Re: ***Index, Čačkalo, Plavi oglasnik & Co*** - Oglasi i komentari
Ja za ovo ne bi uplatio preko 1000€ unaprijed.. Ludost je dati novce za auto koji je na drugom kraju svijeta, a nista ne znas. Ni o autu, ni o posredniku
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kako ide ona pjesma, "mene tjera neki vrag". :fishing[1]:
Uspio sam ipak naci web stranicu "specijalista" za uvoz iz Juzne Koreje i Japana, https://www.apexs-imports.de/blank, zastupnik tj vjerojatno i vlasnik firme je Hakan Aygör, ime koje bas uliva povjerenje, a i adresa firme pogotovo uliva povjerenje, "ogroman auto-salon sa autima frisko doveznim iz Juzne Koreje i Japana", hau jes nou.
https://www.google.com/maps/place/Sc...oASAFQAw%3D%3D
Naravno, porezni broj se nigdje ne spominje, sto jos povecava sumnju u stvarne namjere vlasnika firme.
Za usporedbu, na stranicama MX-motorsporta sto je ciken predlozio se uredno nalazi porezni broj firme. https://mx-motorsports.de/impressum/
Može li se uvesti iz Švicarske auto
Posto visin na swiss bmw
Poslano sa mog SM-G965F koristeći Tapatalk
Moze,ali placas ppmv+pdv(ovo nisam 100% siguran)+carina jer nije EU
Zivila nam europa [emoji16]
Quote:
Originally Posted by
bglIS18
Moze,ali placas ppmv+pdv(ovo nisam 100% siguran)+carina jer nije EU
Zivila nam europa [emoji16]
A za oldtimere?
E to neznam kako ide ni iz EU..najprije ce to @danko znati ili ako je netko vec uvozija.
Ali nekako mi u glavi da sam procita da se unutar EU ne placa ppmv,a van eu ce vjv biti otpad po kg+pdv+carina
Quote:
Originally Posted by
marac83
A za oldtimere?
Mislim da je sve osim ppmv.
Eh da...
Quote:
Originally Posted by
marac83
A za oldtimere?
Prvo ga prebaci na DE papire bilo Oldtimer ili bilo sta jer ti budu na zollamtu u DE priznali ugovor/racun sa dokazom o transakciji a u HR ti budu jeli govna koliko to vrijedi, nedaj boze ako si povoljno kupio budu ti osnovicu uzeli da se sledis. U biti najjeftinije je preko Nizozemske ali trebas nekog tamo, ja sam imao kolegu koji je imao salon ali je pokojni.
Placa se cijena+transport 10% pa plus PDV na to u DE 19 u HR 25 %. I onda na to ppmv naknade za okolis, homologacija.
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Quote:
Originally Posted by
danko0013
Prvo ga prebaci na DE papire bilo Oldtimer ili bilo sta jer ti budu na zollamtu u DE priznali ugovor/racun sa dokazom o transakciji a u HR ti budu jeli govna koliko to vrijedi, nedaj boze ako si povoljno kupio budu ti osnovicu uzeli da se sledis. U biti najjeftinije je preko Nizozemske ali trebas nekog tamo, ja sam imao kolegu koji je imao salon ali je pokojni.
Placa se cijena+transport 10% pa plus PDV na to u DE 19 u HR 25 %. I onda na to ppmv naknade za okolis, homologacija.
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Hvala, uglavnom kemijanja..