Re: ***Index, Čačkalo, Plavi oglasnik & Co*** - Oglasi i komentari
Quote:
Originally Posted by
bglIS18
2.4 je bija u starom t4 obicni dizel.
2.5 je takodjer r5 ali turbo.
Evo recimo ja goreg motora nisam srija. Govnjivo govno koje krepava isto ka n57..
Tako da ja bi reka da je to sve individualno.
Ali ako se gleda t5 onda jedino 1.9tdi,makar je jeftiniji kad krepane. Skupe su jedino getribe ali tako je za svaku motorizaciju.
Ako se vito kupuje onda makar ona 2generacija FL,pfl je poprilicno “mekaniji”. Motori su okej svi ali najbolje 110-116cdi,v6 je poprilicno teze naci dobar.
Trafic/vivaro su solidni oni stariji,2.5dci su mozda i izdrzljiviji ali getribe su im poprilicno lose i ako nije vec radjena bit ce. Ali se drze solidno sa hrdjanjem.
Neka osobna iskustva s obzirom da sam poprilicno prominija.
Trebati će mi s Euro 6 normom, pa sam prinuđen na ove 1.6 i 2.0 motoriće.
Inače često koristim W639 111 CDI mapiran na 190 konja, vrhunski ide i nema mu smrti.
Quote:
Originally Posted by
bglIS18
2.4 je bija u starom t4 obicni dizel.
2.5 je takodjer r5 ali turbo.
Evo recimo ja goreg motora nisam srija. Govnjivo govno koje krepava isto ka n57..
Tako da ja bi reka da je to sve individualno.
Ali ako se gleda t5 onda jedino 1.9tdi,makar je jeftiniji kad krepane. Skupe su jedino getribe ali tako je za svaku motorizaciju.
Ako se vito kupuje onda makar ona 2generacija FL,pfl je poprilicno “mekaniji”. Motori su okej svi ali najbolje 110-116cdi,v6 je poprilicno teze naci dobar.
Trafic/vivaro su solidni oni stariji,2.5dci su mozda i izdrzljiviji ali getribe su im poprilicno lose i ako nije vec radjena bit ce. Ali se drze solidno sa hrdjanjem.
Neka osobna iskustva s obzirom da sam poprilicno prominija.
Jbg, ne sjecam se vise je li bio 2.4 ili 2.5, davno je bilo, znam da je bio tdi petak sa plavim i, taj je bio neunistiv.
Quote:
Originally Posted by
Darjan
Trebati će mi s Euro 6 normom, pa sam prinuđen na ove 1.6 i 2.0 motoriće.
Inače često koristim W639 111 CDI mapiran na 190 konja, vrhunski ide i nema mu smrti.
Onda t6,samo nek nije bitdi. Ili ovaj noviji vito,ali i tu gledaj da je makar 150ks. Ovi slabiji su kao sto znas renol,cak nije ni to problem nego su preslabi. Vitu bi ja cak gleda automatik,transportere nisam proba s dsg-om…ali budi spreman da i oni truljave nazalost. E da,ja pricam o teretnom programu,sitija sam se da tebi triba putnicki..mozda(iako sumnjam) ima kakve razlike po pitanju zastite.
Umene stricu taj T4 2.5 TDI Multivan, sa 110 kw, zaribo na 15tkm. Izdala ga uljna pumpa. Bio novi kombi.
Za vitu, w639, pogotovo ovaj om651, kažu sklon rikavanju. Moj, 100kw, podešavanje da prati sve 2.0 turbodizel limuzine, dobro služi, neću ga hvaliti puno da ga ne ureknem. Prvi vlasnik napravio 230tkm, ja dodao još 375 za sad, i uglavnom se vozimo na 3000 okretaja. Je pojeo novaca na održavanju, ali služi.
Kako je mene izdao i M57, I neki drugi nepoderivi motori, pa i ovi 2.5 tdi, mislim da ču ja uzet jedan N57. Mislim da bi mene mogao dobro služiti.
Promijeni uljnu pumpu, radi servis na 10k i nikakvo cudo da ti izdrzi 250-300
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ko tebi i čikenu?
I kako to da je sad sve do pumpe?
Ako je na vrijeme promjenis, moze biti samo do pumpe.
Kad je lukin prolupao, to se na forumu nije tako gledalo, nego su svi kleli bmw što ne kupi druge kvalitetnije ležaje.
Uglavnom, evo još jedna teorija: za sve je kriv ZF8HP.
Da čujem.
Quote:
Originally Posted by
Vili
Uglavnom, evo još jedna teorija: za sve je kriv ZF8HP.
Mislis, drzi motor u preniskim okretajima pa pumpa ne moze postici dovoljno jak tlak ulja?
Moguce je.
Pumpa je samo jedan od x djelova koji su failani na tom motoru, da je samo do nje odavno bi se stavljale upgradane i vozilo pola milona s istim blokom i radilicom.
Na N57 se spoj apsolutno svega sto se moglo poddimenzionirat i krivo izdizajnirat.
Radilice su nikakve, lezajevi su od katastrofalne legure, podmazivanje je lose, najprije najebe srednji lezeci lezaj jer su na tom dijelu bloka montirane turbine i prenose se te lude temperature i na sami blok, naravno da izmjene ulja na 30tkm ne pomazu, gdje ulje ima vise nafte nego ulja i to malo sto se podmazuje je vise ispiranje lezaja nego podmazivanje.
Sto se ne spominje uopce je pucanje glava izmedju ventila, kad se zvijezde poklope pa donji dio motora prezivi, najebe pak to.
Ja sam stvarno spreman na svakakve poteze, ostavio sam novava i novaca mehanicarima boreci se s vjetrenjacama ali N57 ne zelim vise vidjet ni u katalogu [emoji28]
Sent from my SM-S918B using Tapatalk