Re: ***Index, Čačkalo, Plavi oglasnik & Co*** - Oglasi i komentari
Quote:
Originally Posted by
Perinho
Nikad nisam kod kupovine auta razmisljao o kasnijoj prodaji, plan je imati ga najmanje 5 godina, tehnika bi trebala biti provjerena iz drugih modela u grupi.
Ipak, probna voznja ce dati vise odgovora nego gledanje oglasa, meni se auto jako sviđa, izgled, boja, oprema, sve mi je top.
Ja razmišljam i o naknadnoj prodaji, sad sam htio kupiti Volvo pa opet nekako prevagnuo Audi možda i zbog daljnje prodaje.
Taj Genesis bi morao vući na premium unutra baš me zanima kakv je u vožnji.
Clan obitelji mi ima onaj t6.1 200ks dsg.
Fantasticno vozilo u svakom smislu, imao je i onaj novi hybrid neki 1.4benga i struja ali to je bilo uzas.
Jako skup kombi ali vrijedi jako puno[emoji1787]
Sent from my iPhone using Tapatalk
Quote:
Originally Posted by
irmascher
T6 sa 2.0 tdi biturbo je tesko smeće od auta.
Gledam onoga 102 hp ili 150... Ne tražim ništa puno od opreme, samo da ima duplu klimu i tempomat.
Quote:
Originally Posted by
Darjan
Gledam onoga 102 hp ili 150... Ne tražim ništa puno od opreme, samo da ima duplu klimu i tempomat.
Referiram se na vozila hitne pomoći u obliku T6-ice. Kad su došli svojevremeno jedan od 150ks za prijevoz pacijenata na dijalizu, taj eno i dan danas vozi. Biturbo je bio bas vozilo hitne, on je zaribao nakon 40tkm, nije kukavac napravljen za hladne startove kojim je vozilo hitne uvijek izloženo.
Dok primjerice stari T4 2.5tdi je odradio kao vozilo hitne oko 470tkm i nikad mu motor nije otvaran niti turbo mjenjan, uzeo ga lik na licitaciji prije 10g i dan danas ga uredno koristi :)
Quote:
Originally Posted by
irmascher
Biturbo je bio bas vozilo hitne, on je zaribao nakon 40tkm, nije kukavac napravljen za hladne startove kojim je vozilo hitne uvijek izloženo.
To je do vozaca koji su ga hladnog gazili, jos ako se ulje mijenjalo na 30.000km, eto ti recepta za katastrofu.
pretpostavljam da u opisu posla vozaca HITNE pomoci ne stoji:
"pri izlasku na intervenciju, a posebice ako je motor hladan, lagano voziti dok motor ne dodje na radnu temperaturu"
Istim uvjetima je bio izložen i T4 i to na lošijem gorivu u svoje vrijeme pa je izgurao pola miliona, ovaj ni 50tkm.
Motori koji nemaju veze jedan s drugim, je li u T4 bio redni petak, 2.5 litre, te nisi mogao zaklat sve da si htio, ovi moderni su preosjetljivi na lose postupanje.
Greska, 2.4 litre redni petak.
2.4 je bija u starom t4 obicni dizel.
2.5 je takodjer r5 ali turbo.
Evo recimo ja goreg motora nisam srija. Govnjivo govno koje krepava isto ka n57..
Tako da ja bi reka da je to sve individualno.
Ali ako se gleda t5 onda jedino 1.9tdi,makar je jeftiniji kad krepane. Skupe su jedino getribe ali tako je za svaku motorizaciju.
Ako se vito kupuje onda makar ona 2generacija FL,pfl je poprilicno “mekaniji”. Motori su okej svi ali najbolje 110-116cdi,v6 je poprilicno teze naci dobar.
Trafic/vivaro su solidni oni stariji,2.5dci su mozda i izdrzljiviji ali getribe su im poprilicno lose i ako nije vec radjena bit ce. Ali se drze solidno sa hrdjanjem.
Neka osobna iskustva s obzirom da sam poprilicno prominija.