Re: ***Index, Čačkalo, Plavi oglasnik & Co*** - Oglasi i komentari
Quote:
Originally Posted by
Firechicken
Doktore, zelis nam nesto rec iz iskustva? [emoji16]
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Samo kazem da su kilometri uvijek pomalo bitni :D
Quote:
Originally Posted by
irmascher
Dok ti ne pokaže izraubanog ćurana :D
Danas to sreduju da ne znas ni da je vozen a ne da ima km [emoji6]
Vuco je malo iskrivio cinjenice, u Kaiserstrasse nema niceg, akcija je u Taunusstrasse i Moselstrasse, ali to mu nije pasalo u stihove. :laugh: :laugh:
Pozz ekipa ja se krenuo registrirati kad gle cudo imam account tu :a116:
Ne znam je li ovo tema za pitati pa ako nije nek mi sude nadlezne institucije...
Nakon 7 godina milovanja Audija A4 doslo je vrijeme da se auto mjenja i nakon dugog razmisljanja odluka je pala na F11 seriju (mora biti karavan - A4 je limuzina i premaleno je to nama).
E sad, isao sam probati nekoliko primjeraka i auto mi se jako svidja ALI, probao sam 520d i nakon mog Audija (3.0 TDI Quattro mapiran, DPF i EGR maknuti, bez katalizatora) ne zelim s konja na magarca sto se snage tice tako da mi obzir dolaze samo 6 cilindrasi (ne da zena V8 da uzmem sta cu papucar)
4 cilindra u F11 mi se cini smjesno i cak je i zena rekla da ni slucajno to ne kupujem nakon sto smo ih probali nekoliko - kaze ona: dere se a ne ide - a ja se slazem :laugh:
Gledam iskljucivo da uvezem jednoga iz DE jer sam picajzla sto se tice opreme i trazim samo one koji imaju prakticki sve a takvih je kod nas malo ili nista....
Misljenje ako netko ima pametan, da li da se bojim M550D (sto se tice pouzdanosti) i isto tako me zanima da li je ogromna razlika izmedju M550D i 535D sto se tice svakodnevne uporabe?
M550D gledam zato jer vidim da dolaze sa skoro full opremom iz tvornice vecina njih a 535D ako je krcat opremom onda vec cijena ide u teritorij M550D....
530D ne gledam jer nije velika razlika u cijeni od ova gore dva spomenuta kad se nadje dobar primjerak pun opreme a onda kad vec dajem pare dati cu da to bude kako treba....
Gledam da je full service history, da je max do 200tkm i da je tip top po mogucnosti od privatnog prodavatelja, evo dolje 2 primjerka da imate okvirno ideju sta trazim:
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/d...l?id=409062064
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/d...l?id=407690897
Pa eto ako se nekome da podjeliti savjet i ima iskustva s ovim motorima nek se javi :)
Hvala unaprijed!
Quote:
Originally Posted by
genscher
Ne znam je li ovo tema za pitati pa ako nije nek mi sude nadlezne institucije...
Nakon 7 godina milovanja Audija A4 doslo je vrijeme da se auto mjenja i nakon dugog razmisljanja odluka je pala na F11 seriju (mora biti karavan - A4 je limuzina i premaleno je to nama).
E sad, isao sam probati nekoliko primjeraka i auto mi se jako svidja ALI, probao sam 520d i nakon mog Audija (3.0 TDI Quattro mapiran, DPF i EGR maknuti, bez katalizatora) ne zelim s konja na magarca sto se snage tice tako da mi obzir dolaze samo 6 cilindrasi (ne da zena V8 da uzmem sta cu papucar)
4 cilindra u F11 mi se cini smjesno i cak je i zena rekla da ni slucajno to ne kupujem nakon sto smo ih probali nekoliko - kaze ona: dere se a ne ide - a ja se slazem [emoji23]
Gledam iskljucivo da uvezem jednoga iz DE jer sam picajzla sto se tice opreme i trazim samo one koji imaju prakticki sve a takvih je kod nas malo ili nista....
Misljenje ako netko ima pametan, da li da se bojim M550D (sto se tice pouzdanosti) i isto tako me zanima da li je ogromna razlika izmedju M550D i 535D sto se tice svakodnevne uporabe?
M550D gledam zato jer vidim da dolaze sa skoro full opremom iz tvornice vecina njih a 535D ako je krcat opremom onda vec cijena ide u teritorij M550D....
530D ne gledam jer nije velika razlika u cijeni od ova gore dva spomenuta kad se nadje dobar primjerak pun opreme a onda kad vec dajem pare dati cu da to bude kako treba....
Gledam da je full service history, da je max do 200tkm i da je tip top po mogucnosti od privatnog prodavatelja, evo dolje 2 primjerka da imate okvirno ideju sta trazim:
Pa eto ako se nekome da podjeliti savjet i ima iskustva s ovim motorima nek se javi :)
Hvala unaprijed!
Prokopaj malo moju temu o X5 40d ili guglaj N57 problems..
Uglavnom, N57 motor je ticking bomb, na kojem u 90% slucajeva nije pitanje dali nego kada ce doci do havarije, pogotovo oko tih km koje ti gledas.
Ako si spreman na rizik i ako provrte lezajevi da puknes jos 5-6k€ kupuj, ako nisi, izbjegavaj u sirokom luku :)
Quote:
Originally Posted by
genscher
4 cilindra u F11 mi se cini smjesno i cak je i zena rekla da ni slucajno to ne kupujem nakon sto smo ih probali nekoliko - kaze ona: dere se a ne ide - a ja se slazem [emoji23]
Hvala unaprijed!
Prvi je tu izmedu München i Augsburg tako da ti je bliži.
Pregledaj servisnu povijest a M550d ima najjacu specifikaciju interalija motora tako da je najbolji izbor od svih N57 dizela a pouzdanost je kako te potrefi,googlaj malo n57. Ovaj bi mogao imati vecinu km na autoputu do Münchena jer tu dosta ekipe putuje na posao pa vjerojatno nije zaklan drkanjem po gradu.
Quote:
Originally Posted by
Firechicken
Prokopaj malo moju temu o X5 40d ili guglaj N57 problems..
Uglavnom, N57 motor je ticking bomb, na kojem u 90% slucajeva nije pitanje dali nego kada ce doci do havarije, pogotovo oko tih km koje ti gledas.
Ako si spreman na rizik i ako provrte lezajevi da puknes jos 5-6k€ kupuj, ako nisi, izbjegavaj u sirokom luku :)
Znaci uglavnom isti problemi vrijede i za 535D i za M550D?
Koliko sam shvatio to je isti motor, razlika je u trecoj turbini kod M550D....
Onda bi svi ti isti problemi vrijedili i za 530D takodjer?
Guglao sam dosta o N57 i brdo clanaka govori kako je to jedan od najboljih dizel motora ikada od BMW, kako je jako izdrzljiv, itd itd, je li moguce da te price ne drze vodu?
Ja sam brdo novaca u svoj Audi stavio od kada ga imam, na popravcima i servisima nisam stedio tako da nisam jedan od onih da kupe auto i onda ne rade nista oko njega, ne bi mi problem bio odrzavati ga sto se financija tice....
Hvala na savjetu procitati cu malo tvoju temu :)
N57 sa 2-3 turba u f11 sasiji na nekih 200tkm i 10g na leđima ti je po mom misljenju rupa bez dna da ce ti se auto zgadit, pogotovo ako ces ga koristit kao obiteljski auto
Ne kazem da auto nije odlican, ali je to mina samo takva.
A jebemu pa vi cete me nagovoriti da ne kupim BMW a ja ovdje dosao da me nagovorite da kupim :laugh:
Sta da kupim, Lexusa??
Ne zelim kupovati noviji auto sa slabim motorom i socijalnom opremom unutra.
Benzinci isto dolaze u obzir, ima li neki dobar benzinac u F11 a da ide pristojno?
530D da li isto pati od gore navedenih problema?
I koliko sam skuzio M550D ima malo bolje komponente motora od ostatka N57 brace, moze li to biti najbolji izbor?
Nemojte da Audija kupujem opet, ozbiljno sam gledao A6 C7 3.0 biTDI competition ali bih malo mjenjao ne bi istu marku, a Mercedes nema nista zanimljivo osim ako se ne gleda E500 ili AMG varijante :laugh:
Nažalost.. f10 koliko nam god bio lijep i drag je tempirana bomba.
Nadji nekog e61 lci 530d s malo km..m paket..crna boja..zimmt unutrašnjost [emoji3]
Poslano sa mog SM-G965F koristeći Tapatalk