Re: ***Index, Čačkalo, Plavi oglasnik & Co*** - Oglasi i komentari
Quote:
Originally Posted by
Luka_ri
Meni kilometraža nije najbitnija stvar na autu jer neke možeš uništiti u 100tkm, a neki mogu biti još dobri i na 300tkm.
Ali koliko god to ovisilo o načinu upotrebe, činjenica je da je sve preko 300tkm već ozbiljno eksploatirano, a preko 500tkm bi rekao da je zrelo za komplet zamjenu ovjesa, kočnica, otvaranje motora itd. uz hrpu pratećih estetskih zahvata.
Pa nije ni meni, inace ne bi gledao te modele, ali ovakva kamionska kilometraza s tom cijenom je pomalo suluda.
Quote:
Originally Posted by
luka92
Zar postoji auto koji do 300 000 nije komplet na drugom ovjesu? Ili su u nas amortizeri ok sve dok ne cure? [emoji23]
Poslano sa mog SM-N950F koristeći Tapatalk
Amortizeri, seleni i gumice balansštange nisu cijeli ovjes. Ja računam na doslovno cijeli ovjes. Sve vilice, spone, gumice, selene, amortizere, opruge, ležaje itd.
Isto i sa kočnicama...reparacija ili zamjena klješta, sva nova crijeva, sajle, diskovi, pločice itd.
Ali nikome se to ne radi na autu starom 20 godina sa 500tkm pa dolazimo do toga da je auto sa 500tkm dobar jedino za dijelove?
Nije problem visoka kilometraza, nego visoka cijena vezana uz tu kilometrazu. Jos su gori slucajevi kad se za aute visoke klase sa 300+ k km trazi 25-30k eura. Stvarno ne razumijem mentalni sklop osobe kojem je to interesantna kupnja. Ajde sa kosta neku sicu, pa ga se vozi dok ne ode nest kapitalno.
Sent from my NX595J using Tapatalk
Nista od tih gumenih dijelova nije bolje na onom od 30k km koji ima iste godine...
Vrijeme unistava aute, ne kilometri, oogotovo na autu koji se stalno vozi i na kojem se mjenja sve sta ode...
Prijatelj stalno kupuje aute sa 400+k km i nema nikakve posebne probleme koje nebi imao na autu sa 150k km...
Sve ovisi na sta naletis...
Quote:
Originally Posted by
Big D
Nije problem visoka kilometraza, nego visoka cijena vezana uz tu kilometrazu. Jos su gori slucajevi kad se za aute visoke klase sa 300+ k km trazi 25-30k eura. Stvarno ne razumijem mentalni sklop osobe kojem je to interesantna kupnja. Ajde sa kosta neku sicu, pa ga se vozi dok ne ode nest kapitalno.
Sent from my NX595J using Tapatalk
Slažem se. Da je onaj 530d 1.500 eura nitko ne bi pisnuo. Zanimljiva boja/oprema pa ako se nekome šarafa neka se zafrkava. Ali za 5.900 je smiješno.
Da, svojevremeno je bio onaj 530d F10 sa 400tkm i drugim motorom za 15.000 eura pa je većina foruma graknula kako je to realna cijena. Prodavao se mjesecima, i za manje od tih 15.000...
Takav auto bi stvarno kupio samo iz provjerenog izvora i za smiješne novce.
Quote:
Originally Posted by
Mouse-RI
Nista od tih gumenih dijelova nije bolje na onom od 30k km koji ima iste godine...
Vrijeme unistava aute, ne kilometri, oogotovo na autu koji se stalno vozi i na kojem se mjenja sve sta ode...
Prijatelj stalno kupuje aute sa 400+k km i nema nikakve posebne probleme koje nebi imao na autu sa 150k km...
Sve ovisi na sta naletis...
Ti se referiraš na aute koje ti voziš i vjerujem da su u OK stanju. Ali ne može mehanika biti u istom stanju na autu starom 3 godine i 50tkm ili autu starom 3 godine i 400tkm. Jednostavno nema šanse.
Ja govorim o autu starom 20 godina i 500tkm i autu starom 20 godina i 400tkm, ne o autima starim 3 godine...
Da mi kojim slučajem netko doslovno pokloni ovakav e39 sa 500 tkm +, sa uvjetom da ga moram imati recimo 5 godina i voziti 15.000 -20.000 km godišnje a pritom propisno servisirati, ja bih mu zahvalio i odbio.
Jednostavno nisam toliko bogat da si to priuštim. Ali poštivam i drugu stranu kojoj je e39 sa kamionskom kilometražom predmet želja.
Edit
Ja govorim o autu starom 20 godina i 50tkm i autu starom 20 godina i 400tkm, ne o autima starim 3 godine...
Quote:
Originally Posted by
mariola
Jednostavno nisam toliko bogat da si to priuštim.
Koja je očekivana vrijednost tvog Hyundaia za 5 godina i +100tkm?
Na novijem autu pušiš sa padom vrijednosti, a na starijem sa održavanjem. Iako i u jednom i drugom slučaju ima iznimki. Npr. da kupiš auto bitno ispod cijene ili naletiš na polovnjaka koji je održavan kako nije nijedan drugi.
Ja na E60 imam 398 000 trenutno cini mi se. Sad je 2x bolji, ispravniji i pouzdaniji nego prije 3god kad je imao 200 000.
Bez pardona bi sjeo i opalio 5 000Km u 5dana s njim.
Sve je stvar odrzavanja i kako se auto koristi, ako ga ne vozis non stop, velika je sansa da ce te iznevjerit na prvom vecem putu, jer jednostavno se ne vozi, ne koristi..
Poslano sa mog SM-N950F koristeći Tapatalk