moze i meni 1 ak ima jos
Printable View
moze i meni 1 ak ima jos
Kako ja danas mogu doć do kalendara?
Evo i ja dobih svoj primjerak zahvaljujuci dobrim ljudima :) :). Uglavnom katalag mi se svidja i sve mi je OK sto se tice formata i izvedbe ali malo mi je zao sto nekih serija ima po nekoliko komada dok drugih nema uopce a i po tablicama bi se reklo da ste nas Slavonce totolano izostavili :( :(?
Zao mi je sto nema 48 mjeseci, ali nazalost tako je. Kvalitetnih slika u prihvatljivom formatu nije bilo toliko puno koliko se cini, tako da smo bili malo limitirani u tom pogledu. Recimo vertikalne slike koje si ti poslao nisu nikako mogle upasti u ovaj kalendar iskljucivo zbog formata. Da ne idem u detalje. Nadalje, ima najvise auta serije 3 iz jednostavnog razloga sto i na forumu ima daleko najvise 3era. Kako starih tako i novih. Takodjer neke su slike jednostavno odskakale kvalitetom. S druge pak strane, neki odlicni auti su bili fotografirani ispod minimalne razine kvalitete koju zahtijeva tisak.
Uglavnom, ovim putem pozivam sve clanove da i dalje slikaju aute, i to kroz cijelu godinu. Cilj je da za neki od buducih kalendara imamo kvalitetne slike na snijegu, u proljetnom ugodjaju, jesensko lisce, ljetnu zegu itd itd.
Sime mozda sam ja propustio taj dio na forumu (isprika ako sam previdio) ali ja nisam vidio poziv za slanje velikih slika/formata ? Sjecam se nesto da je bilo receno da postamo manje slike i onda ce kasnije biti zatrazena veca rezolucija. Od mojih jedna je bila vertikalana a druga horizontalna i to cropana a full reza je 10MPix tako da s rezolucijom nije bilo bas nekih problema IMHO. Kvaliteta moguc enije bila dovoljno dobra i to mogu prihvatiti ali problema sa rezolucijom sigurno nije bilo :). Jasno mi je da je tesko to sve posloziti ali sto se tice modela moja oapska je bila da imamo 3 komada E36 a jedan e46 i to Cabrio (koji je odlican i bas pashe na taj mjesec). Ja samo znam da is tog razloga sto bas nijedan Slavonski auto nije na kalendaru (da nebi neko krivo shvatio moj auto je nebitan u ovoj prici i ima ih jos dost akoji se mogu slikati od svih serija :)) Slavonci imaju manje volje za slanjem slika za neki buduci kalendar :(.
a mozda su u Shumi.
Pozivi za slanje slika velikih formata su dobili svi koji su usli u uzi izbor, i to putem PM-a.
Nisi me razumio. U tvom slucaju se nije radilo o premaloj rezoluciji nego o tome da fotka nije bila atraktivna kao neke druge.
I da, imamo 3 E36, ali samo dvije slike. I da, te slike su kvalitetom odskocile iz mase. Dapace, i treca slika sa E36 je odskakala ali smo je odbacili jer je ipak previse. Vjerojatno ce ta dogodine u kalendra.
A razlog sto nema nijedan slavonski auto u kalendaru nema veze sa tim sto su ti auti iz Slavonije. Dapace. Nitko sretniji od mene da smo imali jednu vrhunsku fotku kalkanovog 6era. ili da je bila koja atraktivnija slika tvog ili klonnmxovog auta. Jednostavno neke slike nisu usle u najuzi izbor po kriterijima tehnicke kvalitete i atraktivnosti. Cinjenica je da mi u Dalmaciji imamo sunce, more, planine, plaze, otoke, i da se zato lakse naprave atraktivne fotke. Slavonci zato imaju rijeke i zelenilo koje ocekujem da ce ove godine iskoristiti na najbolji moguci nacin. Meni osobno ne bi smetalo da je pola auta na kalendaru za 2010-tu godinu iz Slavonije. Dapace.
Sve Ok Shime, nisam tebi nista predbacivao jer znam da ti taka sto nebi palo na pamet raditi :). Ja sam samo reko svoje misljenje na koje valjd aimam pravo ako nema Kmetova :)? Naranvo Ceptor se tu nasao da komentira (kao i uvijek) na svoj "nacin" i onda ga malo jos zabiberi nepotrebnim komentarom ali dobro naviko sam na to od Ceptora pa nek mu bude ako mu je tako draze :P :D.
O kvaliteti/atraktivnosti nekih slika nebi previse tj. necu ulaziti u polemike ali i od onih koje su bile u threadu Kalendar neke su meni osobno bolje od nekih koje su usle u izbor za kalendar pa je ocito da se o ukusima ne raspravlja. A posto neznam tko je bio ziri za izbor neka tako i ostane a za nagodinu cemo vidjeti tj. razmisliti dali slati slike ili ne itd..
Thx na replyu.