Re: ***Index, Čačkalo, Plavi oglasnik & Co*** - Oglasi i komentari
Quote:
Originally Posted by
luka92
Jel G31 nazad ima jastuke? Kakav mu je ovjes otraga?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ima jastuke, da... Ali sa VDC nisu oni obični nego neki drugi. 1400 eura je set.
Po pitanu VDC... Malo sam se ganjao sa nekim S3 iza Munchena. I dok je u comfortu auto je malo lelujav iznad 200 po zavojima na AC. Ali kad ga prebaciš u sport, ovjes se drastično promjeni. Nekako ga stisne, stabilizira i ponaša se bitno bitno bolje.
Kad je karavan, logicno mi je da ima adaptivni ovjes, jer svakako ima jastuke.
Moj mi je na non rft gumama sasvim ok, niti malo neudoban. Ne bi bjezao od njega da ima adaptivni ovjes, ali draze mi je da je bez njega.
Meni je samo zao sto moj auto nema koznu tablu, keramicke aplikacije komandi klimatronika/idrive, i sto nema zavjese. 360 kamere mi u realnom zivotu nimalo ne trebaju, al ih je fora vidjeti
A vecini su navedene stavke totalno nebitne.
Ja npr nikad ne bi doplatio neke od stavki koje imam, npr onu opciju da sam vozi/preuzme volan, masazu sjedista.. sto se tice bowers&wilkins, to mi je drago da ima, ali je bolesna doplata i nikad to ne bi kliknuo.
https://link.mobile.de/fEp5HtTY474cjVco6
Mislim da prvi put vidim G30 s apsolutnom full opremom. Ima cak i alcantara krov.
Nov 530i 2018, jebote gdje je ovo stajalo[emoji1]
Ja bi volio da imam bowers&wilkins i alcantara krov. Eto kožna tabla mi je fora ali isto potencijalno problematična jer se odlijepe...
A odrekao bi se svih tih digitalnih asistencija i pomoći izuzev ACC.
Keramičke aplikacije nisam ni probao. Da jesam, možda bi mi i one nedostajale.
Quote:
Originally Posted by
luka92
Adaptive mode, na to sam mislio.
Sto se tice ovjesa, na F10 sam imao ono da se ne naginje, neke aktivne pizde materine, imao sam comfort +, adaptive ovaj i onaj..
Meni se to nije svidjalo i auto mi je bio pomalo umjetan, vise pita sam to pricao.
Na F10 si imao aktivne balans štange koje u zavoju ne dopuštaju autu da se naginje lateralno već stoji relativno ravno.
Quote:
Originally Posted by
luka92
https://link.mobile.de/fEp5HtTY474cjVco6
Mislim da prvi put vidim G30 s apsolutnom full opremom. Ima cak i alcantara krov.
Nov 530i 2018, jebote gdje je ovo stajalo[emoji1]
Prekrasan je. I boje i sve...
Quote:
Originally Posted by
Calamari
Na F10 si imao aktivne balans štange koje u zavoju ne dopuštaju autu da se naginje lateralno već stoji relativno ravno.
I u praksi to kurcu ne valja[emoji16]
Kad ga navijes u zavoj, vidis da se odvija neka borba majke prirode i tih stangi, i tebi nije jasno jel te nosi, jel se naginjes, oces na krov..
Neugodan/cudan osjecaj. Ja sam taj auto vozio preko 2god, i daleko od toga da je nestabilan, al mi je bio cudan. sa G30 na obicnom M ovjesu uvijek znam gdje sam i sta mogu
Quote:
Originally Posted by
luka92
I u praksi to kurcu ne valja[emoji16]
Kad ga navijes u zavoj, vidis da se odvija neka borba majke prirode i tih stangi, i tebi nije jasno jel te nosi, jel se naginjes, oces na krov..
Neugodan/cudan osjecaj. Ja sam taj auto vozio preko 2god, i daleko od toga da je nestabilan, al mi je bio cudan. sa G30 na obicnom M ovjesu uvijek znam gdje sam i sta mogu
Citroen Xantia Activa je imala hidropneumatski sustav koji je radio to isto. Držao je auto kompletno ravnim u zavojima. I svi koji su to vozili su rekli da je čudan osjećaj. Ali je bila brza strašno po zavojima. Puno puno brža po krugu od istog auta sa klasičnim ovjesom.
https://youtu.be/Yn4BlFpWw0s?si=_9UECxnAdRmvLtGl
Kod adaptivnog ovjesa komp. prepoznaje kretanje amortizera u djeliću sekunde i na temelju toga određuje tvrdoću istih
Ako prepozna da amortizeri previše rade zbog loše ceste omekani iste ako nema puno kretnje ( npr ac) stvrdne iste
To je neki kompromis da nemoraš stalno dirati tipku komfort ili sport.
Poslano sa mog SM-A155F koristeći Tapatalk
Quote:
Originally Posted by
Calamari
Citroen Xantia Activa je imala hidropneumatski sustav koji je radio to isto. Držao je auto kompletno ravnim u zavojima. I svi koji su to vozili su rekli da je čudan osjećaj. Ali je bila brza strašno po zavojima. Puno puno brža po krugu od istog auta sa klasičnim ovjesom.
https://youtu.be/Yn4BlFpWw0s?si=_9UECxnAdRmvLtGl
Taj auto je ostvarivao veće G sile po krivinama od tad aktualnih Porschea i Ferrarija.