-
Re: ***Index, Čačkalo, Plavi oglasnik & Co*** - Oglasi i komentari
Quote:
Originally Posted by
Luka_ri
A na svoje oči sam gledao kako se ruga sa stock 530d koji ide tih 7 i nešto sitno do 100...
Naravno, pričamo o polovnjacima. Valjda je bitno i općenito stanje auta.
Imenjače Mannheimski, vjerujem da 35d traži gasa, provocira... to mi je vrhunski paket. Nažalost, malo ih je. Na onom sa linka vidim da ima tipkicu iznad grijanja sjedala a nije ventilacija. Šta mu je ono? Masaža?
Da, ajmo reci masaža, u biti se to zove aktivni sicevi. Ima super opremu, fali mu samo hladenje sjedala, grijanje volana i asistent za praćenje trake koliko znam, poprilično natrpan primjerak.
Poslano sa mog M2101K6G koristeći Tapatalk
-
Quote:
Originally Posted by
Luka
Da, ajmo reci masaža, u biti se to zove aktivni sicevi. Ima super opremu, fali mu samo hladenje sjedala, grijanje volana i asistent za praćenje trake koliko znam, poprilično natrpan primjerak.
Imali su i night vision ali to sam vidio na samo jednom primjerku...
Nema šta, odličan paket.
-
E6x natrpan opremom i 35d motorom je i dan danas bomba od auta.
-
Quote:
Originally Posted by
irmascher
Kad pogledaš unazad 30 godina valjda svaki BMW sa top motorom i opremom je bomba od auta. Nemaju se čega sramiti izuzev multimedije. A na novijim linijama se i to lako sredi.
-
Quote:
Originally Posted by
Luka_ri
Imali su i night vision ali to sam vidio na samo jednom primjerku...
Nema šta, odličan paket.
Otvori oglas opet i vidi tipku kod prekidaca svjetala (ispod tipke za HUD) i kameru naprijed u braniku, znači i ovaj ima night vision [emoji6]
Kao sto rekoh, skoro savršen [emoji4]https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...14c2843368.jpg
-
Quote:
Originally Posted by
irmascher
Slažem se potpuno, ali mora biti M paket i natrpan, inače kao dva različita auta.
-
Uh stvarno... savršen : II
-
Quote:
Originally Posted by
Luka_ri
Kad pogledaš unazad 30 godina valjda svaki BMW sa top motorom i opremom je bomba od auta. Nemaju se čega sramiti izuzev multimedije. A na novijim linijama se i to lako sredi.
Al realno kome treba bolje napucan auto od ovake jedne petice. Ok, netko bi ovo netko bi ono, al imas od opreme i vise nego ces ikad koristit, a uz to brz i dosta povozit auto.
Koliko god sam bio gledao f10 kao top auto, kad sm ga provozao nije me se dojmio najvise zbog toga sto je tenk, al bas tenk naspram e60 koji je iako srednja viša klasa, jako povozit odmah na prvu.
-
Quote:
Originally Posted by
Luka_ri
Ja bih rekao i zadnjih 40 godina...
Stvarno kad pogledaš nema lošeg, a da je top izvedba modela.
-
Quote:
Originally Posted by
irmascher
Al realno kome treba bolje napucan auto od ovake jedne petice. Ok, netko bi ovo netko bi ono, al imas od opreme i vise nego ces ikad koristit, a uz to brz i dosta povozit auto.
Koliko god sam bio gledao f10 kao top auto, kad sm ga provozao nije me se dojmio najvise zbog toga sto je tenk, al bas tenk naspram e60 koji je iako srednja viša klasa, jako povozit odmah na prvu.
Za mene je isto F10 puno bliži seriji 7 a E60 seriji 3 po načinu na koji se voze.
F10 mi bolje izgleda, noviji je i sve to drži vodu. Ali E60 se bitno bolje vozi.
I slažem se... ne treba ništa bolje u životu. Puno auta za malo para...
-
Quote:
Originally Posted by
irmascher
Isto razmišljam. Mislio sam da sam lud, i da branim svoje, ali prije par mjeseci mi je nudio jedan svoga F10 530d M paket, ključ za ključ. Iskreno razmišljao sam se malo, ali onda sam ga provozao, pa taj auto kao da je pola tone teži nego moj. Da li je ljepši ili nije je stvar ukusa, ali meni nije. A vidjet cemo za koju godinu sta ce vrijediti više, E61 535d sa kraja proizvodnje ili F10 530d sa pocetka proizvodnje.
-
Bitni su kilometri . Naravno da je novi model bolji od starog . Ako stari model ima duplo manje kilometara od novog , onda da stari.
-
Ja bi rado jedan FL E60 3.0D, ali ja te ne patim bas toliko na opremu kao vi, bitnije bi mi bilo da ima normalnu kilometrazu. Ovi primjerci s 300+tkm mi bas nemaju neku preveliku vrijednost...
Jedan 535D ili I u M paketu mi je bomba auto dan danas. Nije mi previse lijepa E60 linija, ali priznam da je dobro ostarila.
-
Sa manje od 200 ga je stvarno "nemoguće" pronaći. A jel ima 230 ili 280 ispadne ti skoro isto, pitanje je u kakvoj je kondiciji. Opet, i tih 280 je za godinu/dvije na 300+
Iako sve to preko 350tkm ja nisam ni gledao...
-
Niš im ne fali i sa 300kkm+. Postoji broj stvari koje na M57E60 treba zmijenjat i kad se to napravi ak ti ne treba karavan..nema niš bolje za tu lovu, al baš niš.
Kozmetika unutra..meni je drago kaj je moj lagano izlizan. Ne moram ga pazit tolko a opet kad ga uglancam, veseli. Sranje je samo na zimu i kratke relacije. Mislim, nije al kad počne roktat srce mi titra na krive načine.
-
Potpis na imenjaka, sa 150tkm vjerujem da ih ni nema, a da li ima 220 ili 280tkm je skoro pa svejedno. Nista im nije ni sa 400tkm, moj bivsi je imao toliko, po ničemu ne bi rekao da je toliko, vozio se super.
Ali kako ne gledati na opremu i motor, pa zamisli nekog 520d sa tkanina sicevima i nekog 530d sa komfort koznim sicevima... Dva različita svijeta. Ja iskreno ne bih E60 bez komfort siceva i automatika, pa da je 550d. Sve ostalo bi nekako prebolio, ali to dvoje ne. I motor mora biti bar 3.0, ovo sve ispod mi nije za 5icu uopće.
-
Slažem se sa dečkima, totalno je nepotrebno kupovati 535d novi ili skoro novi kad za puuno manje novaca kupiš polovni sa 300 -400 + tkm i voziš bezbrižno kao i oni bedaci koju su ga kupili kao novog.
Još ako ga ubodeš u full opremi niko sretniji.
-
I dobijes F10 i 5k€ za njega, ako je karavan[emoji23]
Poslano sa mog SM-N980F koristeći Tapatalk
-
Quote:
Originally Posted by
mariola
Slažem se sa dečkima, totalno je nepotrebno kupovati 535d novi ili skoro novi kad za puuno manje novaca kupiš polovni sa 300 -400 + tkm i voziš bezbrižno kao i oni bedaci koju su ga kupili kao novog.
nemozes bit influenser ako nemas bar preko 300 tkm
-
Quote:
Originally Posted by
mariola
HAHQHQHQHWHAHQHQHAH smiješno. NOT.
-
Imam puno "staza" na forumu,na nesreću sjećam se kada se e60 kupovao nov i predstavljao.
Pa to je bio promasaj bmw-a,nesto sto se bmw-u nije moglo oprostiti...a tek kako se tada vozio,ma ni blizu pravog bmw-a!
Izgleda je "nalegao"!
-
Quote:
Originally Posted by
BMW E36 POWER
Imam puno "staza" na forumu,na nesreću sjećam se kada se e60 kupovao nov i predstavljao.
Pa to je bio promasaj bmw-a,nesto sto se bmw-u nije moglo oprostiti...a tek kako se tada vozio,ma ni blizu pravog bmw-a!
Izgleda je "nalegao"!
Ni prvi ni zadnji koji dobio dusu kad padne na 5000e :laugh:
-
Ne kažem da je e60 bio loš auto ali danas ga ja nebi vozio, jer čak i prestavnici nacionalne manjine već lagano sa f10 prelaze na g30, e60 su oni izjahali već odavno.
-
Quote:
Originally Posted by
mariola
Ne kažem da je e60 bio loš auto ali danas ga ja nebi vozio, jer čak i prestavnici nacionalne manjine već lagano sa f10 prelaze na g30, e60 su oni izjahali već odavno.
Zato voziš ono što ti manjinci ne bi ni pogledali... : II
-
Quote:
Originally Posted by
Luka_ri
Zato voziš ono što ti manjinci ne bi ni pogledali... : II
Između ostalog -da :laugh:: II
-
Quote:
Originally Posted by
BMW E36 POWER
Izgleda je "nalegao"!
jednako tako je titulu promasaja uzela cetvorka sada, al pricekajmo malo da cijene padnu i dusa nadodje. bit ce to ultimativna sporcka jurilica za prave poznavatelje, kojoj je trebalo par godina da sazori.
-
Baš drobite...
E60 i E65 su imali najtežu zadaću u povijesti BMW-a. Naslijediti apsolutni vrh i ono najbolje što je BMW ikada napravio. Jednostavno, evolucija više nije bila moguća jer su uhvatili savršenstvo. Pa su krenuli revolucijom.
Sa E65 su toliko pogriješili da je to stvarno teško ispraviti i taj auto se nije sviđao nikome.
E60 je izazivao podijeljena mišljenja ali u M paketu je većini bio poželjan. Naravno, žalilo se za konzolom okrenutom vozaču i raspravljalo oko nekih rješenja ali generalno je auto bio hvaljen.
Četvorka je novi E65 : II
-
Quote:
Originally Posted by
mariola
dakle ti ga ne bi vozio samo zbog gancija
a oni su buducnost ove zemaljske kugle/plohe/ravnala/romba.....
-
Ovo mi je u rangu da neću nositi rebatinke jer ih lopovi i kriminalci nose.
-
Quote:
Originally Posted by
Darjan
Ovo mi je u rangu da neću nositi rebatinke jer ih lopovi i kriminalci nose.
Totalno logično [emoji1751]
-
Quote:
Originally Posted by
Luka_ri
Baš drobite...
E60 je izazivao podijeljena mišljenja ali u M paketu je većini bio poželjan. Naravno, žalilo se za konzolom okrenutom vozaču i raspravljalo oko nekih rješenja ali generalno je auto bio hvaljen.
Četvorka je novi E65 : II
Ne mogu se bas sloziti da je bio hvaljen,bar ne po forumima,toga se dobro sjecam.
Kome drago,kome krivo,danas je to jedan stari,pristupacan auto za kupiti (ne i propisno odrzavati),koji je nekada bio mocan auto.Sada moze biti neki kompromis para i luksuza u kom su uzivali oni koji su ga vozili dok je bio aktuelan i relativno nov.
Ista sudbina ceka i f10 za koju godinu.
Subjektivni osjecaj i ljubav prema svom limu,prema onom sto nam je dostupno je druga stvar pa nekada ne gledamo realno na cinjenice.
Sve osim ovoga je drobljenje…
Inviato dal mio iPhone utilizzando Tapatalk
-
-
Quote:
Originally Posted by
Kuruza
A koja je poanta?
Poanta je bila nešto nadrobiti, izgleda...
Za mene to nije stari auto, ali svakom svoje...
-
Quote:
Originally Posted by
Luka
Poanta je bila nešto nadrobiti, izgleda...
Za mene to nije stari auto, ali svakom svoje...
Upravo si ubo poentu…
Za tebe nije stari i nebi ga mijenjao za f10
Cinjenica je da je star,linija ima 20 godina,nije bolji auto od f10.
F10 nije bolji od g30 ali za to treba godine da prodju…
-
Dobra stara priča, svaki svog konja hvali..
-
Quote:
Originally Posted by
BMW E36 POWER
Upravo si ubo poentu…
Za tebe nije stari i nebi ga mijenjao za f10
Cinjenica je da je star,linija ima 20 godina,nije bolji auto od f10.
F10 nije bolji od g30 ali za to treba godine da prodju…
Sta znaci bolji? E60 se bolje vozi, nema toliko mušica kao F10, jeftiniji za odrzavat(i za kupiti), a meni je čak i ljepši nego f10.
Ako idemo u krajnost, meni je E39 ljepši nego E60, i vozio bi ga sigurno samo da ima relativno jeftina opcija da ga se dotera na kojih 300/400ks i da automatik getribe ne crkavaju. E39 sa motorom i mjenjačem iz E60 535d bi bio idealan i ja bih ga sutra kupio, ali nažalost ne postoji. A ugraditi to sve je skoro nemoguće (jako skupo i ne isplati se).
F10 je za mene jedino komforniji, ali tu svi plusovi prestaju.
-
Quote:
Originally Posted by
solar
jednako tako je titulu promasaja uzela cetvorka sada, al pricekajmo malo da cijene padnu i dusa nadodje. bit ce to ultimativna sporcka jurilica za prave poznavatelje, kojoj je trebalo par godina da sazori.
Imas ti dobar zeludac kad ti se cetvorka svidja :laugh:
-
Quote:
Originally Posted by
Fix
Imas ti dobar zeludac kad ti se cetvorka svidja :laugh:
ja vozim f11, meni je svejedno.
-
Ja sam imao 2kom E60 (530i i 520d), vozio sam dosta 530d od 231ks i 530d od 235ks (ujak oba imao), a sad imam 2kom F10 u kuci, oba 530d.
Tako da valjda nekog krca i znam i mogu rec. :)
Mislim da sam na ovom forumu, barem 5x napisao post o tome, nicim izazvan, i ne braneci nista. I i dalje stojim pri sljedecem stajalistu : E60 je u odnosu na F10 sladji za voziti, zbog smanjene tezine, smanjenih gabarita. F10 je mini 7ica, i cak je G30 okretniji od njega. S tim receno, sve prednosti E60 prestaju. Amen. Sladji je, nije brzi, nije stabilniji, sladji i direktniji u kratkim zavojima, na uzasno zavojitoj cesti.
E da, ima jos jednu prednost : F10 ako nema komfort siceve, plastike mu skripe za popizdit, to je stvarno jadno napravljeno, kod mene je jedan sa sportsitze, drugi s komfort, na komfortsitze se nista ne cuje.
F10 je bolji, napredniji, brzi, ima 5 klasa bolju getribu, tisi motor koji je jednako pouzdan kao i na starom, barem u mom slucaju. Pricam o M57/N57 usporedbi, M47 vs N47 naravno stara garda odnosi pobjedu, al to svakako nisu BMW-i (a imao sam ga i slusao me ko Boga, al to nije motor za 5icu!)
O tome sta je kome ljepse uopce necu, tu prelazimo u subjektivnost, iako reci da je E60 ljepsi od F10 ce reci mozda cca 7% ljudi (osim trenutnih vlasnika E60) :D
F10 bolje lezi, stabilniji je, ima bolje kocnice, puno bolju multimediju, sjedista, gepek, ima duplo bolja svjetla, ima bolje asistente za vozaca koji znace kad se duze vozis, a valjda je to i smisao 5ice.. Znaci, kad se vracamo o onome sto bi BMW vozacu trebalo biti medju najbitnijim : lezanje/stabilnost/osjecaj na volanu. Ponavljam, E60 je zabavniji, s njim se mozes zaje***ti, dok je F10 pri tim radnjama nervozniji, i ne trpi bas glupiranja. Ali imam i logicno objasnjenje zasto : Em zato sto je primjetno tezi i veci, em zato sto se sva ta glupiranja dogadjaju na vecim brzinama, buduci da je puno, puno stabilniji i bolje lezi od E60. Da, nije zanimljiv toliko, ali na nekim dionicama koje znam u dusu, tamo gdje sam sa E60 klizao, sa F10 uletim bez ikakve drame. I normalno da ce na jos +10km/h bit nervozan, jer su to vec jebene brzine.
Jedan F10 mi je na obicnim amortizerima + ima upravljanje straznjih kotaca, dok je drugi EDC/Adaptive Drive/Dynamic drive, i ponasaju se poprilicno slicno, s tim da je ovaj s vise opcija mirniji na velikim brzinama (ne naginje se) i nemjerljivo udobniji.
Ja shvacam da se netko odusevi s E60, i ja se slazem da je to odlican auto, u globalu puno, puno bolji od E39. Jednako tako je F10 bolji od njega, i jednako tako je G30 u svim segmentima svemirski brod za F10.
Napredak je ocigledan, u svemu. O dizajnu necemo, ali ruku na srce, 5ica jos nije srozana dizajnerski.
-
E da, sto se tice musica, ja ih nisam imao ni na jednom. I na jednom i na drugom odlazi : Termostat, s tim da ih E60 ima 2kom, odlazi remenica radilice ( na 6aku rijedje), stradaju dijelovi ovjesa, naprijed lafete i nosaci motora, nazad odu nosaci diffa..
I to je to, turbina/injektori/lanac/sl oko motora - Ja nijednog problema nisam imao na N57.