Re: Novi korisnici ne ispunjavaju profil prema pravilima foruma.
Pa jednostavno idemo prema zaglupljivanju. Ne želiš da ti fejs koristi podatke? Ne daj mu ih. Ne želiš da forum zna tko si? Idi na drugi.
Po meni je svrha GDPR-a to da se spriječi neovlašteno korištenje nečijih podataka u raznorazne svrhe. A neke korporacije do tih podataka često dolaze "skrivećki".
Slažem se. To kaj rade s GDPR-om je bolesno. Meni kao pravniku ta izdrkavanja toliko idu na kurac da sam sve vezano uz to dao kolegici da radi, a nju to baš veseli :D
Vrhunac mi je slanje molbi za posao. Ono - ako te brine da će te netko nazvati za godinu dana da ima slobodno radno mjesto za tebe, jebote, sjedi onda doma i ne šalji molbu.
a da ti ne kazem da sam svako malo bio u briselu na radnim sastancima vezano uz tu direktivu.... i sudjelovao u njenoj izradi u nasem zakonodavstvu.... srecom maknuo sam se sa toga jer je to za....
Quote:
Originally Posted by
IgorK
Slažem se. To kaj rade s GDPR-om je bolesno. Meni kao pravniku ta izdrkavanja toliko idu na kurac da sam sve vezano uz to dao kolegici da radi, a nju to baš veseli :D
Vrhunac mi je slanje molbi za posao. Ono - ako te brine da će te netko nazvati za godinu dana da ima slobodno radno mjesto za tebe, jebote, sjedi onda doma i ne šalji molbu.
Quote:
Originally Posted by
Matt
xbanje u zdrav mozak, ako pise stavi ime i prezime a ne zelis, uopce se nemoj regati na forum i gotovo:
Bas tako, nije forum pod obavezno.Ako zelis pisat stavis tocne podatke i super.Ne kuzim sta je problem u tome da stavis ime i prezime.
I sta je sa tom direktivom u RH? Je li jos u postupku razmatranja ili je donesena? [emoji16]
Gesendet von meinem SM-G950F mit Tapatalk
Quote:
Originally Posted by
peepe
Bas tako, nije forum pod obavezno.Ako zelis pisat stavis tocne podatke i super.Ne kuzim sta je problem u tome da stavis ime i prezime.
I sta je sa tom direktivom u RH? Je li jos u postupku razmatranja ili je donesena? [emoji16]
Gesendet von meinem SM-G950F mit Tapatalk
donesena je i primjenjuje se
znam kad sam trazio ponudu za komarnike da sam tri dana se dopisivao da bi mi dali ponudu
jer moraju prvo prikupit privolu
al
opustili su se ljudi rijetko tko to jos trazi
Ovo je jedini forum koji te podatke javno objavljuje, na drugima pise samo ime, a na nekima niti ime, u biti ima Nick, tako da me nitko ni ne treba zvati imanom na forumu, kad netko nekog oslovi sa imenom, moram odvrtit 5 stranica unatrag da vidim o kome se prica uopce i kome se replicira... Zato nick sluzi...
Jednostavno se to makne iz profila i problem rjesen, vozilo i relaciju kuzim zasto su, ali ime i prezime i ne kuzim bas zasto bi bilo bitno znat...
nije samo ime i prezime bitno... trik je u tome da na osnovu bilo kakvih preferncija mozes zakljuciti o kome se radi i na temelju toga saznati njegov identitet
npr. 99,99% foruma, aktivnih članova, zakljucit ce o kome se radi ako kazes 6 cilindara i jos ako je lubenicar.... :)
zato i sluzi direktiva da se takvi podatci zastite, od koje cega njima znanog...a vlasnik takvih informacija je admin foruma...
sad uzmi slucaj da ti odjednom pocne stizati neki oblik marketinskog sadrzaja koji je izravno povezan sa ovim forumom a u pozadini je zapravo jedan od sponzora foruma... za zakljuciti da je admin te podatke ustupio trecoj strani i tu onda mozes uci u bitku...
i sad uzmi jos vece nebuloze... podatci se cuvaju odredjenim rokom... i nakon toga bi SVI ponovno morali dati privolu za koristenje istih... ispada da bi svako malo se morao regati....a svrha foruma je da postovi ostaju trajno
nije to bas tako forum pa je javan i pa pa.... ipak admin je duzan voditi brigu o zakonodavstvu i sukladno tome prilagoditi forum istom....
Dajte mi netko od Admin teama svoj mail da pošaljem tekst u Wordu,koji treba prilagodoti ovom Forumu i onda staviti u sticky temu uz pravila foruma, da svi obavezno pročitaju. To je jedna stvar.
Druga stvar je da se krenu brisati imena iz profila, i ukine obaveza upisivanja istih kod rege.
I problem riješen.
jesi siguran?
1.
„osobni podaci” znači svi podaci koji se odnose na pojedinca čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi („ispitanik”); pojedinac čiji se identitet može utvrditi jest osoba koja se može identificirati izravno ili neizravno, osobito uz pomoć identifikatora kao što su ime, identifikacijski broj, podaci o lokaciji, mrežni identifikator ili uz pomoć jednog ili više čimbenika svojstvenih za fizički, fiziološki, genetski, mentalni, ekonomski, kulturni ili socijalni identitet tog pojedinca;
2.
„izrada profila” znači svaki oblik automatizirane obrade osobnih podataka koji se sastoji od uporabe osobnih podataka za ocjenu određenih osobnih aspekata povezanih s pojedincem, posebno za analizu ili predviđanje aspekata u vezi s radnim učinkom, ekonomskim stanjem, zdravljem, osobnim sklonostima, interesima, pouzdanošću, ponašanjem, lokacijom ili kretanjem tog pojedinca;
nije samo ime i prezime ......
Druga stvar je da se krenu brisati imena iz profila, i ukine obaveza upisivanja istih kod rege.
I problem riješen.[/QUOTE]
| 1. |
„osobni podaci” znači svi podaci koji se odnose na pojedinca čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi („ispitanik”); pojedinac čiji se identitet može utvrditi jest osoba koja se može identificirati izravno ili neizravno, osobito uz pomoć identifikatora kao što su ime, identifikacijski broj, podaci o lokaciji, mrežni identifikator ili uz pomoć jednog ili više čimbenika svojstvenih za fizički, fiziološki, genetski, mentalni, ekonomski, kulturni ili socijalni identitet tog pojedinca;
|