnju i lovu. Nema tu prostora za šarafanje stare Honde i riskiranje hoće li te ostaviti negdje na cesti... niti ćeš 400 eura mjesečno bacati na parking, regu i prateće troškove za auto koji jedva koristiš.