Re: ***Index, Čačkalo, Plavi oglasnik & Co*** - Oglasi i komentari
Meni bi bio duplo manje zanimljiv da je prastari steptronic. 740i manual je jako, jako rijedak i zanimljiv auto.
A subjektivno, mislim da je barem duplo zesci u voznji, i odmah dobijes Đejson Stedm transporter type of vehicle. [emoji16]
Poslano sa mog SM-S908B koristeći Tapatalk
Quote:
Originally Posted by
luka92
Meni bi bio duplo manje zanimljiv da je prastari steptronic. 740i manual je jako, jako rijedak i zanimljiv auto.
A subjektivno, mislim da je barem duplo zesci u voznji, i odmah dobijes Đejson Stedm transporter type of vehicle. [emoji16]
Poslano sa mog SM-S908B koristeći Tapatalk
Složio bih se s ovim. Manual V8 je sigurno puno zabavniji od prastarog steptronica. A ne kupuješ ga za ić na posao svaki dan i vuć se po gradskoj gužvi.
Meni se sviđa kako ma tim starim automatima V8 zaurla, napola uprazno, jer sve skupa blago proklizava, pa onda krene vući i prava buka, pa lagano prešalta i sve ponovno. Lijepo za cruising.
Kad je u pitanju M60 motor, onda je tamo baš onaj stari mjenjač. To ne bih. Ako automatik, onda E38 mora biti M62 odnosno barem polovica 1996. nadalje.
I jasno je da je logični izbor automatik u toj vrsti auta, ali kako i Luka kaže, 740i6 može biti baš poseban poseban auto.
Sa takvim autom se ne bude vuklo po gradskim guzvama nego uzivalo vikendom tako da je po meni salter idealan
Probao sam dva 740i sa ručnim mjenjačem. I vozio 740i automatik 9 godina.
Moj je bio M62, sa novijom verzijom automata.
I zaključak je da bi u takvom autu uvijek prije uzeo automat ako je M62. Ručni mi jednostavno ne paše u e38.
ja mislim da je prednost ručni mjenjač. jer da je automatik, imao bi samo četiri brzine i s tom getribom se izgubi snaga koju ima
David, pet brzina je došlo 1992. godine, u V12 od 1994.
Ali steptronic je bio znatan napredak 1996. godine, taj mjenjač dan danas ne radi loše.
Ali ručni mjenjač radi uvijek, a radit će i kad krepaju automatici i kad bude sve teže pronaći adresu za reparaciju. :D
Jel u toj sedmici onaj Getrag 420 ili kako već? Getriba koja ide za suho zlato?
Quote:
Originally Posted by
Luka_ri
Jel u toj sedmici onaj Getrag 420 ili kako već? Getriba koja ide za suho zlato?
Po Wikipediji je. I nema baš druge getribe za te snage u BMWima. ZF 5 brzina trpi najviše M60/62 B35.