-
Re: ***Index, Čačkalo, Plavi oglasnik & Co*** - Oglasi i komentari
Quote:
Originally Posted by
solar
Copart imas u UK.
Na zadnjem gradilistu u Bristolu su imali “skladiste” odmah pokraj gradilista. To je more srot auta
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ima Copart u dosta zemalja, UK mi nije napet radi volana s krive strane, dok je u DE ponuda nikakva a cijene prilagodene trzistu, dakle neisplativo.
Evo primjera sto je nekidan otislo za 6100$..https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...65a93acac5.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...54c7169822.jpg
Sent from my SM-T819 using Tapatalk
-
copart ima i za de
nekidan pratio jednu sedmicu f01 redesign ali otisla za 25 tisuca a bila totalka
-
Trebas to prelomit sam sa sobom, ako mislis da je dobra prilika, onda samo naprijed.
Ja osobno ne bih uzeo auto na neviđeno pa da je McLaren F1 za 5.000€
-
S takvim "oštećenjima" mislim da se isplati. Ako ispadne i neko žešće sranje, ode se to da sredit i bit na nuli. Kako se moderni auti rade, slabiji frontalni udari nisu nikakav problem jer se mijenja komplet prednji kraj do muldi koji se samo ubaci jer je na šinama praktički.
-
Quote:
Originally Posted by
Firechicken
Stvarno obecana zemlja ta USA..
https://www.copart.com/lot/42689709
Sa najskupljom "buy it now" cijenom od 10200$ bi sa prijevozom i porezom ispao oko 14k€ u DE, iako ih pratim vec neko vrijeme i sa slicnim stetama na aukciji odu po 6-8k $, ima ih sigurno 100tinjak trenutno u ponudi ali ovo je jedan od rijetkih sa "buy it now" cijenom pa cisto da imate okvirnu sliku..
Bas me zanima koje je forumsko videnje, slozenac ili prilika?
Ja se ne sramim popravljanih auta i ozbiljno razmisljam o tako nekoj kombinaciji ako se odlucim na prodaju e92, nedam 30+k€ za 5er koji ce za 5 godina vrijedit 15..
Zaboravljaš da iz USA budeš platio carinu i pdv ali ne na račun ili ugovor nego na osnovu kataloga kojeg bude tomić ima dao da je novonabavna
Nakon toga imas homologaciju a potvrdu proizvodača ne mozes dobiti nego moras na fakultet da naprave ispitivanje i onda prilagoditi stvari po EU propisima
Tek onda homologacija PPMV i rega
Mislim da si moras dobro sjesti i zbrojiti jer super je kad vidiš auto za 6000e ali šta kad ti lupe pdv25% i carine 10% od cca 7000e pa limar dijelovi pa ppmv i gdje si onda, čisto da se ne bi češkao iza uha par mjeseci poslije potrošio 30+ složio razbiti auto i jos nisi gotov ni blizu rege
Poslano sa mog BLA-L29 koristeći Tapatalk
-
Quote:
Originally Posted by
danko0013
Zaboravljaš da iz USA budeš platio carinu i pdv ali ne na račun ili ugovor nego na osnovu kataloga kojeg bude tomić ima dao da je novonabavna
Nakon toga imas homologaciju a potvrdu proizvodača ne mozes dobiti nego moras na fakultet da naprave ispitivanje i onda prilagoditi stvari po EU propisima
Mislim da si moras dobro sjesti i zbrojiti jer super je kad vidiš auto za 6000e ali šta kad ti lupe pdv25% i carine 10% od cca 7000e pa limar dijelovi pa ppmv i gdje si onda, čisto da se ne bi češkao iza uha par mjeseci poslije potrošio 30+ složio razbiti auto i jos nisi gotov ni blizu rege
Kokoš je u švabiji, no. 2 obećanoj zemlji.
A i nije baš tako blesav da se ne raspita prije akcije...
-
Quote:
Originally Posted by
Luka_ri
Kokoš je u švabiji, no. 2 obećanoj zemlji.
A i nije baš tako blesav da se ne raspita prije akcije...
Oni imaju manji pdv 19% carina 10% je ista e sad možda oni priznaju račun ali u svakom slučaju dobro se raspitati
-
Quote:
Originally Posted by
danko0013
Napisao sam gore za cijenu s porezom u DE, znam da je za HR uvoz tako neceg komplikacija, ali ovdje su maksimalno pojednostavili.. ide samo 10% carine na zbroj cijene vozila i transporta, i na to onda 19% MwSt, vec sam uvozio jednu Vettu iz Texasa i frisko je G.Cherokee dosao iz Svicarske, postupak je identican.
Racunica je jednostavna, evo primjera..
- Vozilo - 8.000€
- Transport do luke NY i kontejner do Bremerhavena, sa total loss insuranceom - 2.000€
- Dakle 10.000€, 10% carine na to je 11.000€, plus 19% PDV dolazimo na 13.090€.
- U luci ima jos 500tinjak € troskova papirologije, znaci otprilike 13.600€, s tim da sam transport debelo zaokruzio jer me za Vettu transport Texas --> New York --> Bremerhaven kontejnerom kostao oko 1.200€, a ni za auto nebi dao punu cijenu nego cekao da naleti neka prilika poput onog gore za 6.100$, hvala bogu ima ih brdo i nije neki egzot za kojim se svi trgaju, ali nek ostane 2.000€ da uzmem firmu da sve to odradi i da ne mislim o nicemu do trenutka dok mi auto ne dostave na adresu.
- Transport od luke do mjesta slaganja ne racunam jer bi sam sa prikolicom to odradio, al ajmo dodat jos 400€ goriva i zaokruzit na 14.000€.
- U Poljskoj kompletan prednji dio auta u M paketu sa led farovima i svim potrebnim plastikama, usisima, kilerima i statijaznam iskopas za 3.000€ bez jebemti, nek jos 3.000€ uzme netko za to poslozit gore i polakirat, i eto nas na 20k€ za 535i 2016 godiste, dodajmo jos 2000€ bonusa za nenadane troskove i sitnice i zaokruzimo na 22.000€, najjeftiniji slican takav na mobile.de tek krece od 30k€.
Ne znam za vas ali usteda od 8-10k€ za malo trcanja i organizacije nije bas mala, toliko ce me ispast kompletno slozen e46 330ci..
Znam da je rizik i da bi bilo jednostavnije i sigurnije otic u susjednom gradu kupit auto, regat, prst u uvo i vozit se, ali volim kemijat i ako je ikako moguce na kraju dana sjebat sistem i imat istu ili bolju stvar za manje novce, nekom bi mozda smetalo sto je uvoz i slozen karambol, mene to je dira ni najmanje ako je dobro slozeno, uostalom masu auta se slaze iz puno gorih katrambola pa trenutni vlasnici nemaju pojma i kunu se u prvi lak..
P.S. sto se tice homologacije, jedino bitno su cajger koji se u ovom slucaju da iskodirat na kmh, farovi koji ionako moraju novi, i stopovi sa narancastim zmigavcem (ne znam dali se na F10 razlikuju US/EU kao na F30), i eventualno gume ako nisu po EU standardu.
Da se razumijemo, ovo sada je sve samo lajanje u prazno i ubijanje dosade na poslu, da bi doslo do realizacije moram se prvo definitivno odlucit na prodaju 335d iako opasno naginjem tome, nac jelena kojem treba coupe dizel sa 300+tkm a da je voljan iskesirat cifru koju sam si zamislio, i tek onda eventualno krenut u realizaciju ovako neceg.. ali da sam se jebeno zapalio za ideju, to jesam.. [emoji16]
-
Ako ćeš nać nešto onakvo kao šta si slike stavio, ono nije karambol; ono je ništa. Stavljaš komplet naprijed novo na šasiju ko šta je i tvornica stavila novi komad. Zavidaš, staviš branike i gotovo. Nije to tuci, ravnaj, vari razvlači.
-
Quote:
Originally Posted by
BladeRunner
Ako ćeš nać nešto onakvo kao šta si slike stavio, ono nije karambol; ono je ništa. Stavljaš komplet naprijed novo na šasiju ko šta je i tvornica stavila novi komad. Zavidaš, staviš branike i gotovo. Nije to tuci, ravnaj, vari razvlači.
Nemojmo se lagati, to je auto kojeg je netko lijepo skrtio
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Quote:
Originally Posted by
Firechicken
Napisao sam gore za cijenu s porezom u DE, znam da je za HR uvoz tako neceg komplikacija, ali ovdje su maksimalno pojednostavili.. ide samo 10% carine na zbroj cijene vozila i transporta, i na to onda 19% MwSt, vec sam uvozio jednu Vettu iz Texasa i frisko je G.Cherokee dosao iz Svicarske, postupak je identican.
Racunica je jednostavna, evo primjera..
- Vozilo - 8.000€
- Transport do luke NY i kontejner do Bremerhavena, sa total loss insuranceom - 2.000€
- Dakle 10.000€, 10% carine na to je 11.000€, plus 19% PDV dolazimo na 13.090€.
- U luci ima jos 500tinjak € troskova papirologije, znaci otprilike 13.600€, s tim da sam transport debelo zaokruzio jer me za Vettu transport Texas --> New York --> Bremerhaven kontejnerom kostao oko 1.200€, a ni za auto nebi dao punu cijenu nego cekao da naleti neka prilika poput onog gore za 6.100$, hvala bogu ima ih brdo i nije neki egzot za kojim se svi trgaju, ali nek ostane 2.000€ da uzmem firmu da sve to odradi i da ne mislim o nicemu do trenutka dok mi auto ne dostave na adresu.
- Transport od luke do mjesta slaganja ne racunam jer bi sam sa prikolicom to odradio, al ajmo dodat jos 400€ goriva i zaokruzit na 14.000€.
- U Poljskoj kompletan prednji dio auta u M paketu sa led farovima i svim potrebnim plastikama, usisima, kilerima i statijaznam iskopas za 3.000€ bez jebemti, nek jos 3.000€ uzme netko za to poslozit gore i polakirat, i eto nas na 20k€ za 535i 2016 godiste, dodajmo jos 2000€ bonusa za nenadane troskove i sitnice i zaokruzimo na 22.000€, najjeftiniji slican takav na mobile.de tek krece od 30k€.
Ne znam za vas ali usteda od 8-10k€ za malo trcanja i organizacije nije bas mala, toliko ce me ispast kompletno slozen e46 330ci..
Znam da je rizik i da bi bilo jednostavnije i sigurnije otic u susjednom gradu kupit auto, regat, prst u uvo i vozit se, ali volim kemijat i ako je ikako moguce na kraju dana sjebat sistem i imat istu ili bolju stvar za manje novce, nekom bi mozda smetalo sto je uvoz i slozen karambol, mene to je dira ni najmanje ako je dobro slozeno, uostalom masu auta se slaze iz puno gorih katrambola pa trenutni vlasnici nemaju pojma i kunu se u prvi lak..
P.S. sto se tice homologacije, jedino bitno su cajger koji se u ovom slucaju da iskodirat na kmh, farovi koji ionako moraju novi, i stopovi sa narancastim zmigavcem (ne znam dali se na F10 razlikuju US/EU kao na F30), i eventualno gume ako nisu po EU standardu.
Da se razumijemo, ovo sada je sve samo lajanje u prazno i ubijanje dosade na poslu, da bi doslo do realizacije moram se prvo definitivno odlucit na prodaju 335d iako opasno naginjem tome, nac jelena kojem treba coupe dizel sa 300+tkm a da je voljan iskesirat cifru koju sam si zamislio, i tek onda eventualno krenut u realizaciju ovako neceg.. ali da sam se jebeno zapalio za ideju, to jesam.. [emoji16]
U švabiji je to super rješeno
Nadam se da budeš išao u tom smjeru zašto ne ušparati i 5000e ako možeš bolje ih potrošiti na dobar godišnji odmor
Ne znam kako ispituju euro normu jer znam da US modeli imaju drugačije rješene katalizatore barem se tako tvrdi navodno da su od 2010 sve izjednačili
Ako budes isao u tome baš me zanima možeš mi i na pp poslati šta i kako
-
Quote:
Originally Posted by
danko0013
U švabiji je to super rješeno
Nadam se da budeš išao u tom smjeru zašto ne ušparati i 5000e ako možeš bolje ih potrošiti na dobar godišnji odmor
Ne znam kako ispituju euro normu jer znam da US modeli imaju drugačije rješene katalizatore barem se tako tvrdi navodno da su od 2010 sve izjednačili
Ako budes isao u tome baš me zanima možeš mi i na pp poslati šta i kako
Svaki auto izlazi iz tvornice sa COCom, po CO2 ti racunaju koliki godisnji porez moras platit i u koje je Euro norme.. uostalom taj identicni motor se prodavao i u EU pa nije neki problem.
Bez brige, poznavajuci mene, ako budem isao u realizaciju smarat cu detaljima kao i sa svakim autom do sada [emoji28]
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
-
Quote:
Originally Posted by
Firechicken
Svaki auto izlazi iz tvornice sa COCom, po CO2 ti racunaju koliki godisnji porez moras platit i u koje je Euro norme.. uostalom taj identicni motor se prodavao i u EU pa nije neki problem.
Bez brige, poznavajuci mene, ako budem isao u realizaciju smarat cu detaljima kao i sa svakim autom do sada [emoji28]
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
Provjeri to za COC nisam baš 100% da to ide tako
-
-
Quote:
Originally Posted by
m57d30top
Dva bivsa vlasnika su tu sa foruma. Odlican auto.
-
https://www.index.hr/oglasi/bmw-seri...5i/oid/2044907
Ne viđam ćesto 325i u prodaji, pogotovo ovako defaultni (i možebiti odslužen). Iako ćini mi se da je maska, bubrezi i prednji branik od facelifta. I ova boja mi djeluje kao užasan odabir prvog vlasnika. Kilometraža također nepoznata po onome što piše u oglasu.
-
Quote:
Originally Posted by
variable
Ne viđam ćesto 325i u prodaji, pogotovo ovako defaultni (i možebiti odslužen). Iako ćini mi se da je maska, bubrezi i prednji branik od facelifta. I ova boja mi djeluje kao užasan odabir prvog vlasnika. Kilometraža također nepoznata po onome što piše u oglasu.
Djeluje jadno i otužno, kak veliš vjerojatno i odsluženo. Svakodnevno viđam takve u prometu, sad ih najčešće voze pripadnici jedne manjine....
Sjećam se 2006. kad sam položio vozački i birao prvi E36, bilo ga ih ko pljeve u oglasima i to stanja stani/gledaj.... Sad su došla druga vremena, novije serije i ovakav E36, ko da je vrijeme pregazilo. Svaka čast izuzecima, kao što je bio Tomin ili od kolege iz Varaždina...
-
Quote:
Originally Posted by
Ivan316i
Djeluje jadno i otužno, kak veliš vjerojatno i odsluženo. Svakodnevno viđam takve u prometu, sad ih najčešće voze pripadnici jedne manjine...
Možda u međimurju :D
-
Tu kod nas ti isti voze stare volkswagene , stare passate , golfove trojke, poneki toledo i tak.
VJerovatno ih je dosta i na ložu ..
-
Quote:
Originally Posted by
variable
Možda u međimurju :D
Čak vec kupuju i E39ke 😅
-
Nacionalne manjine ( prepostavite koje ) u zg već odavno viđam u f30 a rijetko u e90, odavno su iz voznog parka izbacili e46, a e36 i e39 da ni ne spominjem.
-
auto bio od mog susjeda do nedavno...ne znam kada ga je prodao al sam ga vidio nekad ove godine da se vozio.
uglavnom, njegov otac ga dovezao iz njemačke cca 96/97 i od tada je kod njih. stalno u pogonu, kod starog ili sina.
znam da se prije tri-četiri god spominjalo da je prešao 600tkm.
-
za ovaj pišem...
Quote:
Originally Posted by
variable
-
Quote:
Originally Posted by
marin_k
auto bio od mog susjeda do nedavno...ne znam kada ga je prodao al sam ga vidio nekad ove godine da se vozio.
uglavnom, njegov otac ga dovezao iz njemačke cca 96/97 i od tada je kod njih. stalno u pogonu, kod starog ili sina.
znam da se prije tri-četiri god spominjalo da je prešao 600tkm.
Prava nepoderiva mašina, mislim da će ga se nostalgično prisjećati u nadolazećim godinama :)
-
je, fakat ga nisu žalili, konstantno u pokretu. inače i nakon njega su bmw-i u obitelji, samo sad dizeli.
-
Kakav bi trebao biti za 2500e?
Dobro da ima dobre kocnice i motor za te pare kako se drugi cijene.
Cudno kako se auto kvalificira ako nema felgu s rubom ili Eibach ovjes pa makar najjeftiniji..
Za 2500e se svakako isplati makar zbog papira.
Da sam jos u tome,svakako bi bio u izboru za obici pogledati za spasavanje starih kanti..
-
Quote:
Originally Posted by
mariola
Nacionalne manjine ( prepostavite koje ) u zg već odavno viđam u f30 a rijetko u e90, odavno su iz voznog parka izbacili e46, a e36 i e39 da ni ne spominjem.
Mislio sam na one koji žive u njihovim karakterističnim naseljima, a ne one koji su kultivizirani i osvješteni, koji svaki dan rade itd itd. Ti voze Audie i Mercedese....
-
Quote:
Originally Posted by
kacigae30
Kakav bi trebao biti za 2500e?
Dobro da ima dobre kocnice i motor za te pare kako se drugi cijene.
Cudno kako se auto kvalificira ako nema felgu s rubom ili Eibach ovjes pa makar najjeftiniji..
Za 2500e se svakako isplati makar zbog papira.
Da sam jos u tome,svakako bi bio u izboru za obici pogledati za spasavanje starih kanti..
Ja osobno nisam ništa mislio loše protiv auta. Svog sam platio doduše 1500€ sa 3 puta manje kilometara (vjerojatno) al to ne jamči bolje stanje, naprotiv, vjerojatno i lošije. Ali kad se već spominje, nije mi jasno šta znači kupiti nešto "zbog papira". Šta se u tome slučaju radi sa "papirima"? Jedini razlog je duboko neznanje :)
Pretpostavljam da se "zbog papira" kupije da imaš broj šasije i papire uredne pa onda u nju ulažeš ako treba i sve novo? Sami papir kao papir ne znači ništa vjerojatno. Uostalom stari je prije više od 10 godina prodao e28 525e za sitne pare. Dobio je pola kada je kupac odvezao auto a drugih pola nikada. Tako da su papiri ostali njemu. I dalje je legalni vlasnik tog auta ako se ne varam. Ali ti "papiri" kada ne dolaze sa olupinom vjerojatno ne vrijede apsolutno ništa?
-
Pa ako i mas originalni e36 325i on ima svu instalaciju dodatne opreme vec na sebi i ti samo kupujes sra fali i stekas u dekove, tako je bilo na mom bivsem.
Ako imas takav auto nemas potrebe za atestima i neznam cime.
Radi se o 19 000kn , a koliko re kosta kad ides na neki 1.6 karabuditi samo da stavis ono sta fali da bi bio ravan onome 2.5
Kad to svw stavis onda tek ides u osvjezavanje sasije i doradu.
S tim stvarima si u prednosti ako neki 1.6 platis 12_15000kn ovisno o stanju a ovdje imas regani 2.5 za 19000
-
Jeli netko zna ovu sedmicu?
https://www.index.hr/oglasi/bmw-seri...0i/oid/1989775
Znam da je u 7icama poželjan automatik i V12 motor ali meni je baš ovako sa "malim" motorom i ručnim mjenjačem zanimljiv :)
-
Odlicna za vidit..ovako na slikama
Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk
-
Quote:
Originally Posted by
variable
Da nije iz flote ovog gospodina?
https://www.bmwautoklub.hr/forum/sho...The-Dreamliner
-
Bila nekad,Ivor je i dosta para utukao u nju. Kasnije je prodana u Dubravu,pa je kratko vrijeme bila u KA,sada je kod ovog vlasnika koji je opet ulozio neku lovu,tako da bi to sada trebao biti ok primjerak.
Ja sam pricao sa sadasnjim vlasnikom,bio zainteresiran,ali se razilazimo u cijeni,jbga.
-
Quote:
Originally Posted by
elektricar86
Bila nekad,Ivor je i dosta para utukao u nju. Kasnije je prodana u Dubravu,pa je kratko vrijeme bila u KA,sada je kod ovog vlasnika koji je opet ulozio neku lovu,tako da bi to sada trebao biti ok primjerak.
Ja sam pricao sa sadasnjim vlasnikom,bio zainteresiran,ali se razilazimo u cijeni,jbga.
to su jos ivorove slike? prodavac ima ulicu gdje zivim, za sad nisam vidio ovaj zanimljiv primjerak
-
A sta je uopce s Ivorom, gdje je on? Odjednom je samo ispario, i on i 7ice
Poslano sa mog SM-N950F koristeći Tapatalk
-
Quote:
Originally Posted by
luka92
Vjerojatno je pod banom ili rogom :laugh:
-
Quote:
Originally Posted by
e23!!
to su jos ivorove slike? prodavac ima ulicu gdje zivim, za sad nisam vidio ovaj zanimljiv primjerak
Cini mi se da to nisu Ivorove slike. To je sadasnji vlasnik slikao za oglasnik.
Btw. Info je da je auto garaziran,zato pretpostavljam da je negdje u zatvorenom,i koliko sam shvatio vozi se jako malo. Ali mislim da bi prodavac bio voljan pokazati auto,samo ga zovnes. :)
-
Quote:
Originally Posted by
luka92
Covjek je izgubio interes za sedmice,i taj djir.
Svi se mi nekako mjenjamo u zivotu,i razlicite stvari nam prestaju i pocinju biti bitne.
-
-