Re: ***Index, Čačkalo, Plavi oglasnik & Co*** - Oglasi i komentari
Quote:
Originally Posted by
Firechicken
N57 ne zelim vise vidjet ni u katalogu [emoji28]
Alaluja. :laugh:
Quote:
Originally Posted by
Perinho
Mislis, drzi motor u preniskim okretajima pa pumpa ne moze postici dovoljno jak tlak ulja?
Moguce je.
To sigurno ne može bit dobro, ja redovito ubacimo u sport mod jer vucaranje po magistrali često bude na 1200 okretaja.
Lako na dizelu. I na benzincu ga on drži na 1200rpm, nekad i niže. Tehnologija i ekologija.
Kolega s odjela prije 5g kupio 530xd f10 sa 60tkm. Znaci niti se sta razumije niti sta posebno pazi. Sad je na 240tkm, klepece mu lanac zadnju godinu dana na paljenju, zaboli ga neka stvar, ulje mjenja svakih 20tkm i ovjes sta proklapa.
I eno sad ce ga zamjenit za g30. Znaci covjek se auta bas bas navozao i ajde sas budi pametan.
Sto se tiče mjenjača, vjerujem da injzenjeri opet znaju sta rade, ali meni ta saltanja i voznje na 1500rpm nikako ne mogu sjest, radije neka obrtaja i boljeg podmazivanja vec ustede 2dl goriva.
Tocno to, meni je smijesno sto znam par tih motora koji imaju preko 300k i ljudi nikad nisu nista taknuli, auto ih sluzi i sve je top[emoji16]
Sent from my iPhone using Tapatalk
Quote:
Originally Posted by
Firechicken
Pumpa je samo jedan od x djelova koji su failani na tom motoru, da je samo do nje odavno bi se stavljale upgradane i vozilo pola milona s istim blokom i radilicom.
Na N57 se spoj apsolutno svega sto se moglo poddimenzionirat i krivo izdizajnirat.
Radilice su nikakve, lezajevi su od katastrofalne legure, podmazivanje je lose, najprije najebe srednji lezeci lezaj jer su na tom dijelu bloka montirane turbine i prenose se te lude temperature i na sami blok, naravno da izmjene ulja na 30tkm ne pomazu, gdje ulje ima vise nafte nego ulja i to malo sto se podmazuje je vise ispiranje lezaja nego podmazivanje.
Sto se ne spominje uopce je pucanje glava izmedju ventila, kad se zvijezde poklope pa donji dio motora prezivi, najebe pak to.
Ja sam stvarno spreman na svakakve poteze, ostavio sam novava i novaca mehanicarima boreci se s vjetrenjacama ali N57 ne zelim vise vidjet ni u katalogu [emoji28]
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
A sta su tvoja besciljna lutanja na kraju saznala za B57? Oces mi slat pare da ga popravim ili? [emoji23]
Quote:
Originally Posted by
luka92
A sta su tvoja besciljna lutanja na kraju saznala za B57? Oces mi slat pare da ga popravim ili? [emoji23]
Sva otkrica sam ti direkt prosljedio, nije bajno al je bolje osjetno od N serije, jedino dijelite identicne donje polutke lezajeva, ali hajd ti bar imas najmanje zlo od svih njih.
I dalje mi klik tu i tamo pobjegne na G05 M50d ali nakon svega ne znam dali sam toliko hrabar [emoji28]
Sto se tice N57 sa xxx km, i ja bi da sam prodao X5 sa 230tkm prije havarije lupao po svijetu kako su to urote i lazi, ali neminovno je da ce svaki, ali svaki prije ili kasnije failat na istim tockama.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Zamisli te hrabrosti, prosvira ti xx.xxx vozila, i ti na iducu generaciju stavis identicne polutke lezaja. Freude am fahren[emoji18]
Quote:
Originally Posted by
luka92
Tocno to, meni je smijesno sto znam par tih motora koji imaju preko 300k i ljudi nikad nisu nista taknuli, auto ih sluzi i sve je top[emoji16]
F10 2.0d, radni auto bio, prodan sa 300tkm susjedu, sad je sigurno na min 400tkm.
Lanac tvornički, vjv i filter goriva, osim ulja nikad ništa na autu nije taknuto i još uvijek je na drugom setu diskova.
Lutrija, a i pravilo je da se auti koji su drlje ne kvare.
ma daj ove su mi najace, autu nikad nista......., a kad ga ides kupovat od tog istog onda auto ima mali milijon sitnica za popravit, te bali ulje, te nevalja ovjes, te ovo te ono....kojih cnrnih 400.oookm jbt to je vec grob ako nije servisiran kako treba i na vrime
ovo za filter i diskove necu ni komentirat
ima bit da se taj jedva i kotrlja, i kao nije mu nista