Dečki Čolak je vozio tog MPS-a i kaže da ide bolje od njegovog 335i, a M3 se muči sa njim....
Ova diskusija će se moći nastaviti kada ja dođem sa svojim M3 na stazu na slickovima i malo boljim pločicama...
Do tada uzivajte....
Printable View
Dečki Čolak je vozio tog MPS-a i kaže da ide bolje od njegovog 335i, a M3 se muči sa njim....
Ova diskusija će se moći nastaviti kada ja dođem sa svojim M3 na stazu na slickovima i malo boljim pločicama...
Do tada uzivajte....
Afaik ovaj MPS je bio na valjcima tako da si ipak ti koji naklapaš. Što se tiče vremena na stazi vraćamo se natrag na ono tko vozi auto. Nije nikakva tajna da ovi koji slažu track aute ne vole BMW jer dobivaju slabije rezultate za više para (usporedi samo razliku u cijeni između standardnog Ma u CSLa u E46ici). Jedno što si sa serijskim BMWom već relativno brz, dok bi Mazda 3 koja nije MPS tamo smetala valjda i onom Pajeru za izvlačenje.
Oko vremena se natežu smo oni koji nikad nisu vozili (ni Grobnik ni neku drugu pistu) jer ne znaju koje sve sitnice i u kojoj mjeri na njega utječu.
nije mi jasno zasto uopce rasprava ko je brzi ???
kad bi ima 1000000kn viska ja bi bia najbrzi na grobniku
nije sve u lovi.
Za grobnik je jako bitno imati auto tvrd ko kamen, sa standardnim ovjesom i cestovnim gumama ne moze se ganjati vrijeme.
Recimo ja sam sa ladom 1200 iz 1972 godine sa nekih 180ks i STANDARDNIM kocnicama, ali sa slick gumama i lotusovim amortizerima radio vrijeme 1:53 - 1:54 na grobniku.
Ufff...zaboravija san na ovo.
Ček vi meni hoćete reć da načipana Mazda MPS odere serijskog 335i po ravnom???Krasno.
2 Buric: Na kakvim valjcima?U Hr?Onim koji daju konja koliko vlasnik želi?Super opet :D .Shvaćam da sitnice znače, zato sam i očekiva da bi jedan M3 treba bit daleko ispred ostalih auta za ''smrtnike''.
1. kakvo ti realno iskustvo imas sa valjcima?
2. gdje si do sada mjerio snagu na valjcima?
I tebi za informaciju. U amc-u je instaliran vjerojatno najbolji dyno stroj na svijetu, MAHA lps3000 koji koristi porsche za mjerenje svojih automobila. Zato ne laprdaj. A ostale "igracke" od strojeva daju skoro pa identicne rezultate.
Kajza moguće i da imaju najbolje valjke, ali upitni su ljudi koji rade tamo.
VW Polo GTI 150 serijski, dignut na cca 200ks (ne samo čip) koji u pravilu maže sve Clio Sport-e, je na valjcima izbacio 95ks.
Isto tako sreli smo tamo čovjeka koji je prije radio na tim valjcima, i kaže da je dao otkaz (ne sjećam se više razloga) ali da ovi šta sad tamo rade pojma nemaju o poslu koji rade.
Također, od tih "tjunera" koji se kuže u valjke, bili su komentari "opet je proklizao", "stari nema pojma" i sl. :bye1:
dok je Damir radio super je bilo, sada je navodno to najbolje u CVH raditi... ili Auto remetincu koji isto ima MAHU...
zvao sam ih sada i pozalio se na uslugu te sam im rekao da okolo po netu kruze negativne informacije o njihovoj usluzi mjerenja snage. zatrazili su mail koji sam im i poslao. vidjet cemo sta ce biti.
Pozdrav ... ja sam Mikki radio remapiranje Mazde. Auto sada sigurno ne ide kako treba, tj. kada je vani 30+ stupnjeva. Razlog je naravno previsoka temp. zraka, koja em pregrijava IC koji je kao i kod moje Impreze na "krivom mjestu", em je vruci zrak rijedji od hladnog pa ima manje kisika koji je potreban za izgaranje smjese.
FMIC bi dosta pomogao, isto kao i water injection. Ali o tom potom.
Btw, ovdje je dynoplot Mazde 3MPS (ne Mikkine) ali sa istim remapom. Kao sto vidite power max je na 305KS.
http://slike.hr/slika/speed3mps20.jpg
strava brojke i losa krivulja momenta koja pada vec na 4500rpm:no:...nigdje konstante...premala turbina...
no nebitno, taj auto ide stvarno dobro...
evo i mene da pojasnim neke nedoumice jer ima na ovom forumu masa ljudi koji mi govore da se nešto raspisalo oko moje mazge :laugh:
prvo da kažem da cijenim BMW kao marku i uvijek sam ga nekako priželjkivao tako da ne bih se začudio da ga i vozim jednom ali sumnjam dok god japanci imaju odgovor
u vezi ovog napisanog u ovih zadnjih par stranica rekao bih da ima dosta netočnih informacija a to su:
nemam jače kočnice nego su standardne
sumnjam da imam 305KS a to i ne znamo jer nikad nisam bio na valjcima, po mojoj procjeni imam zdravih 285-90KS :flex: jer nije smisao načipat auto pa da rikne...ja sa ovim chip tuningom imam već 20.000km i 5 track-dayeva tako da o kvaliteti nećemo puno pričat
imam gewinde reda veličine 5000kn
semislikovi...toyo R888...uvijek
imam KN panel filter.......i to je sve......osim cohones :paladin[1]:
MPS ne ide bolje od 335ci jer mi je Čolak odlazio po ravnom
mazda je turbo motor i ima golemi okretni što jako pridonosi ubrzanju i jako brzu getribu sa 6 brzina, mislim da BMW nema takve karakteristike, zato i nema baš brzih vozača osim Čolaka i Drndaka jer znaju jako dobro vozit na granici taj auto...odatle i dobra vremena
Gledao sam te više puta kako se voziš po Grobniku i moram reći svaka čast na vožnji i respekt na vremenima, jer je činjenica da s "mazgom" kako je sam nazivaš imaš vremena ne samo u rangu i bolja od Bmw-M-ova nego i GT 3 Porschea, raznih nissana Z, Subarua i ostalih razvikanijih auta i na tome ti svaka čast.
E sad jedno pitanje, što misliš kako i koliko bi ti vozio Recimo Bmw-om M3 ili nekim Porscheom? Možda malo glupo pitanje, ali zanima me tvoje mišljenje jer ipak imaš respektabilna vremena s autom koji voziš.:bye1:
vec sam rekao da su brojevi dobri (ne citas post kako treba) ali da je krivulja losa. umjesto da snaga raste s okretajima, ona pada vec na 2/3 rpma...ili je turbina premala da fila moment u gornjem broju okretaja ili fuel system ne moze dati dovoljno goriva. uglavnom je kombinacija toga i to je tipican efekt za sirovo chipanje serijskog turbo motora bez dogradnje hardware-a.
nisam nikad imao jak auto a da je na zadnji pogon tipa M3 ili nissan Z ili porš...tako da ne mogu baš komentirati ali recimo evo jednog slučaja...imam frenda sa kojim idem u zadnje vrijeme po grobniku a on između porša 993 od 600KS i corvete koja ide na 1000KS ima i atom ariela koji ima hondin motor sa kompresorom od 300KS i koji je na zadnji pogon
sjeo sam prvi put u njega i odveo 1.45 sa time da preko ciljne ide tek 190.......auto se vozi bolesno ali isto tako želi uvijek zanijeti zadnji kraj jer je lagan a ima snage, tako da je bilo drifta ko u priči po prvi put u životu i mogu reći da sam se jako dobro snašao i da mi je leglo dobro...zašto?...pa dolazi mi misao zbog toga što cijeli život vozim motore i oni su zadnji pogon i slajdam sa njima u zavojima tako da mi je u kičmi to zanošenje zadneg kraja :laugh:
neznam odgovoriti koliko bih ja išao sa M3 e46 recimo ali mi se postavlja ajmo reći neko vrijeme kad bih se naviknuo malo na auto oko 1.46, naravno sa toyoR888, to je pretpostavka...ravnam se recimo po ovom Z-u zadnji put koji je išao 1.47 a ima oko 330KS i zadnji pogon...lik se vozi dobro i taj auto i M3 bi trebali biti li-la barem po konjima a i zadnji pogon je bolji za grobnik jer ima se bolji izlaz iz zavoja nego prednji a ulaz u zavoj...skoro pa i to bolje :huh:
šta se tiče moje MPS ja je zovem od milja "mazga" ali taj auto je strašan...pitajte Čolaka, on ju je vozio i raspametio se......rečenica mu je bila..."nisam znao da mazda radi ovakav auto"
auto je stabilan u zavoju, nema puno understeera jer ima mehaničku šperu tvornički, ide jako dobro, vozački je položaj super, kvalitetan je i dobra mu je cijena u smislu uloženo-dobiveno
prije ovog auta sam imao EVO VIII sa 330KS a prije njega Integru type-R, tako da sljedeći će biti neki RWD
http://i42.tinypic.com/2hxafzt.jpg
http://i39.tinypic.com/2h7kp55.jpg
http://i39.tinypic.com/dnkoj6.jpg
atom-ariel
http://i41.tinypic.com/m9y2r5.jpg
Mikka se super vozi... U 9 mj. kad bude hladno budemo se vozili.... Pa eto dat cu ti ja M3 da probas po stazi....
Ja se nisam nikada vozio sa nekim jačim autima po grobniku, ali sa Polom imam dosta krugova tamo, ali neki zavoji sa tim autom nepostoje:laugh:
Mikka ona Integra je strava....
EDIT:
Mikka je u našim krugovima odmilja nazvan Wellwho Stormić:laugh:
OK, ne budemo se ovdje prepucavali, ali opet ti velim da ne razumijes. Motor razvija najvecu snagu na 6000rpm, sto nikako nije 2/3 rpm rangea kako ti pises, jer se ne vrti do 9000rpm. Nakon toga pada snaga, sto je i normalno za taj motor, jer je turbak. No u iducih 1000rpm padne sa 305 na 250KS sto je i dalje odlicno. Svatko tko je ikada vozio turbo benzinca zna da nema potrebe vrtiti preko 6000rpm ako je u pitanju stock motor ( + chip, usis, ispuh), osim ako nije u pitanju zesca prerada motora gdje onda ima smisla tjerati auto u okretaje.
Turbina kao i injektori su na ovom autu dostatni za te konje i odlican raspored momenta. Prema teoriji koju ti zagovaras svaka prerada je "losa" jer uvijek postoji bolje .... i skuplje.
Treba negdje reci DOSTA, valjda vlasnik zna da li mu je dovoljno ili nije, zar ne?
Točno to, recimo Spaz kada je došao sa Micekom Evolutionom od 700+ps je rekao da nikako nekoči a ima 380mm BBK.. Ja ga pitam pa gdje kočiš... On: Iza stotke normalno, di bi kočio:laugh:
Misliš ulaz u rupu ili dolazak na dvojku?
Na Grobniku Polo nema šikane, to imaju jači auti:laugh:
bio sam tad tamo.......to je pokušao jednom pa je završio u pjesku
auto ide strava po ciljnoj i ima hrpu konja ali ne prati ga ovjes i kočnice
trebao bi imat 19-ce i još jači BBk a s obzirom na konje treba mu i ovjes kompletni a ne samo nekakve gewinde...pa išao je 1.47 :huh: