Re: ***Index, Čačkalo, Plavi oglasnik & Co*** - Oglasi i komentari
Kako funkcionira taj adaptivni ovjes? Mislim, kako namjestit u postavkama da se "adaptira", ili radi uvijek? Triba upalit oni adaptive, I'll funkcionira ako namjestimo sport individual sa comfort opcijom ovjes? Koje su najbolje postavke za udobnost a da motor nije mrtav?
Quote:
Originally Posted by
BladeRunner
Kako funkcionira taj adaptivni ovjes? Mislim, kako namjestit u postavkama da se "adaptira", ili radi uvijek? Triba upalit oni adaptive, I'll funkcionira ako namjestimo sport individual sa comfort opcijom ovjes? Koje su najbolje postavke za udobnost a da motor nije mrtav?
Za sam ovjes imaš adaptive tipku...?
Kako misliš motor mrtav? Mrtav je samo u eco pro a to nisam ni za probu upalio 🤣
Ovjes je ili comfort ili sport postavka. To riješavaš u postavkama. Ako želiš da se motor ne gasi, to će biti samo u nekom od sport modova. Staviš zato u sport individual da bi sve parametre stavio u comfort (pa i ovjes), ali pošto mu je naslov sport, neće se gasiti kad stane.
Ja iskreno ne vidim svrhu adaptivnog ovjesa, u oba G30 auto je 98% vremena u comfortu, koji je ustvari neki normalni mod
Sent from my iPhone using Tapatalk
Za nas koji imamo pre-lci, iskodiras SS, i auto se nikad ne gasi. Svetinja..
Sto se tice adaptivnog, njega imas ako imas tipku adaptive, ali ja iskreno ne vidim neke razlike izmedju tog i comfort moda.. ja koristim comfort ili sport individual, a u tom programu mi je motor sport, a ostalo comfort..
Quote:
Originally Posted by
luka92
Ja iskreno ne vidim svrhu adaptivnog ovjesa, u oba G30 auto je 98% vremena u comfortu, koji je ustvari neki normalni mod
Ne vidiš svrhu adaptivnog moda a ne ovjesa...? Jer ovjes je zakon. O svrsi modova bi se dalo razglabati...
Adaptive mode, na to sam mislio.
Sto se tice ovjesa, na F10 sam imao ono da se ne naginje, neke aktivne pizde materine, imao sam comfort +, adaptive ovaj i onaj..
Meni se to nije svidjalo i auto mi je bio pomalo umjetan, vise pita sam to pricao.
G30 mi opcenito nije nimalo neudoban, i mislim da taj napucani adaptivni i ne znam kakav ovjes na rabljenom autu vise steti nego koristi.
Mozda grijesim..
Na svom G30 imam obicni M ovjes i te tipkice, kad ga prebacim u sport, ukruti se volan i promijeni se odaziv motora/mjenjaca. A iskreno i to mi je zanimljivo par km, poslije postane naporan.
U obicnom comfortu se sasvim uredno vozi 99% vremena. Eco pro sam probao jednom i to me ne zanima
Ima tu adaptive tipku, a stoji sad u sport individual, tamo je ovjes comfort, volan sport. U eco pro je motor malo mrtav. Ima zakretnu zadnju osovinu, pa valjda u kombinaciji s tim sport volanom skreće ko lud. Triba bi isprobavat onda jel bolje adaptive ili sport individual, ali koliko vidim kod adaptive nema podešavanja ostalog, samo to uključiš.
Sve su svemu, iako sa mnom u autu ima 2 tone čini se lakši 300kg od E91 u vožnji, lud auto. 520D 2020
Jedino tim comfort sidalima nisam baš impresioniran, možda je Dakota koža problem.
A eto meni je zakon i nije bilo šanse da ga uzmem bez adaptivnog. Probao sam G30 sa M ovjesom na 20" i ne mogu baš reći je to krstarica. Lupka on i to fino...
Ovaj moj je spušten, na 19" sa adaptivnim ovjesom i opet je opako udoban.
Adaptivni ovjes me najviše zaintrigirao u usporedbi moga E61 sa M6. Nisam mogao vjerovati da je M6 udobniji od moga E61. A je, itekako...
Mana je to što je prednji amortizer 1100 eura komad. Ali valjda ne rikavaju jednom godišnje 🤭
Jel G31 nazad ima jastuke? Kakav mu je ovjes otraga?