Re: ***Index, Čačkalo, Plavi oglasnik & Co*** - Oglasi i komentari
Quote:
Originally Posted by
danko0013
Ja sam golf gti se izvozao jer ga je imao kolega kad smo bili klinci i taj auto nikad me ničim nije impresiralo a svi drkali na njega. VR6 još i kuzim zbog zvuka ali gti mi je enigma.
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Mislia sam na usporedbu koja je bila prije, moderni 7 gti nasuprot neceg starog o čemu se pricalo. Za tog starog Gtia se slažem s tobom.
Ja za sebe samo mogu reći, kad god sam kupova aute razumom, razočarao sam se.
Quote:
Originally Posted by
Toni
Mislia sam na usporedbu koja je bila prije, moderni 7 gti nasuprot neceg starog o čemu se pricalo. Za tog starog Gtia se slažem s tobom.
Ja za sebe samo mogu reći, kad god sam kupova aute razumom, razočarao sam se.
Ma ja kupujem samo sta me veseli. Probam voziti i ako mi ne legne da je svima najbolji na svijetu nista od toga.
Quote:
Originally Posted by
danko0013
Ja sam golf gti se izvozao jer ga je imao kolega kad smo bili klinci i taj auto nikad me ničim nije impresiralo a svi drkali na njega. VR6 još i kuzim zbog zvuka ali gti mi je enigma.
Eto vidis, sve su emocije.. ja sam tamo negdje 2005 vozio Bravo HGT kojeg kuzim zbog zvuka kao ti VR6, nakon toga uzeo trojku GTI sa 2.0 16V, meni daj danas wow auto koliko god da je realno bezvezan.. [emoji846]
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
I ja imao HGT. 2.0. Stavio otraga originalni Supersprint zadnji lonac i maknuo srednji (moj nije imao katalizator).
Auto je trošio ko lud i nije bio brz ali zvuk...
Sve je to nostalgično i lipo, ali stvar je načina korištenja tih auta.
Ako ćeš ga drljat svaki dan u svim uvjetima, šteta je to radit nekom top primjerku. Ako nije top primjerak onda će te izluđivat kvarovima kao šta je pukla sajla od vrata, propuštanje vode tu i tamo, neko crijevo u motoru, čudna vibracija na 90km/h... pa ćeš gubit vrime, pare i živce jer ti auto treba a nemaš ga...
Ajde zamislimo da si u situaciji da ga imaš di držat pa provozat vikendom ili otići na neki izlet od par dana. Pod uvjetom da je auto zdrav i pouzdan. Da bi bio takav opet traži pare i vrijeme ali to je manji problem jer ne ovisiš o njemu. Ali mora bit propisna motorizacija i zabavan karakter. Tu već dolazimo do onoga da nema smisla ništa ispod M ili 330/540...
I opet se postavi pitanje koji auto imati za DD... isto neki BMW ili neki ogai...
Meni je srića da imam službeni pa taj služi za drljanja, ali je nesrića da nemam prostora za držanje trećeg auta a zbog familije ovaj obiteljski mora ostati praktičan i relativno nov.
Quote:
Originally Posted by
Luka_ri
Sve je to nostalgično i lipo, ali stvar je načina korištenja tih auta.
Ako ćeš ga drljat svaki dan u svim uvjetima, šteta je to radit nekom top primjerku. Ako nije top primjerak onda će te izluđivat kvarovima kao šta je pukla sajla od vrata, propuštanje vode tu i tamo, neko crijevo u motoru, čudna vibracija na 90km/h... pa ćeš gubit vrime, pare i živce jer ti auto treba a nemaš ga...
Nije šteta ništa, dok god čovjek gušta u tome što radi.
Gledam ovaj Porsche, i mislim da čovjek ne bi bio sretniji da se svaki dan vozio u kakvoj bezličnoj Toyoti i Porschea izvodio samo na sunčan vikend.
Život je kratak i nikad ne znaš što sutra može donijeti, tako da tko god je u mogućnosti kupiti auto koji mu je želja s postera, neka se ne misli puno.
https://www.topgear.com/car-news/ret...12-million-kms
https://youtu.be/8IXnSiUvEmw?si=52hUILhz0wstqj6i
Ovaj dida mi je idol.
Teško da je itko s većim guštom provezao milijun kilometara od njega
Quote:
Originally Posted by
Darjan
Nažalost to neki nikad neće skuziti.
Quote:
Originally Posted by
danko0013
Nažalost to neki nikad neće skuziti.
Zato što se sve vrti oko jebenih para.
A opet, ako netko nateže i jedva spaja - kako mu zamjeriti.
Ključ je, kao i uvijek, u balansu...
Quote:
Originally Posted by
klokan
Zato što se sve vrti oko jebenih para.
A opet, ako netko nateže i jedva spaja - kako mu zamjeriti.
Ključ je, kao i uvijek, u balansu...
Pa mozes naci veselje i u jeftinijim autima. Danas bez auta ne ide. Ako ti je budget 5000€ za auto ne mora to biti neki dosadni auto moze on biti i zabavan. Ja sam imao seicento sporting, dao 1000€ za njega vozio ga 2g i prodao za 1000€. Po meni je samo stvar da li da ili ne.
Drugi primjer, imam frenda kojo drka na civic type R odkad smo bili klinci, vozi neki auris dizel, jer malo trosi a radi 5000km godišnje, kad smo stavili na papir skuzili da nije to neka razlika godišnje naspram npr benz kojo trosi 12l. Ali type R je stariji od tog Aurisa i to ga jebe. Mene to ne bi jebalo ako bi dobio auto koji me zanima.