Re: ***Index, Čačkalo, Plavi oglasnik & Co*** - Oglasi i komentari
Quote:
Originally Posted by
Luka_ri
Pa ne vjerujem da će neki GTI izgubiti na cijeni u tri godine toliko koliko će E36 pojesti. Posebno akoje trulež od E36 a rijetki nisu.
Vezano na GTA, sjećam se da još od vremena kad sam Alfe pratio je ta imala velike kilometre. Sad je na cca 420tkm...
https://alfisti.hr/forum/index.php?topic=78676.750
Sa razlogom je takva cijena.
GTI je dobar primjer zanimljivog auta koji ne gubi puno na cijeni, ali većina modernih auta isto tako boluje od skupih kvarova koji mogu financijski zaviti u crno.
Umjesto Golfa se ubaci npr. 308 GTI ili bilo što sa N57 motorom i imaš potencijalni dernek ispod haube.
Za V6 Busso se ne treba bojati kilometara dok god nije trula. Ne vjerujem da će biti duže od tjedna na oglasniku.
Prije 15 godina su se ljudi zgražali na cijene BMW kocke od 4t €. I takva priča se sad povlači kroz E36 i E46.
Ali realno, čak ni financije nisu najveći problem u svemu tome. Ako sam ne možeš odraditi dosta toga, ulaziš u začarani krug majstora, fušera, laganja, krpanja i odugovlačenja koji ljudima ogade projekte.
Quote:
Originally Posted by
danko0013
Kad te aute realno budes mogao održati uz održavanje na cesti i za 20g dok ovi novi sa modulima i hrpom senzora budu u problemu.
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Te su priče oduvijek, od prelaska s karburatora na ajnšpric, na ABS, na električni servo i idu sa generacije na generaciju. Nedostatak tehnologije nije garancija kvalitete.
Na Bmw treba prijaviti aku tako da...
Sent from my SM-S921B using Tapatalk
Quote:
Originally Posted by
Fix
Abs problem moze biti i do senzora brzine kotaca, ovisi sta kaze dijagnostika. Ako je to, boschev kosta nepunih 50€. Ovo ostalo ne zvuci bas obecavajuce.
https://www.index.hr/oglasi/auto-mot...6-328i/7205646
Moje felge su na ovom zuci, ali ne znam kakav je auto. Zanimljivo ga je vidit svakako :laugh:
Boja je u originalu neka tamna, a presvucen je u foliju. Cim se E36 6 zyl s nesto nizom cijenom ne proda, i to u Dalmaciji gdje je etriseja svetinja, znas da nesto nije u redu 😄
Quote:
Originally Posted by
Darjan
Ali realno, čak ni financije nisu najveći problem u svemu tome. Ako sam ne možeš odraditi dosta toga, ulaziš u začarani krug majstora, fušera, laganja, krpanja i odugovlačenja koji ljudima ogade projekte.
Mislim da tocniji post nisam dugo procitao na ovom forumu.. [emoji3590]
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Quote:
Originally Posted by
Darjan
GTI je dobar primjer zanimljivog auta koji ne gubi puno na cijeni, ali većina modernih auta isto tako boluje od skupih kvarova koji mogu financijski zaviti u crno.
Umjesto Golfa se ubaci npr. 308 GTI ili bilo što sa N57 motorom i imaš potencijalni dernek ispod haube.
Za V6 Busso se ne treba bojati kilometara dok god nije trula. Ne vjerujem da će biti duže od tjedna na oglasniku.
Prije 15 godina su se ljudi zgražali na cijene BMW kocke od 4t €. I takva priča se sad povlači kroz E36 i E46.
Ali realno, čak ni financije nisu najveći problem u svemu tome. Ako sam ne možeš odraditi dosta toga, ulaziš u začarani krug majstora, fušera, laganja, krpanja i odugovlačenja koji ljudima ogade projekte.Te su priče oduvijek, od prelaska s karburatora na ajnšpric, na ABS, na električni servo i idu sa generacije na generaciju. Nedostatak tehnologije nije garancija kvalitete.
Sorry, ja to ni ne razmatram kao opciju jer smatram da moraš biti lagani luđak (da ne kažem budala) za kupiti N57 ili neki 308.
Ne treba se bojati kilometara kada pričamo o autu od 250-300. Ovo sa 400 plus, auto koji je nedavno lakiran da se dovede u red, na 280 su slagane glave jer je pregrijan itd. Ne bi ga baš razmatra. Prodat će se sigurno, ali ne zato šta vridi te pare nego zato šta je najjeftiniji.
Kako si reka, nije sve u lovi. Dapače, malo toga je u lovi. Ali vrijeme i živce više nema nitko. Radije ih provedem na roštilju sa ekipom ili na izletu sa klincima nego tražeći mjesto di prokišnjava kakav civilni BMW ili ganjajući majstora da pokrpa pragove.
M divizija je druga priča... tu se trud već donekle isplati.
Quote:
Originally Posted by
Firechicken
Tocno situacija koju sam ja imao sa plavim 330ci.
Platis auto neku X cifru, onda ulozis 2x toliko, veselis mu se ko kreten, i razjebe te do te mjere da ti se zgadi.
5k€ pojede stari "ispravan" auto, kamoli ne neki projekt di iz aviona vidis da mu treba ljubavi.
Ali pustite mene ogorcenog starca, samo nek se sarafa [emoji41]
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Ma rijetko tko više šarafa... znaš li ti nekoga od ekipe da se šarafa ka nekad? Društvo, gajba, garaža kod nekog dide iz društva...?
Sve je to ostarilo a ovi mlađi su samo za IG i trenutnu slavu zainteresirani...
Quote:
Originally Posted by
Darjan
To je velika istina.
Što se tiče ove GTA, meni je suludo dati 14k za auto sa 415k km, pa da je ne znam kakav raritet. Salonsko stanje neće biti nikad, karavan je, ima plin. Nije mi to više materijal za vikend auto, a ak se realno gleda, u svakodnevnoj eksploataciji je vrlo vjerojatno da će svaki čas nešto zezati. A otići može praktično sve i u tim godinama i na tim kilometrima je sve potrošni materijal. Da sad ne ulazim u raspravu u kakvom je stanju limarija, da li je nešto već rađeno itd. Vozio sam GTA i taj motor je nešto prekrasno i očaravajuće, ali kilometraža je brutalna.
Baš kako kaže BigD... ta GTA više nije za ništa.
A u svrhu DD je sam vlasnik sve reka...
"Nakon dugo vrimena, nesto se događa...neplanirano dosla mlađa sestra. Skoro duplo slabija i motor trosi krivo gorivo, al sve ostalo je miljama bolje od starog bučnog karavana... :drive:
Boja končar bijela, antikni ručni mjenjač i obični ovjes...
Mogu reć da san oduševljen."
Čovjek kupio Giuliu dizel.
Ja sam malo slab na taj auto, jer je nov bio parkan tri kuće od mene :-) Jbg, sad su to tempi passati...
U principu, drago mi je da je još na cesti. Lako je pametovati što napraviti s tuđim autom, ali ja to ne bih prodavao. Vozio bih ju povremeno i to je to. OK, ako se proda, proda.
Svatko zna sta mu auti neki vrijedi. Ja ne bih dao možda netko drugi bude. To je jako nezahvalno komentirati.
Ja ne bih kupio Giuliu Dizel a ni BMW dizel, sa druge strane imam Wankel [emoji1787][emoji1787][emoji1787] tako da ja nisam mjerodavan.
I još uvijek sam sarafim ali imam više auta i prostor pa si dam vremena i odradim sta treba. I nije mi problem preventivno nesto promijeniti ali glupi kvarovi me ispizde.
Sent from my SM-S938B using Tapatalk