Re: ***Index, Čačkalo, Plavi oglasnik & Co*** - Oglasi i komentari
Quote:
Originally Posted by
Darjan
Gledam ovaj Porsche, i mislim da čovjek ne bi bio sretniji da se svaki dan vozio u kakvoj bezličnoj Toyoti i Porschea izvodio samo na sunčan vikend.
Život je kratak i nikad ne znaš što sutra može donijeti, tako da tko god je u mogućnosti kupiti auto koji mu je želja s postera, neka se ne misli puno.
Mislim da mi je ovo pitanje jedna od većih životnih misterija, i očito neću znati odgovor dok ne probam. I jednako tako, mislim da je to skroz individualno i da svatko treba odgovor naći za sebe. Možda je nekome zvuk boksera dovoljan da zaboravi na drkanje kuplunga u gužvi, zapinjanje na snijegu ili sagibanje kod ulaska u neki 911/Cayman.
Rekao bih da sam malo manji pacijent od Dragana i da bi možda mogao neko vrijeme živjeti s Caymanom kao DD. Možda bi mi nakon tri godine dojadilo plaćati 2-3x veće fiksne troškove u odnosu na 320, možda ne bi. Koje su to stvari kojih se trebam na drugoj strani odreći da platim veće troškove? Hoću li biti umoran kad odvozim 500km u komadu? Hoću li biti ljut jer mi pada kestenje i seru golubovi po Porscheu kojeg parkiram u centru?
Fakat pojma nemam :D
Quote:
Originally Posted by
IgorK
Mislim da mi je ovo pitanje jedna od većih životnih misterija, i očito neću znati odgovor dok ne probam. I jednako tako, mislim da je to skroz individualno i da svatko treba odgovor naći za sebe. Možda je nekome zvuk boksera dovoljan da zaboravi na drkanje kuplunga u gužvi, zapinjanje na snijegu ili sagibanje kod ulaska u neki 911/Cayman.
Rekao bih da sam malo manji pacijent od Dragana i da bi možda mogao neko vrijeme živjeti s Caymanom kao DD. Možda bi mi nakon tri godine dojadilo plaćati 2-3x veće fiksne troškove u odnosu na 320, možda ne bi. Koje su to stvari kojih se trebam na drugoj strani odreći da platim veće troškove? Hoću li biti umoran kad odvozim 500km u komadu? Hoću li biti ljut jer mi pada kestenje i seru golubovi po Porscheu kojeg parkiram u centru?
Fakat pojma nemam :D
Baš kako si rekao - skroz individualno, a i ne znaš dok ne probaš.
Recimo ja ne bih želio imati sportski Porsche kao daily, iz jednostavnog razloga što kad radiš uobičajene daily rutine koje ti se ne daju i ne voliš ih - tada ti i auto u kojem to radiš postaje tool i manje special.
OK je nekad, naravno, kad ti se hoće, ali da mi je daily, ne bih.
Pa i kad odeš na roadtrip neki, znaš kako je, nakon parsto km već si se debelo izguštao, a pred tobom još 3k koje si mogao provesti u nekom debelom izoliranom autu s proper navigacijom, surround zvukom, laser svjetlima i automatikom. :)
Po meni, balans je najbitniji, ne biti rob ničega, ali i cijeniti ono što imaš, pogotovo ako je iole special. Ma koliko mi svi voljeli aute, to su i dalje samo stvari i samo igračke. Pa ako se trebaš odricati nečeg bitnog da bi plaćao veće troškove, možda ipak malo spustiti nivo te željene igračke u nešto realnije...
Mene Porsche motivira da budem mlađi i bolji. :) Da ne opraštam više klijentima utrošene sate i ekspertizu. Da cijenu radnog sata držim u korak s onim što pružam, a ne inercijom ostaje stara jer "dugo radimo" dok sve drugo poskupljuje. Da nađem nove načine kako mogu pametnije raditi. Da budem u boljoj formi da bi mi ulazak u taj Porsche bio lakši (i pri svakom ulasku se podsjećam kako sam zadovoljan što sam se fizički doveo u red).
Eto, to je moj pogled.
Svakom njegovo...
Quote:
Originally Posted by
danko0013
Pa mozes naci veselje i u jeftinijim autima. Danas bez auta ne ide. Ako ti je budget 5000€ za auto ne mora to biti neki dosadni auto moze on biti i zabavan. Ja sam imao seicento sporting, dao 1000€ za njega vozio ga 2g i prodao za 1000€. Po meni je samo stvar da li da ili ne.
Drugi primjer, imam frenda kojo drka na civic type R odkad smo bili klinci, vozi neki auris dizel, jer malo trosi a radi 5000km godišnje, kad smo stavili na papir skuzili da nije to neka razlika godišnje naspram npr benz kojo trosi 12l. Ali type R je stariji od tog Aurisa i to ga jebe. Mene to ne bi jebalo ako bi dobio auto koji me zanima.
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Slažem se. Ima zabavnih auta koji nisu skupi, na primjer, Fordova i Hondi, koji se mogu vozit svaki dan.
Quote:
Originally Posted by
irmascher
190 2.3 16v zna malo malo ispasti neki za 7-8 koji treba ljubavi za 15 modeli koji su skroz vozni, mislim da je lik malo pobrkao.
Isto kao i 330ci kreću od 3500 pa nadalje. Samo treba biti strpljiv.
Quote:
Originally Posted by
Calamari
Slažem se. Ima zabavnih auta koji nisu skupi, na primjer, Fordova i Hondi, koji se mogu vozit svaki dan.
U svakom budgetu ima zabavnih auta bilo ti 5 10 15 20 25 30 35 40 45. Samo to nije svima ideja. I onda ne smijes biti opterećen markom.
… moze meni ova kamatarka za 8800€ :laugh:…
Quote:
Originally Posted by
danko0013
U svakom budgetu ima zabavnih auta bilo ti 5 10 15 20 25 30 35 40 45. Samo to nije svima ideja. I onda ne smijes biti opterećen markom.
Slažem se.
Quote:
Originally Posted by
danko0013
Pa mozes naci veselje i u jeftinijim autima. Danas bez auta ne ide. Ako ti je budget 5000€ za auto ne mora to biti neki dosadni auto moze on biti i zabavan. Ja sam imao seicento sporting, dao 1000€ za njega vozio ga 2g i prodao za 1000€. Po meni je samo stvar da li da ili ne.
Drugi primjer, imam frenda kojo drka na civic type R odkad smo bili klinci, vozi neki auris dizel, jer malo trosi a radi 5000km godišnje, kad smo stavili na papir skuzili da nije to neka razlika godišnje naspram npr benz kojo trosi 12l. Ali type R je stariji od tog Aurisa i to ga jebe. Mene to ne bi jebalo ako bi dobio auto koji me zanima.
Meni to sa staroscu nikad nije bio problem, nikad se nisam time ravnao. Isto sto se motorizacije tiče da, ak vozis manje km, uzmes jači motor ak je moguće , jednom se živi , u RH su jaki motori što se tiče godisnjih davanja ne-toliko-skuplji u nekim godišnjim dadžbinama od slabijih, u odnosu na DE recimo, ili evo i susjedstvo cujem da u Srbiji je visok porez na sve iznad 2.0.
Kod nas, i dan danas osiguram auto za 220€/godisnja premija. Sa 220kw i glavni grad, di to ima.
Quote:
Recimo ja ne bih želio imati sportski Porsche kao daily, iz jednostavnog razloga što kad radiš uobičajene daily rutine koje ti se ne daju i ne voliš ih - tada ti i auto u kojem to radiš postaje tool i manje special.
OK je nekad, naravno, kad ti se hoće, ali da mi je daily, ne bih.
Da meni to ne dolazi u obzir, no dobro ja sam tu mozda i prestriktan, nebih niti auto srednje više klase vozio nit vozim kao daily,a nikako sportski auto tipa Porsche. Jednostavno znam kakve rute dnevno imam i to mi ne dolazi u obzir, da imam miljune :) i dalje sumnjam da bih malog vozio na trening u 911 , nit u g60 tada .
Mada eto demantira me jedan od roditelja, on dovodi malog u onom Bentaygi...svega ima.